קשרית בבלוטת התריס - לאחר אולטרסאונד צוואר שני

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

13/04/2023 | 13:24 | מאת: דור

היי ד ר. שאלה אם אפשר - מה זה אומר קשרית סולידית 0.9 מ מ עם התנזלות בפריפריה בבלוטת התריס? מרקם לא אחיד של הבלוטה? האם יש משמעות כלשהי לאיסטמוס מעובה? ראוי לציין שקיימת בלוטת לימפה מוגדלת (כ1.3 סמ) שנלקח ממנה fna יצא ריאקטיבי ברקע. עם שלל תסמינים גופניים - כאבי ראש, ירידה במשקל, סחרחורות.

13/04/2023 | 13:27 | מאת: דור

ראוי לציין גם שהבלוטה מוגדלת בשני הצדדים... אני מעט מודאגת. ברקע סוכרת סוג 1 ובעבר גם היפר פעילות שטופל במרקפטיזול מעל לעשור. יש דופק מהיר שהתחיל לפני שנה שמטופל בפרולול.

שלום רב, יש לבצע US איכותי של הצואר ולהחליט האם יש צורך בניקור הגוש לפי גודלו, מראהו וכו'. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, לא נשמע מדאיג. ניתן לעקוב אחר הממצא בתירואיד אצל אנדוקרינולוג או לבצע ניקור גם לגוש בתירואיד. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)