פורום פיזיולוגיה של המאמץ

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
הפיזיולוגיה של המאמץ עוסקת בתהליכים המתרחשים בגוף כפועל יוצא של מאמץ ופעילות גופנית. פורום פיזיולוגיה של המאמץ מיועד לאנשים בריאים וכן לחולים במחלות כרוניות, המעוניינים להביא לשינוי ולהתייעלות המערכות הגופניות שלהם, לשפר יכולות ספורטיביות מחד ולהתגבר על מגבלות בריאותיות מאידך. הפורום עוסק בביצוע של פעילות גופנית בהתאמה אישית מתוך הבנת הקשר שבין תמונת המצב הגופנית העכשווית לבקרה של מערכות הגוף השונות. הידע והמחקר הפיזיולוגי עוזרים לנו להתגבר על הגורמים המגבילים את התפקוד היומיומי שלנו בזמן מנוחה ובעת מאמץ גופני, ובכך לחזק את פעילות הלב, לטפל בסוכרת ויתר לחץ דם ולשפר את איכות ותוחלת החיים שלנו.
1309 הודעות
1221 תשובות מומחה

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ

13/08/2011 | 10:34 | מאת: הדר

חורש התחלתי לעבוד כמו שאמרת לי בחדר כושר עם 20 חזרות בגלל שאני סומך עלייך בעיניים עצומות(עם רזומה של לימודים כמו שלך איך אפשאר שלא). 1.תוכל רק להסביר את עצמך מדוע לבצע 20 חזרות זה טוב לי בתור ספורטאי צעיר? 2.למה לבצע מנוחות קצרות? הרי מנוחות קצרות גורמות היפרטרופיה(מסה גדולה מדי) וככה אני יכול להיות יותר כבד על המגרש לא? אלף תודות

האימון מתמקד בסבולת כוח. כלומר הוא מאפשר לגוף שלך להתמודד עם רמות גבוהות של חומצת חלב. התחושה של השריר "הנפוח" לאחר אימון מהסוג הנ"ל היא בעקבות זרימת דם מאסיבית לאזור שהיא זמנית ויורדת לאחר מיכן. האימון הנ"ל יגרום לפחות היפרטרפיה מאשר במצבים של אימון במשקל גבוה פחות חזרות ומנוחות ארוכות של דקה עד 2, כפי שנהוג באופן מסורתי בחדר כושר.

12/08/2011 | 22:24 | מאת: יונתן

אתמול רצתי ריצה ארוכה והרגשתי מין מתיחה קלה במפשעה. האם גם היום להמשיך עם הקרח? תוכל לפרט לי כי אני לא ממש יודע כמה ימים לשים קרח? תודה לך

רק אם אתה מרגיש שהמקום חם ודלקתי. בדרך כלל למתיחת שריר קלה לא מומלץ לקרר, אלא לתת מנוחה והתחיל להניע את המקום באופן מדורג.

12/08/2011 | 05:09 | מאת: משה

לפני שנתיים וחצי שיחקתי כדורגל ונכנסתי עם מישהו רגל ברגל בעוצמה חזקה, העצם הבולטת בכף הרגל, איפה שיש את Hallux valgus התנפח לי וסבלתי מכאבים עזים עד שהתחלתי פיזוטרפיה, אחד הדוקטורים (מומחה) במכון אמר לי שזו פציעה כזו שקוראת להרבה שחקני כדורגל וכל פעם שתקבל מכה זה יכאב לך. עשיתי טיפולים שכללו חשמל אולטרסונד ועוד ועוד וזה באמת עזר נגד הכאבים אבל לא לנפיחות. חזרתי לשחק ואז עוד פעם הרגשתי שזה מציק לי ועוד פעם עשיתי פיזוטרפיה מספר חודשיים שבאמת מרגיעים את הכאב אבל לא יותר. חשוב לי להגיד שיש את הפציעה הזאת לכמה חברים מהקבוצה שלי שיש להם את זה כל הקריירה, הם בני 30 ומשהו. חורש ברוך השם הפציעה קצת נרגעה אבל אתמול נתקלתי עוד פעם עם מישהו הפעם ברגל השנייה בעוצמה וכל המפרק בעצם הבוהן אני מפחד שהפציעה הזו היא כמו הפציעה הקודמת לפני שנתיים. 1.מתי אני ידע אם זו אותה פציעה?(אתה בטוח מכיר את הפציעה הזאת) 2.כרגע אני חייל ועד שאני יוכל לעשות צילום או לראות אורטופד נורמאלי זה יקח כמה חודשיים, איזה המלצות תוכל לתת לי לבינתיים? תודה חייב את העזרה שלך

12/08/2011 | 05:11 | מאת: משה

כמה דברים שעשיתי: שמתי קרח 3 פעמיים ל10 דקות על המקום הכואב, לקחתי ארקוקסיה נגד כאבים ואני לא יודע אם זה קשור אבל לקחתי מגנזיום שאני לוקח תמיד אחרי אימון.

09/08/2011 | 05:04 | מאת: שבי

http://www.coreperformance.com/knowledge/movements/pillar-bridge-lateral-soccer.html בקישור ששלחתי לך יש סרטון, שהסרטון מגיע ל5 שניות עד ל10 שניות המאמן(בעל שם עולמי) מסביר איך התרגיל יעזור לשחקן כדורגל על המגרש, אני מבין אנגלית אבל לא מבין איך זה בדיוק עובד? תודה רבה חורש

התרגיל מפעיל שילוב של מרחיקי ירך ומותן. תנועות רבות בכדורגל דרשות הפעלת שרירים מיצבים ומותניים.

י מותניים חזקות? תודה רבה

09/08/2011 | 04:49 | מאת: הדר

חורש אני שחקן כדורסל צעיר, אני עובד בחדר הכושר בתוכנית שבנו לי מספר פעמיים בשבוע 3-4 פעמיים. השאלה שלי היא- מה משך הזמן(דקות) שאני צריך לעבוד בחדר הכושר, לדוגמא עבודה על כל שרירי הגוף? אני יודע שאין פה תשובה חד משמעית, אבל מבחינה פיזיולוגית מה בערך הכי נכון? 2.האם זה נכון שבאימון בחדר הכושר בקצב וברמה בינוית חומצת החלב לא עולה הרבה? תוכל לפרט קצת בבקשה. תודה חורש you are the best!

באופן גורף, כשחקן צעיר, אציע לך להרכיב אימוני סבולת כוח שריריים קצרים של 30 עד 45 דק'. 15 עד 20 חזרות עם מנוחות קצרות מאוד.

08/08/2011 | 21:55 | מאת: יוס

אני בן 26 רץ 3 פעמיים בשבוע 45 דקות בפארק, אני משלב גם שינוי מהירות כמו ספרינטים. אני מרגיש שהרגליים שלי יחסית רזות, האם משך זמן כזה יכול לגרום לי לפתח את הרגליים? שיהיו יותר גדולות? אין מצב לחדר כושר :) תודה רבה

תוכל להוסיךף תרגילי רגלים שונים כמו מכרעים, סקווטים וכדומה. לא חייבים חדר כושר לאימון התנגדות לרגליים.

08/08/2011 | 23:27 | מאת: יוס

מכרעים וסקוואט(ידיים קדימה) בלי משקל רק תנועה נכונה יכולה לפתח מסה? תודה רבה חורש

08/08/2011 | 05:13 | מאת: שבתאי

היי חורש זה שוב אני רק שתדע שאתה אלוף!!! שלום התאמנתי 3 שנים בחדר כושר באופן קבוע 4 פעמיים בשבוע. כרגע אני מתאמן כדורגל ואני לא יכול בזמן הזה להירשם לחדר הכושר בינתיים. אני משחק כדורגל ובקבוצה יש לנו כדור כח, מוט עם משקל בינוני ו2 משקולות של 8 קילו שהם בשבילי לא כבדות (אני עובד עם 10-12 קילו בדרך כלל במכון). בגלל שאחרי האימון סוגרים את המגרש ישר יש לי אולי 15 דקות לבצע אימון. זה מה שאני עושה בגלל חוסר הנוחות.(אי אפשאר להתאמן לפני האימון) יום א(נגיד) דדליפט וסקוואט גאמפ(קפיצה) 3X15 יום ב מכרעיים דינאמי עם כדור כח מעל הראש ותאומיים עם מוט 3X15 יום ג- יד קידמית עם משקולות ומוט, תרגיל לגב עם כדור כח(זריקה מול הקיר, לזוקפים) יום ד- כתפיים- לחיצה עם מוט יד אחורית לחיצה על ספסל כמובן שאני גם עושה בטן בשאר ימי השבוע. השאלה שלי האם בתוכנית הזמנית הזאת עד שאני ירשם למכון אני יתפתח או לא?

אתה בדרך נכונה, חזק ואמץ!

05/08/2011 | 20:32 | מאת: שבתאי

חורש כמו שאמרתי לך עברתי לאילת ותמיד הייתי רגיל אחרי אימוניים לעשות קוטרסיים כמו שכתבת באחת התגובות של מים חמים ומים קרים. ברמת גן המים הקרים היו באמת קרים וכך הרגשתי אפקטיביות לאמבטייה החמה-קרה. מה שמאוד מאוד מפריע לי זה שבאילת אחרי האימון כמובן שיש מים חמים אבל המים הקרים בסדר אבל לא מספיק קרים. האם לדעתך להמשיך בקונטרסים שאמרת לי לעשות למרות שהמים לא ממש קרים? אני אישית בדעה שלך שהמים החמים לא טובים אחרי אימון כדורגל של שעה וחצי. תן לי כמה טיפים זה נושא מאוד מאוד חשוב בשבילי. תודה רבה ושבת שלום מקווה שהבנת אותי.

ממליץ להסתפק במיים הקרים בלבד.

06/08/2011 | 22:28 | מאת: שבתאי

אז המים הפושרים-קרים יוכלים לעשות את עבודת האתוששות אחרי האימון?

05/08/2011 | 20:27 | מאת: הדר

אתמול עבדתי קצת בחדר הכושר תרגילי רגליים בעיקר, המאמן בא ואמר לי זה לא טוב כי אתה עכשיו מעלה חומצת חלב ואתה הולך לעשות אימון כדורסל שעה וחצי וזה לא הולך. מתגובות שאני קורא באינטרנט של פיזיולוגיים הבנתי שאין ממש עלייה של חומצת חלב בעבודה של חדר כח,זה יכול להפריע באימון או שזה יכול להיות טוב אפילו? יש בעיה? אני בן 23.

אם אני במין נכון את שאלתך, אתה רוצה לדעת אם זה נכון לבצע אימון רגליים לפני אמון כדורסל? אז תצטרך להביא בחשבון שהביצועים באימון הכדורסל יכלים לרדת. אני ממליץ להתייעץ עם מאמן מקצועי שיבנה לך תכנית אימון שבועית, חודשית ושנתית המותאמת לאימוני הכדורסל.

05/08/2011 | 01:06 | מאת: שבתאי

חורש עברתי לאילת לשחק כדורגל בינתיים והייתי רגיל ברמת גן לעבוד בחדר כושר 4 פעמיים בשבוע כל אימון ברמה גבוהה. כרגע אנילא יודע אם אני ישאר פה אז אני לא נרשם לחדר כושר. מה שיש במועדון זה משקולות לא כבדות עם מוט וכמה כדורי כח, אני יכול לעשות הרבה תרגילים כמו ידיים סקוואט מכרעים דד ליפט ובמיוחד הרבה תרגילים עם הכדור כח, אבל אין מספיר התנגדות, כמובן שאני עושה בטן שכיבות שמיכה ועוד הרבה תרגילים מה שאני מכיר. בגלל המשקל הקל חשבתי שאני יעשה 20-25 חזרות בגלל ההתנגדות היחסית קלה. מה היית ממליץ לי לעשות בינתיים? תן לי כמה טיפים בבקשה?? 2.אני באמת משתדל לשתות בכמויות גדולות של נוזלים בעיקר מים, אבל תמיד שאני הולך לשירותים השתן שלי תמיד בצבע צהוב לא כהה, ברמת גן אני שותה את אותן הכמויות אבל השטן שלי לא צהוב? איך אתה מסביר את זה? תודה רבה חורש!!!

אפשר לבנות תוכנית אימון מלאה, גם אם קיים ציוד דל במועדון. לגבי השתן, אם הוא עדיין צהוב, נראה שאתה צריך לשתות יותר ואולי גם להוריד קצת מעומס האימון, עד שתתאקלם לחום האילתי. זה יכול לקחת חודש שך הבסגלות.

03/08/2011 | 00:35 | מאת: רון

אתמול קניתי כדורי מגנזיום והמוכרת אמרה לי שאחרי אימון כדורגל קשה לקחת 300 מ"ג (כדור אחד ולחתוך עוד אחד לחצי.) ואחר אימון פחות קשה לקחת 200 מ"ג. יש לי 3 שאלות אלייך בבקשה. 1.האם 200 מ"ג יכולים לעזור לי לשרירים בכלל או שזו כמות קטנה? 2. האם אין בעיה לגוף לקבל את התוסף הזה במשך כל שנת הכדורגל? 3.מה אני אמור להרגיש באימון שלמחרת לאחר לקיחת 300 מ"ג מגנזיום? פחות שרירים תפוסים? יותר קליל? אלף תודות לך!!!

1. כן 2. אין בעייה 3. התאושות טובה יותר, שרירים נוקשים פחות- לפעמים שום דבר, פשוט מניעה של פציעות וקרעים של שרירים.

02/08/2011 | 23:48 | מאת: קרול

שלום רב, אני בת 30- מבנה רזה וגבוה, מתאמנת כ 4 פעמים בשבוע (ריצה בעיקר). השאלה שלי היא: במקרה ואני צמה 12 שעות בכדי לעשות בדיקת דם שגרתית- האם עלי לחכות זמן כלשהו, מאחרי הבדיקה, בכדי לבצע מאמץ גופני?? תודה

אם את חשה בטוב ולחץ הדם לא נמוך מידי, אז לאכל ארוחת בוקר קלה ולהתאמן ללא חשש.

היי,אני בעלת מכון פילטיס ועוסקת בתחום הכושר והספורט וידוע לי מחקרים רבים בנושא השפעת המים על הגוף במהלך פעילות גופנית. אך לאחרונה שמעתי לא מאט מדריכות בעיקר בתחום היוגה האוסרות על המתאמנים לשתות מים במהלך התרגול גם כשמדובר על תרגול ממושך של מעל שעתיים. לא הצלחתי להבין מה ההיגיון מאחורי הטענה? הבנתי שיש מחקרים התומכים בזה ונותנים הסבר..???

באופן עקרוני, רצוי שנספק לגוף את הנוזלים שאנו מאבדים במהלך אימון, במיוחד ביחס ישיר לרמת ההזעה. אומנם, באימון פלאטיס בחדר ממוזג נאבד פחות נוזלים מאשר באימון אירובי לדוגמה, אבל עדיין שלא מין הנמנע, שמערכות הטרמורגולציה בגופינו ינדפו נוזלים מגופינו ונצטרך להשלימם באמצעות שתיה גם באימון פלאטיס ממושך. מנגד עשוייה להשמע טענה שהנוזלים מנפחים את הקיבה, מכבידים ולוחצים, כמו גם מפנים עתודות נוזלי דם למערכת העיכול ומשנים את המתח השרירי בצד המותן ויכולים לגרום לכאב ואי נוחות. לכן, השורה התחתונה היא שאין למנוע שתיית מים במהלך שיעור פילטים, מובן שהמידה היא האינבדואלית ותלוייה ברמת חוסר הנוחות שהמתאמנת חשה או שלא חשה, בהתאמה.

28/07/2011 | 00:29 | מאת: שבתאי

שלום חורש אני בן 20 שחקן כדורגל מקצועני. יש סוג אימוני ריצה עם התנגדות, לדוגמא ריצה עם גומי שמחוברות אליו משקולות או ריצה עם מצנח. אני יודע שהאימון הזה הוא חשוב לספורטאים ולכן ניסיתי לבנות משהו. לקחתי שק מטר על מטר כמו שיש באתרי בנייה, קשרתי אליו חבל והכנסתי לשם משקולות עגולות של 7 וחצי קילו ועוד אבנים גדולות שיוסיפו התנגדות ומשקל, את החבל קשרתי מסביב לאגן והתחלתי לעשות אימון ספרינטים לא ארוכים מידי. מה אתה אומר בגדול על הרעיון? אפקטיבי?. 2. יש את תרגיל ההפניות גו שלוקחים עמוד או מקל ושמים אותו על הצוואר יושבים על כיסא ומתחילים להסתובב פעם ימינה ופעם שמאלה. ראיתי בחורה שעושה את התרגיל הזה רק שהיא שמה מין כדור בין הברכיים בזמן התרגיל. שאלתי את אחד המדריכים מדוע היא שמה כדור אז הוא אמר לי על מנת לעבוד על המקרביים. השאלה שלי האם התרגיל הזה יכול לתרום לי? הוא מתאים לשחקן כדורגל? תודה רבה חורש אתה תותח!!!

מדוע שלא תבצע אימון ספרינטים עם גומיה. קשור גומיה יעודית מצד אחד לקיר ומצד שני לאגן ורוץ קדימה, עד שתרגיש שאינך מתקדפ יותר, המשך לרוץ במקום מספר שניות וחזור חזרה. התרגיל עובד על הארבע מותני ושרירי בטן וגב. כדור יכל ליצב טוב יותר את האגן.

29/07/2011 | 04:08 | מאת: שבתאי

חורש מה זה אומר "כדור יכול ליצב טוב יותר את האגן"?

24/07/2011 | 05:15 | מאת: חן

חורש ניסיתי לבנות לעצמי תוכנית אימונים מהתגובות שלך. שחקן כדורסל בן 20 המטרה לעבוד יפה בחדר הכושר על כל שרירי הגוף וגם לא לאבד (לשפר) זריזות. התוכנית אימון מחזורי: לדוגמא: כפיפת/פשיטת ברכיים כח מתפרץ 6 חזרות משקל גבוהה 5 סטים, ואז 2 דקות ספרינטים בין קונוסים, אחר כך לחיצת רגליים עח מתפרץ 6 חזרות 5 סטים, 2 דקות תרגיל זריזות אחר בין הקונוסים וכו'. לאחר האימון 2 דקות הליכה+ 2דקות ריצה קלה ומתיחות, שתיית 2 כוסות חלב במכון. מה דעתך חורש?

אתה תלמיד חכם- תוכנית מרשימה!

23/07/2011 | 05:22 | מאת: מתן

אני בחור בן 25 משחק כדורגל מקצועני. האם כדור 200 מ"ג של מגנזיום לאחר אימונים קשים זו כמות טובה או קטנה מדי? 2.אני מהמרכז נוסע לשחק כדורגל באילת עד כמה חשוב לי לקחת איתי כדורי מגנזיום? זה באמת יכול לעזור לי? 3.הרוקחת אמרה לי שאם אני מרגיש שעשיתי ממש אימון קשה על השרירים אז כדי לקחת 2 כדורים של 200 מה דעתך? תודה רבה חורש

תלוי בסוג האימון ומידת ההזעה: אם אתה משחק בעומס חום ומזיע לרוב, אז יכל להיות שתצטרך עד 600 מ"ג ליום. בכל אופן אני ממליץ להתייעץ עם גורם מקצועי שיבדוק אותך ושימליץ לך על המינון הנכון עבורך על פי בדיקות הדם ומצב השרירי.

23/07/2011 | 22:21 | מאת: מתן

200 מ"ג זו לא כמות גדולה יחסית לספורטאי בגיל שלי?

23/07/2011 | 05:17 | מאת: מתן

ראה תשובה.

21/07/2011 | 04:08 | מאת: נגבה

שלום, סובלת מאסטמה מילדותי, בעשר השנים האחרונות שיפור משמעותי עקב מעבר לאזור הררי ונקי ולכן אין כמעט צורך בתחזוקה של משאפים למיניהם. שמתי לב שכשאני נוסעת על אופניים אין לי שום התקף של קשיי נשימה גם במאמצים גבוהים(למרות שסיבולת לב ריאה אצלי לא משהו)- ואילו כשאני רצה תמיד מתחיל התקף(שלא קורה בהליכה מהירה). שתי הפעילויות מתבצעות בחוץ. מדוע לדעתך יש הבדלים כאלה, והאם התופעה מוכרת? תודה

נגבה, יכלים להיות שני הסברים לתופעה: 1. יש אפשרות שבזמן שאת נוסעת על אופניים המאמץ עולה באופן הדרגתי יותר ולכן הגוף מתמודד בצורה טובה יותר עם הסיטואציה. נסי להתחיל פעילות אירובית בהליכה איטית, שמתגברת במהלך 5 דק' להליכה מהיר ולבסוף ג'וגינג- לדעתי גם אז לא תפתחי קוצר נשימה. 2. הגורם הנפשי- ריצה יצרה אצלך מנגנון התניה- (ראי ערך התניה קלסית) שמביא לתגובת שרשרת אסתמתית- גם כאן יש פיתרונות בתחום הפסיכולוגיה ההתנהגותית.

24/07/2011 | 17:50 | מאת: נגבה

בלי לנסות עדיין את הצעתך- מרגישה שפיצחת את התעלומה. זה נראה לי ממש הכיוון. מקווה לנסות בקרוב את הצעתך ולדווח על ממצאים מהשטח... תודה רבה

20/07/2011 | 08:35 | מאת: יואב

לא ברור לי משהו עקרוני בנוגע לצריכת חלבון לאחר אימון משקולות. הרי לכל מזון שאוכלים לוקח זמן להתעכל. אם אוכל חלבון שעה לפני אימון משקולות האם זה לא עדיף מאשר 20 דקות לאחר האימון?

באופן עקרוני אתה צודק, אבל יחד עם זאת לצרוך סטייק לפני אימון זה מאוד מכביד ולא "ידידותי" למתאמן.במהלך האימון יש תגובה סימפטטית שמורידה מהספקת הדם למערכת העיקול ולכן חלבונים לא יספגו היטב, לעומת פחממות ומינרלים שיכולים להספג טוב גם במהלך האימון באופן אקטיבי על ידי מערכת העיכול.

19/07/2011 | 14:01 | מאת: סתיו

שלום, קודם כל תודה רבה על התשובות המקצועיות והאדיבות שלך... אשמח לדעת אם אחרי אימון אירובי ניתן לאכול יוגורט עם זרעי חמניה כחלבון לצורך בניית שריר (האם עדיפה גרנולה...?).

יוגורט, מספק לגוף חלבון מלא לאחר אימון כך שזה פתרון טוב. גביע אחד מכיל כ- 7 ג"ר חלבון, כך שתלוי באימון ומשקל גופך, תצטרכי גביע 1-3 כדי לספק לגוף את המינימום הדרוש לאחר האימון. לגבי חמניות או גרנולה- יש צורך גם בכיסוי קלורי פחממתי ולכן גרנולה עדיפה.

19/07/2011 | 01:54 | מאת: חן

חורש אני שחקן כדורסל בגיל 20 כרגע אני נמצא בשלב ההכנה לקרת משחקי הכדורסל של תחילת העונה. השנה שמתי לעצמי מטרה אחת ברורה להתחזק ולעלות בצורה של הגוף,במיוחד בשרירי הידיים. אני מתאמן באמת קשה כבר הרבה זמן בתוכנית a.b שבנה לי המדריך. היום הלכנו לשחק במין טורניר שכונות ברמה מאוד גבוהה,ופשוט הרגשתי מספר פעמיים שהשחקן בא לעבור אותי ולוקח לי הרבה זמן להסתובב זה לא משהו שאני רגיל אליו, יוכל להיות שזה היה רק באותו יום שכזה. 1.השאלה שלי אם אני עובד יותר מדי בחדר כושר אני יכול להוריד מהזריזות שלי? 2.תוכל לתת לי המלצות איך לעבוד בחדר הכושר (אני עובד על כך שרירי הגוף) ולא לפגוע בזריזות, ובסיבוים? תודה רבה חורש

אין ספק שאימוני הכוח האינטנסיביים שאתה מבצע לאחרונה מביאים את גופך להתשה ואת השריר לרמת חומציות גבוה ומכאן לאיטיות בתגובה. באופן עקרוני אפשר לפתח בו זמנית זריזות ומסה שרירית, אבל לא להגזים עם אימוני היפרטרופיה, עדיף שתשלב בין אימוני המסה לאימוני כוח מירבי וגיוס יחידות מוטוריות (3 עד 6 חזרות) מנוחות ארוכות ובכל מיקרה התייעץ עם מאמן מנוסה ועדיף שיש לו גם הסמכה באימון כושר למשחקי כדור.

18/07/2011 | 14:06 | מאת: עידו

שלום חורש יש לי מספר שאלות שאיני מצליח להתמודד איתם אשמח עם תעזור לי. שאלה 1 במאמץ גופני בשיעור אירובי הנמשך 60 דק' VO2 ממוצע היה 2 ליטר לדקה (R =1) עלות הקלוריות של השיעור האירובי הינה 900 ק"קל. נכון או לא נכון.?. הסבר בעזרת חישוב. שאלה 2 סה"כ כל יבול ATP ממול אחד של גלוקוז כולל גליקוליזה וכולל זרחון חימצוני וזרחון בלתי חמצוני הינו 42 ATP נכון לא נכון.? חישוב אשמח אם תעזור לי חורש תודה רבה.

1. מאיזה ספר לימוד אתה לומד? 5 קק"ל לליטר חמצן- אז מה התשובה? 2. הקלד מעגל קרבס וגליקוליזה בגוגל- כל ה- ATP נמצא שם.

18/07/2011 | 11:21 | מאת: כרמית

אני בת 36 מאמנת התעמלות מכשירים ואקרובטיקה. לאחרונה בעת שהדגמתי תרגיל מסויים (ניתור הצידה מישיבה על הבירכיים)סובבתי את הברך ואני די בטוחה שמתחתי רצועה. ללא הליכה לרופא, הנחתי קומפרסים קרים על הברך, מרחתי "בן גיי" וחבשתי. וכמובן נתתי לברך מנוחה (יחסית), לאחר כ3 שבועות יש איזה הקלה בתיפקוד אך הברך עדיין כואבת..יש איזה תרגיל שאתה יכול להמליץ עבורי...עוד משהו שעדיין לא ניסיתי?

כרמית, קיימת הסתברות גבוה של נזק לרצועות קולטרליות וצולבות. הטיפול הראשוני של קומפרסים קרים היה נכון. לגבי ההמשך, בדרך כלל מתחילים בשלב הזה פיזיותרפיה עדינה, בהתאם לנפיחות והדלקת, בשילוב של תנועתיות ותרגילי חיזוק שלא יוצרים גירוי. לגבי התאמת הטיפול המדוייק והאבחון, אני ממליץ לראות גורם מקצועי מוסמך.

19/07/2011 | 01:46 | מאת: כרמית

בהמשך לנאמר אני רוצה לציין כי אין לי נפיחות ראית לעיין באזור הברך אך בהחלט יש אי נוחות בתיפקוד (היתה נפיחות קלה בהתחלה אך לאחר טיפול של בן גיי, חבישה אלסטית ומנוחה היא ירדה). האם אין מנוס מלפנות לרופא..עברו כבר שלושה שבועות מהמקרה...יש תרגילים שאוכל לבצע בבית?

16/07/2011 | 06:12 | מאת: אייל

קראתי מאמר דל ד"ר ליאור מני. כותרת המאמר הייתה- איך מורידים את אחוזי השומן. אחד הטיפים שלו היו "לשתות כ-4 מנות קפה מר ביום". בדרך כלל אומרים שפשאר לשתות קפה אבל בכמות לא גדולה. 4 כוסות ביום נראה לי כמות מאוד גדולה. מה דעתך בנושא חורש?

17/07/2011 | 00:20 | מאת: חורש

קפה יכל לזרז שריפת שומן אך ורק במקביל לפעילות גופנית אירובית. לגבי כמה קפה ביום? זה אינדבדואלי, צריך לזכור שמדובר ברעלן בכמויות גדולות. אני לא ממליץ על יותר משתי כוסות אספרסו, כדרך חיים, אבל לתקופות קצרות אפשר עד 4 - לזכור לשתות הרבה מיים.

16/07/2011 | 05:56 | מאת: ארתור

כבר שבועות שאני מחפש את התרגיל הזה באינטרנט, ראיתי בחור במכון שעושה את התרגיל הזה. http://www.youtube.com/watch?v=u3fRtKWUEmA 1. האם אני יכול להכניס את התרגיל הזה לתוכנית אימונים שלי לשחקן כדורגל? 2.על מה עובד התרגיל, מה המטרה של ביצוע זה? נושא אחר- אני מתאמן בחדר הכושר מספר שנים. אני עובד על פי תוכנית שבנתה לי מדריכה בחדר הכושר, שבו אני מפעיל את כל קבוצות השרירים. כמעט כל התרגילים שאני עושה זה 3 סטים של 12 חזרות, אני מוסיף גם תרגילי לשרירי הcore ושיווי משקל וכו'. אני כן רוצה להתחזק אבל אני לא רוצה להתנפח, לפעמיים אני מסתכל על עצמי במראה ורואה שאני מתנפח מדי, בגלל שהמדריכה לא ממש מבינה בבנית תוכנית לספורטאי כדור אני מבקש ממך שתיתן לי כמה המלצות ואם תוגל גם לפרט קצת. אני בן 22. תודה רבה חורש מצטער על התגובה הארוכה

מודגם אימון פונקציונאלי לחיזוק שרירים מיצבים, בשילוב של שרירי כתף, מותן ורגליים. לשאלתך איך לא לעלות מסה שרירית, יתר על המידה: א. תדאג לנפח פעילות אירובית מספיק גבוה.על כל שעה של אימון כוח תקדיש 3 לאימון אירובי. ב. תעבוד על 15 עד 20 חזרות, ללא מנוחה- אומנוחות קצרות עד 30 שניות.

15/07/2011 | 06:23 | מאת: ניסים

שלום חורש שיחקתי כדורגל בשכונה ולקרת סיום המשחק הנפתי את הרגל והרגשתי מתיחה באגן מתחת למותן כסל. אני עובד בחדר כושר. בקשר לתרגילי רגליים, חוץ מהתרגיל פשיטת ברכיים ודד ליפט אני יכול לעשות כמעט את כל התרגילים בלי כאב. כמובן שאת האימון של החלק העליון אין בעיה לעשות. תוכל לתת לי כמה טיפים, אין בנושא הכאבים ואין בנושא האימון בכללי. כרגע אני שם שקית קרח על האזור לאחר האימון בחדר הכושר, ומשחת וולטרן מספר פעמיים ביום. אהבתי לעשות גם הרבה תרגילים על הבוסו והפיתה האם להמשיך איתם? חורש כל טיפ שלך יעזור לי. אני בן 19

אם מדובר בפגיעה במותן-כסל/ כופפי אגן, אמליץ להוריד את העומס, בריצה, תרגילי בטן שמפעילים את כופפי האגן וכל מה שגורם לגירוי או- עד יעבור זעם. 3 ימים לאחר הפגיעה תתחיל לבצע בהדרגה מתיחות לארבע ראשי ולכופפי האגן - באופן הדרגתי, כדי לשמר את טווח התנועה. הפעל שרירים נגדיים: תרגילי פשיטת ירך, הרמות אגן בשכיבה על הבטן וכו'.

17/07/2011 | 00:36 | מאת: ניסים

!

14/07/2011 | 18:47 | מאת: מיטל

מורחים שמן שקדים/שמן זית מעורבב עם שמן למון גרס/לבנדר על המקום- ויש הקלה משמעותית. מניסיון אישי.

תודה!

14/07/2011 | 13:13 | מאת: עטרה

שלום, האם רכיבת אופניים מחזקת רק את שרירי הירכיים (משום מה נדמה לי שהשוקיים לא משתתפים בפעילות)? אם כן אילו שרירים בתוכם היא מחזקת? תודה רבה!

שרירי השוקיים מופעלים תוך נסיעה על אופניים: הגסטרוקנמיוס והסולאוס ובמידה ויש נעלי רכיבה, מתבצעת גם תנועת משיכה ויש השתתפות גם של האנטריור טיביאליס.

13/07/2011 | 16:27 | מאת: דנה

שלום, אני אמורה לעשות סקוואט חופשי עם מוט אולימפי, אבל אני לא יורדת מספיק ללשבור מקביל.המסקנה המתבקשת היא שהחוסר גמישות באגן, מפצה עם ירידה של הגב כלפי מטה. מה אנייכולה לעשות ??? אני ממאד מנסה וממש לא נעים לי ..כולם שם מצליחים..ואני הבחורה היחידה שממש אבל ממש לא מגיעה לרמה הנכונה

דנה, קשה לי לתת לך חוות דעת מבלי לראות במו עיני, אולם אם חוסר גמישות, של קבוצת שרירים מגבילה את התנועה, אז למה פשוט לא למתוח ולהאריך אותה?

14/07/2011 | 10:14 | מאת: דנה

מדריך 1 אמר שם, שהשרירים של ההמסטרינג קצרים..מה זה אומר ואיך זה נוצר? ו..האם ניתן למתוח כמושאמרת. אני כן עושה מתיחות וחימום.. מה עוד אפשר לעשות.? תודה חורש!

12/07/2011 | 17:42 | מאת: נועם

שלום אני בן 40 ועוסק בפעילות גופנית מזה עשר שנים (ריצות לטווח ארוך - 10-18 קמ באימון). לפני מספר 7 חודשים נבדקתי באופן די מקיף בווינגייט שם נאמר לי שהדופק המקסימלי שלי הוא 200. הכינו לי תוכנית אימונים מקיפה בהסתמך על הנתון הנ"ל. לאחרונה החלטתי לבדוק עצמאית את הדופק המקסימלי שלי, באמצעות מד דופק שרכשתי. הדופק הגיע ל 209. בדקתי באמצעות מד דופק אחר והגעתי לתוצאה זהה. שאלתי: היתכן שבעקבות השינוי באופן הריצה שלי בששת החודשים האחרונים, דופק המקסימום שלי עלה, או שהסיבה להבדל נעוצה בכך שבווינגייט לא ממש הביאו למאמץ שיא (או שאולי שני מדי הדופק בהם השתמשתי אינם אמינים). תודה

דופק של מעל 200 לאדם בן 40 הוא לא דופק פיזיולוגי בדרך כלל. אני מציע לך לגשת עם הבדיקות לקרדיולוג, כדי לשלול תופעות אריטמיות. מה הדופק שלך במנוחה? האם אתה מרגיש לפעמים חוסר סדירות של הדופק?

11/07/2011 | 04:42 | מאת: גל

שלום חורש אני בחור בן 25 שיחקתי אתמול מה שנקרא טורניר שכונות, זה אומר ששיחקנו משחר אחד בעשה 6 וחצי ואחר כך נחנו 2 משחקים ועלחינו לשחק עוד פעם רק ב8. לפני המשחק הראשון עשיתי חימום טוב לכל הגוף והתחלתי לשחק, אבל לפני המשחק השני נתתי לעצמי 12 דקות של חימום דינאי עם החברה בצד, גם לי וגם לחברה איתי הייתה מין תגובה כזו שמאוד קשה עוד פעם לעשות את החימום שעשינו לפני המשחק הראשון, מאוד היה קשה לנו לעלות טמפרטורה ולעשות חימום טוב. מה ההסבר שלך? ארי גם לפני המשחק הראשון היינו קרים אבל עשינו חימום טוב.

אני מתאר לעצמי שהיה לכם גם קשה יותר לשחק. סביר שההתאוששות מהמשחק הראשון לא היתה מאוד טובה, רמת האנרגיה בשריר אזלה (גליקוגן השריר) ורמת חומצת החלב היתה גבוהה. מכאן שקיבלתם תחושה של כבדות ולאות שהתעצמה לאחר שהאדרנלין ירד מהמשחק הראשון. בנוסף עליית חומציות השריר ודלדור מקורות האנרגיה שלו גורמים למתח ונוקשות שמונעת זרימת דם הולמת ואולי לכן הרגשתם שפחות דם מגיע לשרירים. אני מציע להבא, לבצע מנוחה אקטיבית בין המשחרים, הכוללת הליכה, מתיחות ותנועה, להקפיד על תזונה מותאמת לפני ובין המשחקים ולהגיע בכושר.

12/07/2011 | 00:11 | מאת: גל

.

07/07/2011 | 13:54 | מאת: דני

שלום, מתאמנת כמעט שנה בח"כ, העלתי משקלים באימון האחרון,ומאז..פשוט תחושת שריפה ואדמומיות כזו מעצם השוק ללמטה, לקרסול ועם תחושת נפיחות ברגליים כאילו יש בהם מעיין לחץ. אני ממש נחרדתי.. מה זה יכול להיות? האם זה קשור לנוזלים/בצקת..? האם לקחת פסקזמן מהאימון? :( לתשובתך בהקדם אודה מאד.

תארי במדוייק מה הם התרגילים שביצעת? היכן בדיוק הכאב?יכל מאוד להיות שנגרם נזק לרקמות רכות ונוצרה דלקת. בכל מקרה רצוי להיבדק, לתת מנוחה לאזור.

09/07/2011 | 23:28 | מאת: דני

שבוע טוב, בעיקר סקוואט ודדליפט.כמובן שאחכ את שאר האימון אבל.. זה בעיקר אני מרגישה מאמץ ברגליים ,היה כאב גם בעצם השוק עצמה, ומ=בערך חצי רגל לכיוון למטה קרסול.. כפות רגליים מעין נפיחות ממש היה לי קשה ללכת ,וזה גם שרף. זה ב"ה הרבה יותר טוב, לא שורף אבל נשארה אדמומיות.שאין לי מושג מה פישרה. אין מצב שזה גורם לי לבילטות ורידים ביום מן הימים ח"ו.נכון?.. נ.ב. למי לגשת לאורטד או לרופא עור? או כלי דם ..האם לבקש בדיקות מסוימות? שבוע טוב ותודה ענקית!!

07/07/2011 | 02:48 | מאת: אורי

http://www.youtube.com/watch?v=b2RtQbAxEwk&feature=relmfu חורש שהסרטון מגיע ל13 שניות השחקנים מבצעים סקוואט עם גומיה, אמרת לי שמוממלץ להוסיף קפיצה לתרגיל כדי לשפר כח מתפרץ. אני עכשיו רוצה לעשות מה שאמרת לי, האם הניתור גם יעזור לי בקפיצה לכדור גובה? תן לי כמה הסברים על התרגיל בבקשה? 2.יש הרבה פעמיים שעובדים בחדר הכושר על כח מתפרץ לדוגמא לחיצת חזה- מורידים את המוט לאט ובחזרה דוחפים מהר למעלה וכח חוזר חלילה, או לדוגמא בכפיפת ברכיים דוחפים חזק ומהר את המכונה ומחזרים לאט לאט ושוב דוחפים במהירות, איך זה יכול לתרום לשחקן כדורגל העבודה הזו? 3.חורש לאחר חיזוק הרגליים הבסיסי בחדר הכושר מדוע חשוב כל כך לשחקחרני כדורגל לבצע קפיצות כמו לדוגמא קפיצה מעל 4 ספסלים של 30 סנטימטר לדוגמא, ספסל אחרי ספסל? חורש אתה תותח תודה רבה לך!!!

1. כן, חשוב שהנחיתה תהייה רכה ושתשמור על מנח ישר לעמוד השדרה. 2. כוח מתפרץ- פריקת אנרגיה מהירה- ההורדה האיטת כדי לשמור על המפרק מפני פציעות. 3. תרגול של שליטה וזריזות, חרף ההתשה המוקדמת של השריר.

06/07/2011 | 02:06 | מאת: גל

http://www.youtube.com/watch?v=EOanP9ddd0w&feature= \מ4 שניות עד 7 שניות בסרטון הבחורה עושה הפניות גו עם מוט. 1. יש לך מושג למה הבחורה מחזיקה את המוט מלפנים? 2.האם היית ממליץ לי בתור כדורגלן בן 25 לעשות את התרגיל? תוכל להסביר בבקשה? 3.במקום הכדור כדורסל שהבחורה מחזיקה בין הרגליים (בשביל המקרבייים אמרת) אני מחזיק כדור כח של 5 קילו אני מרגיש עבודה קלה של המקרבים, מה דעתך על הכדור כח? תודה רבה לך

קשה מאוד להבחין, בסרטון מקטע קצר מאוד.

05/07/2011 | 20:14 | מאת: מוטי

ראיתי הרבה ספורטאים ברמה גבוהה (כדורסלנים,כדורגלנים) מאוד רצים בחוף הים בלי נעליים רק עם גרביים. מה הדעה המקצועית שלך לאימון שכזה על חוף הים שכולל ספרינטים, קפיצות וכו'? אם תוכל לפרט כי זה נושא יחסית מעניין :) תודה רבה

לרוץ יחף על חוף הים זו דרך מצויינת לחזק את שרירי כף הרגל, להפעיל ביומכנית את הרגל בצורה שונה מאשר בריצה עם נעליים. מחקרים רבים מלמדים שיש אפקט שונה לריצה יחפה מריצה עם נעליים. באופן עקרוני לנעל יש אפקט מנוון לכף הרגל. בריצה יחפה עוצמת המכה נבלמת כאשר כרית כף הרגל נוחתת לפני העקב, בעוד שעם נעל העקב נוחת לפני כף הרגל. בנוסף הגירוי העצבי הוא חזק יותר לשלל רצפטורים שמגבירים את הרגישות בריצה ומחיבים אותנו לרוץ ולהניע את גופינו בצורה נכונה יותר. בעוד שלרוץ יחף על אדמה או דרך אפר לא תתאים לכל אחד, על חוף הים בלימת הזעזוע תתאים אפילו לכף הרגל הרגישה ביותר וכך תמנע פציע ושבר מאמץ.

18/07/2011 | 18:31 | מאת: שי מבורך

יש לציין שריצה בחוף הים יכולה גם להיות מסוכנת מכיוון שלא לכולם שרירים מייצבים חזקים ברגליים ולכן אפשר להגיע לנקעים או מתיחות רצועוצ בקרסול. ריצה בחוף הים יכולה להיות מעולה כאשר אנו שמים דגש גדול על זהירות. שי מבורך ספורטתראפיסט

30/06/2011 | 03:25 | מאת: בר

אני בן 17 וחצי עושה 3 אימוני איגרוף בשבוע וגם חדר כושר 3 פעמים בשבוע. בעוד מספר שבועות (אין לי תאריך מדויק) ישנה תחרות למשקל 75 קילו ומעלה. כרגע אני 1.78 סטנטימטר ושוקל משהו כמו 72. אני משתדל לאכול כמה שיותר בריא. אני חייב לעלות במשקל עד לתחרות, אבל בגלל שיש לי חשיבות רבה אני לא רוצה לעלות משקל שומן, זאת אומרת לעלות שריר ולא שומן. אני יודע שזה קשה דרך הפורום לתת המלצות אבל עדיין כל טיפ שלך יעזור לי. תודה רבה לך חורש.

תוכל לעלות משקל באמצעות נוזלים. אין אפשרות לעלות 3 ק"ג של שריר נקי בזמן כל כך קצר. תוכל להיעזר בקראטין פוספט, שגורם לשריר לספוח יותר מים ומעלה במשקל. מומלץ מאוד להתייעץ בדיאטן ספורט.

01/07/2011 | 08:47 | מאת: לירן

חורש תראה אם הבנתי אותך נכון- מה שאתה ממליץ לי חוץ מהתוסף מזון זה להתחיל לשתות כמות יותר גדולה של נוזלים?(מים) וככה אני יוכל לעלות טוב במשקל? תודה

29/06/2011 | 21:19 | מאת: אליה

שלום, מה מומלץ לאכול לפני ואחרי מאמץ אירובי של 40 דקות לבחורה צמחונית, וכמה זמן הכי מאוחר אחרי הפעילות אפשר לאכול כדי לבנות שריר?

כ- 20 דק' לפני פחממה - פרי או פרוסת לחם ולאחר פחממה וחלבון - החלבון יכל להגיע ממוצרי חלב או ביצים. אפשר גם קטניות, אולם הסיבים מאיטים את תהליך הספיגה ורמת הזמינות יורדת לשריר. רצוי לא לחרוג מ- 60 דק' לאחר האימון, כדי למנוע תהליך של פרוק שרירי.

22/07/2012 | 23:03 | מאת: אטלון

ואיזה קיבה רוצה להתעמל עם פרוסת לחם ? אולי עדיף שייק' נראה לי שבדרך היוגה הדברים יותר עינייניים

27/06/2011 | 04:56 | מאת: שבי

.אני ספורטאי בן 20 שעושה הרבה פעילויות של כושר, לפעמיים יש לי גם מתיחות וכאבים ברגליים, יצא לי לראות אימון של נבחרת ישראל הבוגרת בכדורגל והסברתי לפיזיוטרפיסת שלהם על הכאבים שיש לי לפעמיים ברגליים אחרי אימון קשה, הוא אמר לי שכדור מגנזים לאחר אימון קשה יכול לעזור לי, את האמת שלא היה לו כל כך זמן להסביר לי איך זה יכול לעזור לי. הסברת לי את החשיבות של המגנזיום. אחרי מה שהסברתי לך היית גם כמו הפיזיוטרפיסת ממליץ לי לקחת כדור מגנזיום 200 מ"ג לאחר אימון קשה? תוכל לפרט? תודה רבה

27/06/2011 | 05:02 | מאת: שבי

האם כדור שכזה יכול למנוע כאבי שרירים מאוחרים?

אם חסר מגנזיום בשריר ולכן יש כאבי שרירים מאוחרים, אז יעזור לך לתסף במגנזיום.

01/07/2011 | 08:45 | מאת: לירן

שאתה מדבר על נוזלים, חוץ מהתוסף מזון שאמרת לי שאולי כדאי לי לקחת, אז אני רוצה להבין כדי לי להתחיל לשתות בקמויות גדולות יותר לדוגמא מים וככה אפשאר לעלות יותר במשקל? הבנתי נכון או שין קשר בין המים לעלייה כזו של משקל? מחכה לתשובה תודה חורש

26/06/2011 | 16:38 | מאת: דליה

בת 65. כבר לפני 11 שנה נמצאו בעיות בחוליות צוואריות C5-C7 והיצרויות בפורמינות באספקט אחורי. מאז ועד היום - כאבים כרוניים בצוואר, והרגשה של "הראש כאילו לא מוברג טוב"... בזמנו נשלחתי ל-2 קורסים של פיזאותראפיה, אך ללא הועיל. למדתי לחיות עם זה פחות או יותר. אצצין שאני קיצרת ראיה, ומורגלת להתקרב למסך המחשב (כמה שעות ביום) והטלויזיה, מה שלא מוסיף כנראה בריאות לחוליות האומללות הנ"ל. לפני חודש תקפו אותי כאבים בעוצמות אדירות במעלה הצוואר, לקראת הקודקוד והגעתי בדחיפות לנוירולוג, שרשם לי אלטרולט - לפני השינה וטגרטול - 3 פעמים ביום רבע כדור. כעבור 3 ימים הכאב האקוטי חלף, ואני ממשיכה ליטול את התרופות עד לביקורת הבאה, מקץ חודשיים, בהנחייתל הנוירולוג. הגעתי לשאלה: מן הסתם הפסקתי להתאמן בחדר הכושר בשל הכאבים האקוטיים. האם לדעתך אני יכולה להמשיך? אם כן - ממה להימנע? על מה לשים דגש? כל עצה אחרת או נוספת תתקבל בתודה רבה מאוד.

דליה, לצערי פגיעה בעמוד שדרה עשוייה לשבש באופן דרמטי את איכות החיים. פעילות גופנית מותאמת מומלצת לפגועים, אולם יש להשמר כדי לא להביא להחמרה. באופן גורף מומלץ שלא לבצע תרגילים באיפקט גבוה: קפיצות, שינויי כיוון מהירים וכדומה. בנוסף הטייה של הצוואר לאחור גם היא אינה רצוייה. בשלב של כאבים אקוטיים אפשר להתאמן עם צווארון, כדי להגן מפני גירוי לא רצוי והחרפה של מוטיב הדלקת.חיזוק שרירי בשכיבה על הגב או על הבטן עשוי להוות פיתרון טוב פעמים רבות. מומלץ לחזק באופן מאוזן את שרירי הגב, הכתפיים והחזה. לבסוף, אני ממליץ מאוד להיוועץ עם הפיזיותרפיסט, שיהיה נוכח בזמן האימון שלך בחדר הכושר וייעץ לך על התאמת תוכנית האימון.

18/07/2011 | 18:36 | מאת: שי מבורך

ניתן בנוסף לשלב טיפולי עיסויי/טיפול מנואלי שיכול מאוד לעזור ולהעביר את הכאבים ולהחזיר אותנו לפעילות רגילה עם שימת דגש בביצוע התרגילים. ממליץ להעזר במאמן אישי שיכול למנוע ביצוע שגוי של תרגילים. בברכת החלמה מהירה שי מבורך ספורטתראפיסט.

25/06/2011 | 20:57 | מאת: שינה

שלום אני בחור בן 20 משחק כדורגל בקבוצה מקצוענית, 5 אימונים בשבוע ומשחק אחד בשבת. במהלך השבוע אני שומר על שעות מספיקות ואיכות שינה טובה, אבל ביום שישי לפני המשחק בבוקר, אני לא מצליח להירדם לפעמיים אפילו לא שעה, ולפעמיים לשעה וחצי לא יותר. עשיתי בדיוקות ופשוט אמרו לי שזה מהתרגשות וממחשבה על המשחק, הרופאים המליצו להישאר ככה ולא לקחת שום כדורים או טיפול. השאלה שלי האם הגוף יכול להתעלות על עצמו לאחר לילה לא טוב ללא שינה ולהוציא מעצמו (כמובן עם שמירה על נוזלים ואוכל תקין) 100 אחוז של שעה וחצי פיזיולוגיים ומטאנלים? ואחרי זה לחזור הביתה ולדפוק הרבה שעות שינה. מקווה שהבנת אותי

מחקרים מורים על כך שיש קשר בין ביצועים בספורט לאיכות השינה. אני ממליץ לך למצוא טכניקה שתעזור לך להפיג מתחים ולשפר את איכות השינה שלך לפני משחקים. טכניקות נשימה ודמיון מודרך יכולות מאוד לעזור. גם ביופידבק.

23/06/2011 | 22:45 | מאת: איציק

1.שאלה עיקרית וראשונה: היכן ישנם לימודים כאלו מלבד ת"א? 2. מהו הציון המתבקש לרוב כתנאי קבלה? הבנתי שציון 80 בתואר אשון בביולוגיה הוא התנאי בת"א... 3. אשמח מאוד להערות עיקריות שלך לגביי לימודיי פיזיולוגיה... זהו הכיוון שלי תודה רבה על כך, בהערכה על עצם המענה והאפשרות לייעוץ שכזה

יש גם באוניברסיטה העברית בירושלים, מאיזה רקע אתה מגיע? האם אתה מעוניין בפיזיולוגיה של המאמץ? פיזיולוגיה של השריר? פיזיולוגיה של המוח, עצבים? ציון 80 זה גבולי מאוד.

24/06/2011 | 01:46 | מאת: איציק

התעדכנתי לפני מספר דקות על ההשפעה החיובית של פעילות אירובית על המערכת הסימפתטית בכתבתך בוואלה. תודה על הכתבה. באיזה רקע ברצוני להגיע... ברצוני ללמוד ביולוגיה כתואר ראשון... לגביי פיזיו, במקור ההתעניינות הגיעה מפעילות גופנית והתמקדה ומתמקדת בפיזיולוגיה של המאמץ. על אפשרויות נוספות ודומות אינני יודע כרגע.. כמו אלו שהזכרת.

23/06/2011 | 19:53 | מאת: עובד

אני בחור בגיל 23, עד עכשיו הייתי עובד בחדר הכושר- כח ופה ושם אירובי, אחרי שהייתי מסיים את האימון של 50 דקות בערך הייתי הולך 2 דקות ברגל וקונה מין שייק כזה, שיש בו מעט פירות, קרח והמוכר היה שם לי גם אבקת חלבון, ושהייתי חוזר הביתה הייתי אוכל ארוחה טובה. אחד המתאנים אמר לי שבמקום לבזבז כל כך הרבה כסף, הוא שותה 2 כוסות של חלב(יש לנו במכון) מיד לאחר האימון, ושהוא חוזר הביתה הוא אוכל ארוחה מסודרת. השאלה שלי האם 2 כוסות כאלה באמת יכולות להחליף ולעשות את העבודה? תודה רבה חורש

בגדול כן, כל עוד אין לך רגישות.

23/06/2011 | 15:17 | מאת: מור

שלום חורש,בת 40 אני בשבוע ה-17 של ההיריון ראשון, לא עשיתי התעמלות רציפה לפני ההיריון, האם מספיק רק לחזק רצפת אגן או שאתה ממליץ על התעמלות נוספת, בנוסף, היכן אפשר ללמוד איך לחזק את רצפת האגן? המון תודה, מור

רצוי לשלב גם פעילות אירובית מתונה, כמו הליכה או שחייה, בנוסף לתרגילי החיזוק. תוכלי למצוא תרגילים לנשים בהריון בקישור הבא: http://o-2.co.il/?CategoryID=204 אשמח לתת כל יעוץ נוסף לפי הצורך.

23/06/2011 | 14:04 | מאת: אלישבע

שלום רב, אני בת 50. לפני 15 שנים עברתי אירוע מוחי. כמו כן עברתי 6 ניתוחים בברך ויש לי בה פלטינות. הייתי רוצה לדעת איזו פעילות אירובית אני יכולה לעשות, למען חיזוק ושמירת הלב? עם מכשיר של חיזוק שרירי בטן, מחזקת את הבטן. ללכת הולכת, לרוץ אסור לי. גם הברך השניה לא הכי בריאה כי היא נושאת בעול די רב בגלל שרגל אחת עברה כל כך הרבה. מאד רוצה לחזק את הלב ואת עצמי. אודה לך מאד לתשובתך. יונית.

לפעילות גופנית יש חשיבות רבה לכל אדם שעבר או מעוניין למנוע אירוע מוחי. המנגנון המביא להתקפי לב, כמו גם לשבצים מוחיים, הוא זהה וקשור לתהליכי טרשת עורקים. לאור גורמי הסיכון והמגבלות הפיזיות אותן את מתארת, אני ממליץ מאוד שתבצעי את הפעילות שלך בפיקוח של גורם מקצועי מוסמך. אם קיים לדוגמה מכון לשיקום חולי לב באזור מגורייך, זו היתה יכולה להיות הכתובת עבורך. אציין, שאנחנו פועלים היום במסגרת של פיילוט ראשוני, למסד את פרוטוקול הפעילות הגופנית לנפגעי שבץ מוחי כדי שבעתיד נוכל לשלב את הטיפול בסל הבריאות.

מנסיוני העשיר - חצי שנה של פעילות גופנית מרוסנת [60 דק' הליכה בהרי הגליל התחתון כאשר לחץ בחזה הופיע כל מספר דקות..]] [ביציאה לאימון - יש להצטייד בטלפון נייד כשמולך איש קשר זמין.] מיד עם הופעת לחץ בקיבה/בריאות - יש לבצע את הפעולות הבאות: 1.- תוך כדי הליכה בקצב מואט -יש למלא את הריאות באויר [לשאוף..] ועוד.. ועוד.. עד שאי אפשר יותר.. 2.יש לעצור נשימה למשך מספר שניות [10 - 15]. 3. במהלכן ללחוץ את שרירי הבטן כנגד הריאות המליאות! 4. לחזור על התהליך כל אימת שיש תחושה שהולך להיווצר לחץ ריאתי/קיבתי מלווה גרפסים!! 5. להמשיך ללכת כל הזמן לא לעצור ולא לשכב!!במצב ישיבה או שכיבה העומס על הלב גדול מאשר בהליכה במהלכה שרירי הרגליים מסייעים לזרימת הדם ומפחיתים עומס על הלב!!!ממש הפוך מהגיון של עצלנים.]] 6. לקטוע את האימון -ולהגיע מהר ככל הניתן לבית חולים אל קרדיולוג וממנו - לספת המצנתר!!!

דני, אני מסכים לגבי ההצטיידות בטלפון נייד וחשיבות של גירוי וגאלי נשימתי, כאשר יש חשש להתקף לב כדי לנסות להוריד את ההסתברות להפרעות קצב קטלניות. אולם אלו סימוכין יש לך לגבי שאר הטקסט? המטרה היא להוריך את העומס המטבולי שבפעילות, לשבת, להירגע, כדי שאם נאבד הקרה לא ניפול ונחבל.

23/06/2011 | 05:37 | מאת: מתן

חורש אני בחור צעיר משחק כדורגל מקצועני, הייתי בטיפול אצל פיזיטרפיסטית בגלל רגישות במותן והיא אמרה לי לבצע אימון אופניים, עד עכשיו הייתי רץ אימוני אינטרוולים, ספרינטים וגם ריצות בים ככה שאני בכושר לא רע. אני עושה כמה פעמיים בשבוע אופניים בסביבות ה30-35 דקות במכון, אין לי שעון דופק ואני לא ממש יודע איך להסביר לך את רמת ההתנהגדות של האופניים כי זה אופני ספינינג, אבל נגיד מ 1 עד 10 אז רמת קושי 7. אני יודע שאם הייתי מבצע 30 דקות ריצה בקצב 7 בערך היה לי הרבה יותר קשה מאשר אופניים בקצב 7 בערך. השאלה שלי האם ה30-35 דקות הלא קשות ולא קלות יחסית אלי, משפרות לי את הכושר? תן לי כמה מילים בקשר לשאלה? 2.כמו שידוע לך עכשיו אנחנו בפגרה עד תחילת האימונים לעוד חודש בערך. עד עכשיו הייתי עובד במכון עם תוכנית מסודרת שבנה לי המדריך והייתי עושה מספר דקות באימון עבודה על שרירי הבטן, לדוגמא- גשר צידי, בטן על כדור פיטבול גלגול אגן לאחור וכו''. השאלה שלי האם עכשיו דווקא בתקופה הזו (תקופה בה אני עובד חזק יותר גם בריצות וגם במכון) אני צריך לעבוד יותר על שרירי הבטן, זאת אומרת לשים דגש יותר על שרירים אלו? עד עכשיו במשך העונה עבדתי במכון 3 סטים של 12 חזרות או 4 סטים של 10 חזרות. השאלה שלי היא האם בתקופה הזו היית ממליץ לי לשנות את מספר החזרות? לדוגמא מספר חזרות קטן יותר שיעבוד על כח מתפרץ למשל בשרירי הרגליים (כפיפת ברכיים, פשיטת ברכיים, סקוואט וכו'')? אני בכוונה שואל אותך כי המדריך שבמכון לא ממש ידע מה לענות לי. תודה רבה חורשש

מתן, יש לך שאלות חשובות וטובות ואם ספורט זה המקצוע שלך, אז רצוי מאוד שתקבל תשובות בהתאם לצרכים הגופניים האישיים שלך ומתוך בחינה מדוקדקת של נתוניך האישיים: מהות הכאב במותן, צריכת חמצן מירבית, סף חומצת חלב,ניתוח ביומכני של יציבה ותנועה, דופק מטרה וכו. לאור המחסור במידע מקיף בנושא, אענה לך באופן אינטואיטיבי, שהפעילות על האופניים לפי המתואר לא תשפר את סבולת הלב ריאה שלך, אבל יכלה לשמור שלא תהיה רגרסייה. לנושא הפגרה ושרירי הבטן, התרגול שלהם חשוב לאורך כל השנה. סביר שאם יש לך עתה מגבלה בשרירי האגן, אז חשוב לתת דגש מיוחד על חיזוק שרירי ליבה והיציבה, באופן שיאזן אותם באופן סימטרי. זאת ביחס לחוסר סימטריה של השימוש בשרירים הנ"ל במהלך העונה. בתקופת הפגרה רצוי לשפר מיומניות גופניות שבהן אתה מתקשה יותר. אני מציע לך להעמיד על ציר בסדר עולה את המיומניות הפיזיות החשובות לך לפי סדר- מהחזקקות שלך לחלשות שלך ולהתחיל דווקא עם אימון החלשות יותר, לדוגמה: כוח מתפרץ, סבולת כוח, זריזות, טכניקה וכו'...

21/06/2011 | 02:54 | מאת: שבי

חורש לפני מספפר שבועות בערך שאלתי אותך על אמבטיית קרח מה הדעה שלך ואמרת לי לנסות :קונטרסטים של 2 דק, מים קרירים ולאחר דקה של חמים כ-3 עד 4 חזרות. תוכל להסביר לי בעברית פשוטה מה קורה לנו לשרירים אחרי שאנחנו עושים את הקוטרסטים(אחרי אימון קשה כמובן)? 2.אני ספורטאי שעושה הרבה פעילויות של כושר, לפעמיים יש לי גם מתיחות וכאבים ברגליים, יצא לי לראות אימון של נבחרת ישראל הבוגרת בכדורגל והסברתי לפיזיוטרפיסת שלהם על הכאבים שיש לי לפעמיים ברגליים אחרי אימון קשה, הוא אמר לי שכדור מגנזים לאחר אימון קשה יכול לעזור לי, את האמת שלא היה לו כל כך זמן להסביר לי איך זה יכול לעזור לי. תוכל להסביר לי בעברית פשוטה מה עושה כדור המגנזיום לאחר פעילות גופנית קשה< תודה לך חורש!!!

א. קונטרס עוזר בהזרמה וניקוז של דם לאזורים פריפרים 2. מגנזיום הוא מינרל חשוב לתפקוד מערכת השרירים והעצבים. אנו מאבדים מלחי מגנזיום בהזעה, כתוצאה מהפעילות מעבר למה שהם נקלטים מהמזון- הדבר יכול להוביל לנוקשות שרירית והתאוששות איטית.

19/06/2011 | 02:30 | מאת: 16

תוכל להגיד לי אם יש דבר כזה- שרירים שמיצביים את פלג הגוף התחתון? ואם כן אילו תרגילים יש לבצע בחדר הכושר או באימון אירובי, כדי לעבוד עליהם?(לבחור בריא)? תודה

לכל מיפרק בגוף יש חישנים פנימיים שמופעילים את מערכת העצבים במחלך גירוי, כדי ליצב ולשמור על המפרק מפני פגיעה.ישנם שרירים שהגוף משתמש בהם יותר מאחרים ליציבה. בדרך כלל אלו הם שרירים קטנים יותר ועמוקים יותר.כל התרגילים שבהם אנחנו בו זמנית מערערים את היציבה ומכריחים את הגוךף להתאזן מחדש, תוך שימוש לדוגמה בכדור פיזיו, בוסו, פיטה או טרמפולינה הם בעלי עקרון דומה. נסה לדוגמה לעמוד על טרמפלינה על רגל אחת. אם הצלחת, נסה שנית בעצימת עיניים.

18/06/2011 | 02:58 | מאת: נאור

חורש אני מתאמן בחדר כושר שגם מתאמנת שם קבוצת כדורגל מליגת העל. המאמן כושר שלהם אומר להם לעשות את תרגיל פשיטת ברכיים רגל רגל ולא 2 רגליים ביחד. אני רגיל לעשות ולראות אנשים עושים את התרגיל הזה עם 2 רגליים, תוכל להגיד לי למה הם עושים את זה? מה ההבדל לשרירים? נ.ב מה שמוזר זה שאת תרגיל כפיפת ברכיים(אמסטרוינג) הם עושים 2 רגליים ולא רגל רגל. מה ההבדל בין ה4 ראשיים לבין האמסטרינג? רק שתדע שהמאמן כושר שלהם הוא בעל שם טובב אני שואל מתוך סקרנות.

להרבה שחקני כדורגל יש רגל דומיננטית. העבודה על כל רגל בנפרד מאפשרת לאזן את הפער בין הרגל החזקה לחלשה.העקרון של צורך באיזון הפערים בין הרגליים נכון גם לשריר ההמסטרינג.

17/06/2011 | 19:07 | מאת: מתן

חורש לא הצלחתי להסביר את עצמי אז הדבקתי פה שני סרטונים. תוכל בבקשה להסביר לי. http://www.youtube.com/watch?v=7XLXpA4_Xeg&feature=related כשהסרטון מגיע ל1.25 שניות השחקנים מבצעים תרגיל על הצד בין המסוכות הקטנות. תוכל להגיד לי איך אימון שכזה בא לידי ביטוי אצל שחקן או על מגרש כדורגל? http://www.youtube.com/watch?v=-ziGZ0_hQ1w&feature=related שהסרטון מגיע ל18 שניות השחקן תופס 2 כדורי כח יורד לסקוואט ומנתר, האם התרגיל הזה יכול לעזור לי לקפוץ גבוה יותר? מה אתה אומר על התרגיל? תודה רבה חורש

1.התרגילים משפרים זריזות, מהירות ואקורדינציה. 2. כן