נזק לעצב לאחר שהופעל עליו לחץ?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

24/03/2024 | 19:06 | מאת: סיגל

שלום, פונה לפורום זה למרות שעברתי את גיל הילדות, לא מצאתי פורום נוירולוגיה למבוגרים :( אני מתעסקת בקשירות שנקראות שיבארי. אלו קשירות גוף בחבלים בתלייה. בפעם האחרונה שנקשרתי הקשירה התבצעה כריתמה באזור המפשעות. מאז יש לי תחושת נמלול באזור מסוים בירך הקדמית, כאילו האזור רדום, אני כן מרגישה מגע אבל בצורה מופחתת, מוטורית אין בעיה. עברו מאז כמה ימים. ניסיתי לדלות מידע באינטרנט על שיקום העצב ללא הצלחה. שאלתי היא כמה זמן בערך אמור לקחת לעצב לחזור לעצמו, אם בכלל? האם זו פציעה שתעבור מעצמה? האם יש טעם לפנות לבדיקה? ומה אני יכולה לעשות כרגע כדי לעזור להחלמה? מנוחה/פעילות? תודה רבה

סיגל שלום, עצב שניזוק יכול להשתקם תוך ימים, שבועות, חודשים ואף שנים - תלוי בחומרת הנזק. אם אכן הריתמה גרמה לפציעה או לנזק לעצב, סביר שהיית מרגישה כאב של מתיחה או של לחץ ממושך על אותו האזור. אם אין לך נזק סנסורי/תחושתי נוסף, חולשה מוטורית, הפרעה בשליטה בסוגרים או מעורבות של איברים אחרים, נשמע לי שאת יכולה לחכות עוד מספר שבועות לפני שתלכי להתייעץ עם נוירולוג מבוגרים. בתקופה זו כדאי להימנע משימוש בריתמה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים