קפיצות בלתי רצויות במהלך השינה ותוצאה eeg לא תקינה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

27/03/2024 | 01:05 | מאת: ליטל

שלום רב, הילדה שלי בת 7.5 בריאה בדרך כלל.לפני כשלושה חודדים בערך התחילו לה קפיצות מתוך שינה והתעוררה המון. היה תקפה של שיפורועכשיו שוב היא מתעוררת כל כמה דקות,יש לה המון קפיצות וגם אומרת שכואב לה ראש לפעמים.שמתי אותה לישון לידי מפחד שזה יקרה לה משהו בלילה. עשינו לה eeg בערנות וקיבלנו את התוצאה. בתוצאה רשום: בערנות פעילות הרקע תגובתית בקצב אחורו דומיננטי עד 9 הרץ, עם הדגמה של גרדיאנט אחורי-קידמי תגובתי לפתיחה וסגירת עיניים. לאורך התרשים גם בזמן הגירוי אור ונשימות יתר וגם ללא גירויים אלו -נרשם מוקד חד זיזי (היפוכי פאזה) באיזור הטמפורלי משמאל. אין עדות להתפרצויות אפילפטיות כלליות. לסיכום: התרשים בערנות בלבד חחורג מגדר התקין בשל המתואר. אשמח לדעת מה זה אומר בבקשה, יש לנו תור לבדיקה בחסך בשינה רק בעוד חודשיים חודש ותור לנויוורולוג אחרי. ממזה יכול להיות הקפיצות האלה? יכול להיות שיש לה אפילפסיה או גידול במחוח חס וחלילה? היא ממש סובלת וקמה ואני לא יודעת איך לעזור לה. האם מומלץ לעשות mri? תודה רבה

ליטל שלום, באא"ג נראה שיש מוקד אפילפטי בצד שמאל של המוח. מאחר וחסר לי מידע, אני לא יודעת לומר בוודאות אם המוקד הזה הוא זה שגורם לקפיצות בשינה. אבל המוקד פעיל לאורך התרשים, ובתך סובלת, ולכן לא הייתי מחכה לאא"ג בחשך שינה, אלא כדאי לפנות לנוירולוג שלכם בהקדם - יתכן שצריך להתחיל טיפול תרופתי כבר עכשיו, ואולי לעשות בדיקות נוספות. שלחו לו את תשובת האא"ג. בברכה

28/03/2024 | 22:29 | מאת: ליטל

תודה על המענה במהיר. הרופא אמר לעשות eeg חסך בשינה ואז לחזור טליו שוב. האם וודאות יש לה אפילפסיה או שרק חשד? תודה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים