קשריות בבלוטות, הגדלת בלוטה, ציסטה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

11/04/2023 | 01:31 | מאת: רעות

עקב נפיחות בצוואר וגם היסטוריה של pth מוגבר בשתן, אוסטאופניה חמורה, הופניתי לאולטרסאונד, מצ"ב התוצאות. בלוטת התריס: קשרית סולידית היפואקוגנית לא וסקולרית 0.5*0.5*0.6 ס"מ, מתאים לTR4, אונה שמאלית- מוקד ציסטי זעיר. אספקט אחורי אמצעי של אונה ימנית - קשרית היפואקוגנית לא וסקולרית 0.4*0.5*0.6 ס"מ היכול להתאים לבלוטת פראתרואיד מוגדלת. בלוטות רוק סובמנדיבולריות וםרוטיס בגודל תקין. מה משמעות התוצאות? מה לעשות הלאה? אני בת 49. בנוסף - ברקע - ארוע מוחי, זעזוע מח, כולסטרול גבוה, מעקב שד (במשפחה סרטן השד לי הייתה כבר פיברואדנומה). תודה מראש...

שלום רב, מומלץ לבצע בדיקת קלציום בדם ואיסוף שתן לקלציום וכן PTH בדם. אם תקין- לחזור למעקב אנדוקרינולוג. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)