פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

25/06/2015 | 19:00 | מאת: נעמי

שלום רב יש לי כתמי פיגמנטציה בפנים(צבע עורי בהיר מאוד) בעבר השתמשתי להבהרת הכתמים בחומצה אזלאית כלומר בסקינודרם, אך הפסיקו לייצר את המשחה. איזו משחה יעילה לעור עדין לטיפול בפיגצנטציה בחורף כמובן? ועוד שאלה במצח היה לי איזור של כתם קטן אך שמתי לצערי את החומצה האזלאית על שטח עור יותר גדול. החומצה האזלאית גרמה לעור להיות אדום מאוד ולכן הפסקתי , לאט לאט האיזור נרגע ומתבהר אך בפועל נראה יותר גדול ממה שהכתם היה בהתחלה. האם יכול להיות שבגלל האודם והמשחה הכתם גדל ?איזו משחה מומלצת לעור עדין שלא תחמיר את המצב?

הטפול העיקרי לפיגמנטציה עדיין הינו במשחות המכילות הידרוקינון (לבד ברכוזים של 2 או 4 אחוזים) או ברכוז מעל זאת בשלוב עם חומצה רתינואית והידרוקורטיזון (נקרא התערובת של קלינמן). אם נגרמה דלקת מגורם כלשהו יש אפשרות לפיגמנטציה באותו מקום. פיגמנטציה המופיעה לאחר דלקת שנגרמה מגורם כלשהו (ממגע עם חומר כלשהו, ממחלה דלקתית ועוד) נקראת פיגמנטציה שלאחר דלקת (POST INFLAMMATOROY HYPERPIGMENTATION). ניתן לטפל בתכשירים מבהירים דוגמת קליגמן וחשובה הגנה קפדנית משמש.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור