בעיותת שינה בבן שנה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

20/03/2024 | 20:53 | מאת: משה אדווה

שלום רב לרופאה בן שנה עם בעיות שינה קשות מאוד כל הבית מתוסכל, זה התחיל בערך בגיל חצי שנה, הוא מתעורר כל 40-30 דק ולוקח שעה וחצי לפחות להרדים אותו גם ביום וגם בלילה,נאנח הרבה מתוך שינה ולפעמים יש קפיצות מתוך שינה וביום הוא מתוסכל מאוד יש מעט רקע הידרוצפלוס חיצוני אבל הניוכירורג בשניידר אמר שאין קשר לבעיות שינה ושאפנה ליועצת שינה היא אמרה לי שלדעתה יש כאן בעיה רפואית בעקבות זה פנינו לאאג שאמר שהכל תקין,הרופאת ילדים שלו היא גם עובדת בהתפתחות הילד אומרת שהטונוס שלו בטווח הנורמה ושלחה אותי להתפתחות הילד לרופא התפתחותי אבל התורים זה חודשים קדימה. מה היית ממליצה לי לבדוק? למי לפנות בנתיים? זה פוגע בגדילה שלו הןא נראה ממש קטנציק . מבקשת הכוננה תודה

אדווה שלום, התעוררויות תכופות במהלך שנת הלילה עלולות להיגרם מסיבות שונות: תולעים, חסימת נשימה, הרגל התנהגותי, וסיבות נוספות. אני ממליצה שתפנו לרופא מומחה בהפרעות שינה בילדים. יש מעטים כאלה בארץ, בדרך כלל אחד בכל בית חולים לילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים