ניקור חוזר בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

06/02/2023 | 12:19 | מאת: ליאתי

שלום רב פרופסור חפץ. אודה לתשובתך. אחרי ניקור חוזר(בטווח של חודש,בשל בטא1.לא אבחנתי)הרופרה הפעם החליטה לנקר צד שמאל בשונה מפעם קודמת,שהניקור בוצע צד ימין. Pocus- מימין קשרית הטרוגנית מעורבת,ציסטית וסולידית,בגודל 2.2*1.7 נמשכת עד לאיסטמוס. משמאל,קשר במראה דומה לקשר מימין,שתופס את רוב האונה בגודל: 2.3*1.5 TR2-3 שתי שאלות,האם זה מסוכן?מה זה אומר עד לאיסטמוס ותופס את רוב האונה? אציין שבניקור הקודם,הממצא היה קטן יותר. האם זה מעיד על משהו חמור שזה גדל? אודה לתשובתך. ממצא קודם באונה שמאל היה: 1.9*1.5 תודה ובריאות.

שלום רב, יש לבצע כאמור ניקור של הגושים לביופסיה ולהתנהל ע"פ התשובה. ניתן לבצע במרפאתינו בארם. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

08/02/2023 | 10:16 | מאת: ליאתי

תודה רבה פרופסור חפץ. ביצעתי את הניקור החוזר. השאלה שלי היתה האם זדה מעיד על משהו שהממצא גדל. אודה לתשובתך.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)