טיפת חלב בן שנה וחודש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/04/2024 | 13:01 | מאת: מאיר

שלום בן 11 חודשים נשלח לאולטרסאונד מוח עקב הקף ראש גדול מאוד נמצאו נוזלים מסביב למוח ואמרו לנו שזה ייספג עוד מעט בלי קשר או עם קשר נשלחנו להתפתחות הילד בגלל שיש לו עיכוב קוגנטיבי(ככה נאמר בטיפת חלב) זהו ילד ראשון ולא מצאנו מידע רב האם נוזלים כאלה מובילים לאיחור שיכלי/קוגנטיבי? אני שואל כי אישתי לא עשתה מי שפיר ואנחנו קצת חוששים מאוטיזם. רב תודות

מאיר שלום, 1. "נוזלים סביב המוח שייספגן עוד מעט" - אני מניחה שהכוונה לEVOH, או בשמו השני Benign enlargement of subarachnoid space. זהו תנליך שפיר, שבו הנוזלי שמקיף את המוח באופן נורמלי וטבעי נספג לאט, אך הדבר לא מזיק, ועד גיל שנתיים הספיגה של הנוזל מבשילה. 2. לעיתים העיכוב בספיגת הנוזל יכול להיות קשור לעיכוב התפתחותי קל, שפתי או מוטורי. נדיר שעודף הנוזל קשור לבעיות נוירולוגיות משמעותיות. 3. עודף הנוזך הקל לא קשור לאוטיזם, וכן "עיכוב קוגניטיבי" זה לא אוטיזם. אם יש לכם בן משפחה עם אוטיזם - תעדכנו את רופא הילדים שלכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים