אחוזונים של טיפת חלב

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

14/03/2024 | 13:51 | מאת: הללי

שלום לך ותודה על המענה שאלתי שאלהלפני שבועיים וענית לי מאוד מהר. בעקבותיה יש לי עוד שאלה האם אחוזוני הקף הראש שיש בטיפת חלב ואצל הניורולוגים הם שונים? למה אני שואלת כי המספרים נורא מלחיצים האחות אומרת שהבן שלי באחוזון 99 בהקף הראש ואת רשמת לי שזה אחוזון 90 . אני רק רוצה לדעת למה הטבלאות של טיפת חלב יותר מלחיצות ? (בן שנה בדיוק נמדד הקף ראש 49) תודה רבה לך על המענה

שלום, לפני 15-20 שנה השתמשנו בעקומת היקף ראש ידנית. כלומר, רופא הילדים, הנוירולוג ו/או האחות סימנו עם עט על דף נייר שעליו היה מודפס גרף. מאז הוכנסו עקומות למערכות הממוחשבות של טיפת חלב, קופות החולים ובתי החולים. מי שמודד את היקף הראש מקליד את המספר שמדד למחשב, ולא מצייר אותו על דף. העקומה הממוחשבת שונה מהמודפסת, ולכן מתקבלים אחוזונים מעט שונים. בנוסף, המדידה עצמה עם סרט המדידה לא מדויקת ברמת המילימטר, ויש סטיות קלות לכאן ולכאן כשאר הראש נמדד ע"י מודדים שונים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים