תוצאות אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

10/02/2023 | 09:46 | מאת: יעל

שלום בני בן 19 ,לפני 4 שנים גילו באופן מקרי שיש לו אשימוטו,יש לציין שאין לו סימפטומים ולא מקבל טיפול תרופתי ,נמצא רק במעקב בדיקת דם ואולטראסאונד, הממצאים האחרונים של אולטאסאונד הם: האונה הימנית בעובי 12מ מ ברוחב 13מ מ. האונה השמאלית  בעובי 12מ מ ברוחב 13מ מ האיסטמוס בעובי 2.8 מ מ. מרקם הבלוטה בלתי אחיד וגס עם מספר נגעים היפואקוגניים,הגדול יותר בקוטב תחתון של אונה שמאלית בגודל 6מ מ,קרוב לוודאי דמוי קשריות.יש לציין וסקולריזציה הראה בשתי אונותיה תירואידיטיס. נוכחות קשרי לימפה :אין. בלוטות הפרופיל ובלוטות הרוק התת לסתיות בגודל ומרקם תקינים. שאלתי : האם לאור הממצאים האלו יש מקום לדאגה. תודה רבה

שלום רב, לא נשמע מדאיג, יש לחזור למעקב אנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)