בן שנה אמא לחוצה ולא מבינה מה מחפשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

29/03/2024 | 09:04 | מאת: הללי

היי לך יש לי ילד בן שנה שבגיל 5 חודשים אובחן עם הידרוצפחוס חיצוני בגלל הקף ראש גדול הניוכירורג אמר לי כשראה את האולטרסאונד שלו שזה יחלוף והכל יהיה בסדר. אחרי זה הוא אובחן עם גמישות יתר וקצת היפוטוניה הלכנו לניורולוג הוא אמר שהכל בטווח הנורמה וצריך רק חיזוק. אחרי זה התחילו בעיות שינה 2שות מאוד והלכנו שוב לניורולוג (אחר אגב) הוא בדק אותו אמר שהבדיקה תואמת גיל ושאני קשר לבעיות שינה ונוזלים חיצוניים במוח ושאקח אותו ל א.א.ג. לקחתי הכל תקין . עדיין יש בעיות שינה קשות מאוד הרופאת ילדים שלו שלחה אותי לבדיקה דם שנקראת cpk. לא הסבירה למה אמרה רק "לא עלינו" קראתי בגוגל ומאז אני רק בוכה מקווה שלא תשפתי אותי לא מובן לי מה מחפשים? אם 2 ניורולוכים אמרו שהבדיקה שלו תקינה ניורולוגית גם בגיל חצי שנה וגם בגיל 10 חודשים וטונוס שלו רשום במכתב מעט נמוך אך בנורמה הוא גם רשם שאין צורך במעקב ניורולוגי. הוא זוחל 6,מתיישב, נעמד בלול לבד והולך בעזרת רהיטים . אם חלילה הייתה לו איזה מחלת שריר לא היו עולים על זה כבר, ? גם בתינוקיה בדק אותו ניורולוג כי היה לו גיטריקס קצת ושיחרר אותנו בזמן הביתה עם אפגר תקין מקווה שאת לא שופטת את הלחץ אודה להסבר מדובר בבעיות שינה קשות בעיקר ולא בעיכוב מוטרי תודה

שלום, את מפרטת על מספר בעיות: 1. הידרוצפלוס חיצוני: זה לא באמת הידרוצפלוס, אלא הצטברות נוזלים עקב חוסר בשלות של המערכת שסופגת את הנוזל, ולכן אחוזון היקף הראש עולה יחסית. בדרך כלל הספיגה "מבשילה" סביב גיל שנה עד שנתיים, ואז היקף הראש חוזר לאחוזון תקין. 2. טונוס מעט נמוך יש לחלק גדול מהילדים, וזה לא אומר כלום לגבי ההתפתחות המוטורית או השכלית. אם בגיל שנה הוא נעמד לבד והולך בעזרת רהיטים, אז נשמע שהמוטוריקה הגסה שלו תקינה. 3. CPK הוא אנזים שנמצא בשרירים, ורמה גבוהה שלו יכולה להעיד על מחלת שריר. לפי המידע שכתבת אני לא יודעת למה הרופאה שלכם רוצה לשלוח CPK, ועוד יותר לא ברור לי למה את שואלת אותי ולא אותה אם לא הבנת. 4. "לגבי בעיות השינה הקשות" לא פירטת. אם נוירולוג ורופאת הילדים לא מתרשמים שיש בעיות שינה קשות, אז כנראה שאין. אם למרות דעתם את חושבת שיש - פני למומחה להפרעות שינה בילדים באופן פרטי. בברכה

03/04/2024 | 19:00 | מאת: הללי

תודה על המענה אכן יצא לו cpk גבוה 307 אחרי שבכיתי המון היא הסבירה לי שבמחלות שריר או לב יש ערכים של מעל 2,000 האם נכון? תודה

לא בהכרח.

05/04/2024 | 10:23 | מאת: הללי

אז מה את מציעה לי לעשות? כי היא אמרה לי שזה לא ערך שצריך לדאוג לגביו תודה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים