פענוח אולטרסאונד בלוטת תריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

12/02/2023 | 10:06 | מאת: אנה

שלום, אודה לעזרתכם במענה לפענוח האולטרסאונד, על מה הוא יכול להצביע? אונה ימנית- אינה מוגדלת, בעלת מרקם היפואקואי ובלתי אחיד. לא הודגמו ממצאים מוקדיים בתוכה. איסטמוס- אינה מעובה, ללא ממצא מוקדי בתוכו. אונה שמאלית- אינה מוגדלת, בעלת מרקם היפואקואי בלתי אחיד. לא הודגמו ממצאים מוקדיים בתוכה. זרימת דם אינה מוגברת בדופלר צבע בתוך הבלוטה. בלוטת רוק- תת לסטיות ופארוטיס בגודל ומרקם תקינים. ימין- הודגמו מס קשרי לימפה גודל מירבי 7×18 ממ בעלי קורטקס מעובה. שמאל- הודגמו מס קשרי לימפה גודל מירבי 6×15 ממ בעלי קורטקס מעובה. יכולים להתאים לתגובתיים. יש לציין שביצעתי us בעקבות ערך 50 בTSH ואני חצי שנה לאחר לידה כאשר במהלך ההריון הייתי מטופלת ביוטירוקס עקב תת פעילות של בלוטת התריס אבל הערך היה 4. תודה

שלם רב, נשמע תקין. להמשך מעקב רופא מטפל. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)