טיקים אצל ילד בן 5 וחצי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/03/2024 | 13:59 | מאת: לי

שלום, בני בן 5 וחצי כיום, החל מהחופש הגדול בשנה שעברה התחיל לבצע כיווץ באפו ללא קול ונראה שזה באופן שאינו נשלט.זה קורה כמה פעמים במהלך היום וללא טריגר מסויים. אני יכולה להצביע שזה התחיל כאשר אמרתי לו שהוא עובר לגן חדש ללא החברים הטובים. האם יש צורך בבדיקת נוירולוג? זה צפוי לחלןף? תודה

לי שלום, כנראה שאכן מדובר בטיק, אך לא ניתן לדעת בוודאות בלי לראות את הילד. אם זה אכן טיק, אך הוא נמשך כבר חצי שנה ללא הפסקה - כדאי לפנות לנוירולוג. בנוסף, צריך לשלול בעיות נוספות שעלולות להתלוות לטיקים (כגון: חרדה, לקויות למידה, הפרעת קשב, הפרעות תנועה אחרות ועוד). כדאי לפנות לנוירולוג ילדים, לא דחוף. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים