פורום פיזיולוגיה של המאמץ

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
הפיזיולוגיה של המאמץ עוסקת בתהליכים המתרחשים בגוף כפועל יוצא של מאמץ ופעילות גופנית. פורום פיזיולוגיה של המאמץ מיועד לאנשים בריאים וכן לחולים במחלות כרוניות, המעוניינים להביא לשינוי ולהתייעלות המערכות הגופניות שלהם, לשפר יכולות ספורטיביות מחד ולהתגבר על מגבלות בריאותיות מאידך. הפורום עוסק בביצוע של פעילות גופנית בהתאמה אישית מתוך הבנת הקשר שבין תמונת המצב הגופנית העכשווית לבקרה של מערכות הגוף השונות. הידע והמחקר הפיזיולוגי עוזרים לנו להתגבר על הגורמים המגבילים את התפקוד היומיומי שלנו בזמן מנוחה ובעת מאמץ גופני, ובכך לחזק את פעילות הלב, לטפל בסוכרת ויתר לחץ דם ולשפר את איכות ותוחלת החיים שלנו.
1309 הודעות
1221 תשובות מומחה

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ

17/06/2011 | 02:43 | מאת: מתן

שלום חורש אני בן 17 עוד מעט, משחק כדורגל ומתחיל להתאמן לקראת תחילת האימונים שיתחילו בקרוב. יש לי כאבים במותן כסל אז הפיזתרפיסטית אמרה לי לבצע אימון אופנים במקום אימון בחוץ. יש לי כמה שאלות אלייך: 1.האם אימון שכזה (חצישעה בערך במהירות וברמה בינונית) גורמת לעלייה במסה(היפוטרפיה אני חושב קוראים לזה)? 2.במכון שאני מתאמן יש גם שחקני כדורגל מצקועניים הם עושים הרבה פעמים אופניים במכון, מה יש במכשיר הזה שהוא כל כך טוב לשחקני כודרגל? 3.האם עולה הרבה או מעט חומצת חלב באימון הזה (חצי שעה במהירות וברמה בינונית)? 4. השחקנים שעובדים במכון עושים אופניים רק בישיבה, השאלה שלי האם לעשות גם פידול בעמידה? האם זה יעזור לי בכושר? או שמספיק בישיבה? תודה רבה לך חורש!!!!!

פעילות באופני כושר במכון מפעילה את המותן כסל לא מעט. במיוחד אם יש לך תופסן לרגל. חשוב מאוג למתוח את המותן כסל ולבצע תרגילים המחזקים את השרירים הנגדיים: הישבן, הגב התחתון וההמסטרינג. אופניים מאזנים את הפעילות הגופנית של הכדורגלנים במגרש, שרוב הזמן רצים. הפעילות לא מביאה להיפרטרופיה משמעותית- זו פעילות אירובית. להגדלה במסה שרירית מומלץ לבצע אימון התנגדות.

16/06/2011 | 13:18 | מאת: קרלוס

לפי בדיקת של CREATININ/RATIO מחודש אפריל השנה הייתה לי תוצאה של 242 כאשר הגבולות של הבדיקה הם 0-30. עקב תוצאה זו עשיתי איסוף שתן 24 והתוצאה של כימיה בשתן הייתה:CREATININE U 24 1.4 שהיא תוצאה תקינה לכל הדעות. הבעיה היא עם תוצאת PROTEIN 24 שהפרמטר התקין הוא בין 0 ל150MGל24 שעות והתוצאה הייתה 340MG אוסיף כי ברקע אני בן 51 עם אלרגיה שרק התעוררה מחדש רק לפני כשנתיים לאחר כ30 שנה מאז מתקופת הבגרות שלא סבלתי מכלום וכולל שרות בצבא עם הרבה אבק בטנקים וללא שום בעיות .כיום אני מטופל בכולסטרול ומאוזן עם תוצאות מלפני חודשיים מצויינות.אני לוקח נגד לחץ דם וגם מאוזן. אני גם יחסית אוכל בריא ובבית אין אוכלים בשר ,הגבינות רזות והתפריט מבוסס על דגנים מלאים ,קטניות,הרבה סלטים.שמן זית וכו' הייתי רוצה כיוון מחשבה לגבי אפשרות של כן לעשות ספורט מתון והאם ניתן לטפל במינימום תרופות וביותר מזון המתאים לסוג כזה של בעיה מחכה לתשובתך בקוצר רוח לפני פנייתי בחזרה אל רופא המשפחה לגבי המשך טיפול בנושא תודה והמשך יום פורה קרלוס

19/06/2011 | 23:17 | מאת: חורש

אני לא רואה מניעה לבצעה פעילות גופנית מתונה הכוללת רכיבים אירוביים וסבולת כוח.עליית חלבון בשתן יכולה להגרם ברם במקרים של פעילו גופנית אינטנסיבית וארוכה מאוד. אם תבצע בדיקות ומעקב אחר תפקודי כליות, לא תעלה את לחץ הדם במאמצים איזומטריים ארוכים מידי, אנני צופה בעייה. באופן כללי תזונה ופעילות גופנית יכולים לשפר תפקוד פיזיולוגי ברמה המאפשרת הפחתה של תרופות. אולם תמיד יש לערוך בדיקות, פרלימינריות ולהתייעץ עם הרופא המטפל לפני שינוי תרופתי.

שאני לא נחשף לשמש. כל הגוף , צוואר, גב פנים תקוע לי וכבד. נשימות קשות. יש סחרחורות וכל תנועה שאני עושה אני שומע קליקים כואבים. כמו כן יש חריקות בתנועת הצוואר. הגוף קפוא. ויש עצירות. אני מרגיש חלש ומותש. וכשיש שמש זה עובר ומשתחרר וחוזר הכוח. הקלה.. לאחר חשיפה לשמש של איזה 20 דקות , הגוף נרגע ומשתחרר לי כאילו לא היה כלום. בזמן החשיפה השרירים דופקים בכל הגוף ,הם נהיים רכים עד שישנה הקלה. זה כל פעם חוזר הכיווצים כשאין חשיפה ושוב ההרגשה לא טובה. זה תמיד משתחרר ומתחזק בחשיפה לשמש. וכשיש חשיפה גם השינה רגועה וטובה. וכשאין אז לא. במה בדיוק מדובר ?

אני יכל לחשוב על כמה כיוונים שונים: של השפעה על רמת הורמון הסרטונין במוח שעולה כתוצאה מחשיפה לשמש וכך מונע דיכאון. הכיוון השני הוא של זרימת דם פריפרית התרחבות של נימי דם בגלל החשיפה. חסר בויטמין D ומחלות אוטואימוניות לפי התחושה שאתה מתאר. האם ידוע לך משהו על מה מין הדברים? ביצעת בדיקות דם לאחרונה?

לקריאה נוספת והעמקה
17/06/2011 | 10:49 | מאת: 16

אני לוקח תוסף 2000 יחידות כל יום. אבל זה לא עושה מה שהשמש עושה. בימים שאין שמש יש לי את התופעות האלה.. אולי פעם היה חסר ויטמין D .. אם זה כמו שאתה אומר "זרימת דם פריפרית התרחבות של נימי דם." אז יכול להיות שיש לי בעיה של זרימת דם ? יש לזה פתרון ? זה מחלה ? אוטואימוניות ? יש לך כיוון בשבילי ? פעילות גופנית לא עוזר לי . למעשה איך שאני מרגיש זה קשה לעשות פעילות גופנית כי הגוף כבד.. זה רק השמש עוזרת לי בכל זה.. אני מרגיש כמו חדש לאחר החשיפה.. תודה רבה!!

14/06/2011 | 23:24 | מאת: אלונית

שלום, מתכננת לנסוע ולחזור כל יום לעבודה- משך הנסיעה 45 דקות מלווה עליות רבות. א. האם זוהי 'מכסת כושר' מספקת ליום אחד? ב. כמה קלוריות נשרפות במאמץ זה? ג. מה כדאי לאכול מיד אחרי ועד איזה טווח זמן אותו מזון משפיע על בניית השריר? ד. תודה

14/06/2011 | 23:28 | מאת: אלונית

45 דקות כל כיוון

א. יש כאן נפח פעילות אירובית רציני מאוד- האם את מתורגלת מספיק? רצוי להתחיל בהדרגה! ב. תלוי במספר נתונים- משקל, גיל, כמה קילומטר? ג. חשוב שתתיעצי עם דיאטן ספורט לגבי המכלול אבל ככלל, להקפיד על צריכה של פחממה לפני (פרי)ופחממה וחלבון אחרי (לדוגמה סנדביץ בריאות עם טונה, שתי כפות גבינה לבנה וכו). להקפיד על נוזלים ומלחים. שמשקה איזוטוני יכל להשלים פערים של איבוד מלחים בהזעה. נסיעה על אופניים לא מקיפה את המכלול של הגירויים והמיומניות שהגוף דורש לתרגול. רצוי לגוון עם מתיחות ואימון התנגדות פעמיים בשבוע.

15/06/2011 | 22:51 | מאת: אלונית

תודה רבה על התגובה! לגבי שאלת שריפת הקלוריות- אני בת 35 שוקלת 51.5 וגובהי 1.65 מבנה הגוף שלי הוא צר ודקיק אבל אני תופסת את עצמי כדי 'גדה' למרות שלא ממש מתאמנת או עוסקת בספורט (אני בסוג של כושר 'טבעי'- אני לא אעסוק סתם בספורט אלא אם זה בשביל להגיע ממקום למקום, בילדותי היתי ספורטאית וזה כאילו נטמע לי בגוף...) המרחק הוא 7 ק"מ כל כיוון למען האמת אחרי הפעם הראשונה שעשיתי מסלול לכיוון אחד (בשמש) הרגשתי מאוד לא טוב. שילוב של בחילה, סחרחורת, רעידות ברגליים ודופק מהיר. אני לא טיפוס של הדרגתיות והאמת ציפיתי מעצמי ליותר...

14/06/2011 | 20:00 | מאת: מיכל

האם אתה ממליץ על כדור קפאין של חברת ALMEX לחילוף חומרים

מיכל, אנני ממליץ לקחת תוספי מזון ללא קשר לצרכים או המדדים הפיזיולוגיים והמטבוליים של גופך.קופאין יכל לזרז מעט את השלב שלב בו מתחיל פרוק השומן בגוף במהלך פעילות גופנית אירובית בלבד. הקופאין לא יתרום דבר ללא הפעילות עצמה.הוא אף יכל להביא לתוצאה הפוכה במנוחה. המינון של הקופאין תוסף המדובר הוא גבוה מאוד, את יכולה להשיג אפקט דומה גם במינון של כוס אספרסו אחת לפני פעילות אירובית. קחי בחשבון שהגוף מתיחחס לקופאין במינונים גבוהים כרעלן.

12/06/2011 | 08:07 | מאת: שבי

חורש כבר שאלתי אותך על שיפור הניתור לשחקן כדורסל ועשיתי את הדברים שאמרת לי, עכשיו אני רוצה שתעזור לי לעוד תרגילים. http://www.youtube.com/watch?v=2OcUbfY9kk4&feature=related 1.האם התרגיל הזה יכול לעזור לי לקפוץ גבוה יותר? 2.אם אני יעבוד בחדר הכושר ככה: יש לי כיסא רגיל ואני יתחיל לבצע עליו קפיצות 3X12 זה גם יכול לעזור לי למטרה שלי? הרי התרגיל הזה לא קשה יחסית.

כן זה תרגיל טוב לשיפור הניתור. על תעמיס משקל כבד והיזהר מפציעות. לפני שמתחילים חשוב להגיע לבסיס חזק של כוח רגליים עם אימוני סקווט לפחות חודשיים לפני שתתחיל. בבקרה של מאמן מקצועי.

11/06/2011 | 06:30 | מאת: שבי

יש לי שאלה. איך חיזוק שרירי הישבן כמו למשל הרחקת ירך במכונה בחדר הכושר או על מזרון, ולחיצת ישבן ששוכבים על מזרון ומרימים את הישבן למעלה, יכולים לתרום לבעיות ולכאבי ברכיים? תוכל להסביר לי בעברית פשוטה כי אני לא ממש מבין בכל המושגים של הרפואה. תודה רבה

אותם תרגילים רב מפרקיים שמחזקים את הישבן בצירוף של ההמסטרינג חיוניים ליציבות הברך ומניעת פציעות. כלומר חשוב לחזק המסטרינג.

11/06/2011 | 06:05 | מאת: מתן

שלום חורש אני שחקן כדורגל בן 16 וחצי עוד מעט, וכרגע אני בהפסקה מהכדורגל כי לא מזמן נגמרה לנו הליגה. אני עולה השנה הזאת לקבוצת הנוער שהיא קבוצה עם שחקנים יותר גדולים ממני, יצא לי לראות וגם קצת להתאמן איתם וראיתי שהמאמן שלהם עושה להם הרבה אימוני קוארדינציה כמו למשל אימון בין סולמות ועוד הרבה דברים, שלי אישית נראים ממש מסובכים. אני כרגע שומר על כושר. תוכל לתת לי כמה תרגילים לשיפור הקוארדינציה? ותוכל להסביר לי כמה חשוב שיפור המרכיב הזה לשחקן כדורגל? תודה-רבה

אין סוף! אבל הרי לך כמה דוגמאות. בצע ספרינטים בשמיניות בין קונוסים עם כדור, קפיצות באויר, ממצב פיסוק להצמדת כפות רגליים באויר לפיסוק חוזר קפיצה על חבל בוריציות שונות תוך הקפצות כדור. תרגול אקורדינאציה חשוב לשיפור השליטה המוטרורית על המגרש, כך שתוכל לשלוט בכדור ובשרירי גופך, לבצע הטעיות, להעביר- בקיצור מרדונה...

12/06/2011 | 23:33 | מאת: מתן

10/06/2011 | 05:47 | מאת: אביעד

חורש לא רציתי שההודעה הקודמת סתם תימשך בלי סוף אז בגלל זה פתחתי "נושא חדש". אמרת לי:"תפתח יכולות ויעילות רבה יותר על המגרש." אתה יכול לתת לי דוגמא על איזה יעילות ויכולת אני יוכל לפתח אם אני יעבוד על חוף הים(ספרינטים,אינטרוולים ריצות ל50 מטר וכו') חורש תודה רבה לך אני לומד מכל תגובה שלך בפורום הזה.

בעיקר ניצול טוב של האנרגיה האנאירובית הפוספוגנית (החיונית לשיפור של כוח מתפרץ) ושל אנרגיה במסלול אנאירובי לקטי החיונית לסבולת שרירית.

10/06/2011 | 01:38 | מאת: איציק

שלום רב הנני מתעניין בלימודי פיזיולוגיה וברשותי מספר שאלות עיקריות בעניין זה האם אפשר להתייעץ עמך בצורה אחרת או שמספיק טוב לכתוב אותן כאן? :) תודה .....

הי איציק, אשמח לענות לך דרך הפורום ואם יש צורך להרחיב בנושא מעבר לכך, תוכל ליצור קשר ישיר גם דרך האתר שלנו: www.o-2.co.il אני בסה"כ חושב שזה כן יכל לעניין את הקוראים.

15/06/2011 | 00:19 | מאת: איציק

על הכיפאק 1.שאלה עיקרית וראשונה: היכן ישנם לימודים כאלו מלבד ת"א? 2. מהו הציון המתבקש לרוב כתנאי קבלה? הבנתי שציון 80 בתואר אשון בביולוגיה הוא התנאי בת"א... 3. אשמח מאוד להערות עיקריות שלך לגביי לימודיי פיזיולוגיה... זהו הכיוון שלי תודה רבה על כך, בהערכה על עצם המענה והאפשרות לייעוץ שכזה

08/06/2011 | 04:11 | מאת: אביעד

http://www.youtube.com/watch?v=nh-qcRypFcQ 1.שהתרגיל מגיע ל30 שניות השחקנים מבצעים מין תרגילי מהירות על החול. על מה עובד התרגיל? אולי על שינוי כיוון? 2. איך תורמת עבודת כח כמו ריצה, ספרינטים שינויי כיוון וכו' על חוף הים? האם התשובה היא פשוטה שעל חוף הים קשה יותר לרוץ וזהו? תודה רבה.

הם אכן מתרגלים כוח מתפרץ, זריזות ושינויי כיוון. עבודה על חול רך, היא פחות יעילה אנרגטית, ומכאן שאנרגיה רבה יותר מושקעת לצורך הריצה ואנרגיה רבה יותר מתבזבזת. חלק גדול מהאנרגיה שמתורגמת לעבודה בזמן ריצה רגילה מגיעה כתוצאה מכוח החזר אלסטי, בדומה לכדור סל שנזרק וקופץ חזרה. נסה לזרוק את הכדור על החול...כל האנרגיה תספג בגרגירי החול, תגרום לתזוזה שלהם ולפליטת חום, והגוף שלך יפסיד אנרגיה. מיכאן שריצה על חול מבטלת את האלסטיות השרירית, היא מכריחה אותו להתאמץ יותר- לתרגל במקרה הזה ניצול אנרגיה טוב יותר לכוח מתפרף תוך גריעה של היתרון האלסטי.האם אני מובן?

לא כדאי לי בתור שחקן כדורגל מקצועני להשקיע עבודה רבה על חוף הים? תודה רבה!~!~

07/06/2011 | 15:22 | מאת: פיברואית

שלום, רציתי בבקשה לברר: האם ניתן לעלות במסת שריר(עלייה לא זניחה) בזמן דיאטה במידה ומבצעים אימוני כוח, אבל נמצאים בגרעון קלוריות שלילי?(לאישה). תודה מראש

באופן עקרוני כן, אצל אדם לא מאומן במיוחד, זה תלוי ברמת הכושר שלך וביחס של מסת שריר ומסת שומן.בנוסף זה תלוי בגרעון הקלורי היומי ובסוג האימון שאת מבצעת. חשוב להזין את הגוף בכמות נכבדת של חלבון וחומצות אמינו מסועפות ולפצל את הארוחות לכמה שיותר ארוחות קטנות. יחד עם זאת, בתקופה בה עלייה במסה שרירית היא ברת חשיבות זה אפקטיבי ומומלץ לנסות שלא להכנס לגרעון קלורי ורק לאחר מיכן להיכנס לתקופת אימון עוקבת שבה תבצעי "קציר" קלורי.

05/06/2011 | 20:11 | מאת: דני

אני בן 19 משחק כדורגל בקבוצת נוער 4 פעמיים בשבוע ועובד בחדר הכושר מספר פעמיים בשבוע כבר מספר שנים. אני עושה 4-5 תרגילי רגליים שהמדריך נתן לי, אני עושה אותם ועוד מכשירים לכל שרירי הגוף. אני מרגיש שהחלק העליון שלי חזק מספיק אבל כל שרירי הרגליים במיוחד שריר התאומיים לא מספיק גדולות הייתי אומר אפילו קטנות. אני עובד על הרגליים באותה צורה שאני עובד על החלק העליון. השאלה שלי האם אתה יוכל לתת לי כמה טיפים שאני ינפח(ויחזק) את שרירי הרגליים? תודה רבה חורש, אני קורא את התגובות שלך והם פשוט מעניינות מאוד!!

שרירי רגליים מתפתחים לאט יותר משרירי הפלג העליון. יש כאן גם הרבה מאוד תורשה במיוחד כאשר מדובר בתיאומים. תיפ ראשון זה לא להשבר ולהמשיך באימונים. בסוף גם הרגליים מתפתחות, שנית אם תתן לי סקירה של התוכנית שלך לאימון הרגליים אוכל אולי לעזור יותר.

05/06/2011 | 23:44 | מאת: דני

1.כפיפת ברכיים במכונה 2.פשיטת ברכיים במכונה 3.הרמת עקבים במכונה-תאומיים 4.סקוואט במוט עם ניתור. 5.קירוב ירך במכונה (מפשעות) נ.ב כמובן שאני גם עושה לפעמיים גם קפיצות על כיסא,לחיצת ישבן במזרון. ועוד כל מיני תרגילים פונקציונאליים(אם תירצה הפרט לך). תודה תודה רבה לך על התגובה.

