אונה שמאלית מוגדלת עם קשריות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

04/04/2023 | 23:34 | מאת: ענת

בבדיקת אולטרא סאונד של ביתי נכתב: האיסטמוס והאונה הימנית בגודל תקין, האונה השמאלית מעט מוגדלת. באונה השמאלית מודגמת קשרית בעלת מראה ספוגי, 22X17X16 ממ גודלה. בנוסף מודגמות מס קשריות עד 5 ממ בקוטר מקסימלי בשתי האונות הלטרליות. אין עדות לקשריות דומיננטיות או לקשריות עם הסתידויות חשודות. .TIRADS 2 יש לציין עליה בקוטר הקשריות דו צדדי בהשוואה לבדיקה קודמת. לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות בקדמת הצוואר בפרוטיס דו צדדי מודגמות לזיות היפואקוגניות בודדות, עד 4 ממ בקוטר מקסימלי, יתכנו בלוטות לימפה. האם המצב מדאיג ולאיזה תחום רופא לפנות?

שלום רב, אין מה לדאוג אבל מומלץ לבצע ניקור של הגוש הגדול יותר לביופסיה. ניתן לביצוע במרפאתינו בארם (03-7645464) שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)