נפיחות בצוואר לאחר הסרת בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

14/02/2023 | 18:11 | מאת: לי

שלום רב, אני חודשיים לאחר ניתוח להסרה מלאה של בלוטת התריס, על רקע 2 מוקדים של פפילרי קרצינומה. עדיין יש נפיחות מעל הצלקת בקוטר 2×2 ס"מ עם רגישות קלה מעל ותחושת לחץ קלה ללא אודם או חום מקומי . האם יש צורך לבצע אולטרסאונד בהקדם ( אמורה לבצע עוד חודש בשאלה של מחלה שארית) . האם רצוי לטפל לפני שאבצע בדיקת דם לתירוגלובולין ( האם יכול להעלות את הרמה ללא קשר למחלה שארית ? תודה

שלושם רב, התפיחויות האלו שכיחות מאוד ואינן קשורות להישנות המחלה. ממליץ לבצע US כחצי שנה לאחר הניתוח. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)