01/06/2011 | 04:23 | מאת: שבתאי

חורש אני שחקן כדורגל בן 19. כידוע לכל בן אדם יש יכולת התאוששות אחרת. אני רוצה לשפר את יכולת ההתאוששות שלי ביחס לשחקנים אחרים. השאלה שלי היא איך אני עושה את זה? אולי משהו בחדר כושר, אולי משהו אחר? חייב עזרה מקצועית ממך. תודה רבה חורש

התאוששות מהירה יותר תתרחש ביחס הפוך לחוב החמצן שנוצר במהלך האימון. אם תעלה את סף חומצת החלב שלך באמצעות אימון מתאים תוכל להתאושש מהר יותר ממשחקים ואימונים. האימון המתאים ביותר לעלות את סף חומצת החלב הוא אימון אינטרוולי עם מנוחות קצרות ב- 90% עוצמת המאמץ המירבית שלך פעם עד פעמיים בשבוע. בנוסף הקפד לבצע ריצת שחרות קלה בת 10 דק' לאחר כל אימון מפרך והקפד על תזונה מאוזנת עשירה בפחממות מלאות וירקות טריים. בהצלחה

02/06/2011 | 00:47 | מאת: שבתאי

תוכל לתת לי דוגמא לאיימונים אינטרוולים, פשוט תגיד לי מה לעשות כי אני לא מבין בזה. הכושר שלי כרגע הוא יחסית טוב אני מתאמן בחדר כושר ורץ מתחת לבית ריצות קצרות וארוכות מדי פעם בשבוע. תודה רבה לך חורש

אני ממליץ על חמישה עד 10 סטים של ספרינטים של 200 עד 300 מ"ר, שבין כל ספרינט לספרינט תבצע מנוחה אקטיבית (ריצה קלה מאוד) של כדקה.האם יש לך שעון דופק?

31/05/2011 | 03:47 | מאת: רועי

חורש שלום, אני שחקן כדורגל בשנות העשרים. כידוע אצל כדורגלנים יש הבדל יחסית גדול בין שריר הארבע ראשי לבין השריר האחורי(המסטרינג). חוץ מלעבוד חזק בחדר הכושר על תרגיל פשיטת הברכיים, ולעבוד עוד יותר חזק על תרגיל הכפיפת ברכיים, ותרגילים לישבן כמו לחיצת ישבן על מזרון שמפעלילים את השריר האחורי בצורה טובה, אתה יכול לתת לי עוד כמה טיפים כדי למנוע בעתיד את חוסר האיזון הגדול הזה? תודה רבה

רועי, ראשית תוכל לבדוק מה היחס בין כוח הפושטים לכופפים של הברך: ההמסטרינג צריך להיות ביחס של כ 70% השרירים הפושטים אצל כדורגלן, כדי למנוע פציעות של ה- ACL. תוכל לבצע תרגילי כפיפת ברך שונים, כולל מיכרעים, כפיפת ברך לישבן כנגד התנגדות משקולת או גומי, עלייה מישיבה לעמידת שולחן, ריצה עם עקבים לישבן עליית מדרגה גבוהה (מעל חצי מטר) ועוד. בהצלחה!

28/05/2011 | 06:50 | מאת: דורון

חורש שלום, אמרת לי לעבוד בשיטה הזו בחדר הכושר:אימון מחזורי, שבו תבצע רכיב של סבולת כוח כמו תרגיל של דחיקת חזה, או כל שריר אחר בגוף (עדיף מקבוצות שרירים גדולות בין 15-30 חזרות) ואז תבצע תרגיל אירובי בין 2-3 דקות (ריצה, חתירה, אופניים, קפיצה על חבל, טרמפולינה ועוד..... חורש אני עושה את האימון הזה כבר מספר חודשיים והאימונים האלה הם פשוט מדהימים. השאלה שלי היא האם האימון הזה מתאים לשחקן כדורגל בגילי(שנות העשרים)? תוכל גם לנמק לי למה כן/לא? תודה רבה חורש אתה k-i-n-g

אימון מחזורי מתאים לבני כל גיל. העצימות, המשקלים, התרגילים והמנוחות יכולים להשתנות מאדם לאדם. תוכל לשלב תוך כדי האימון גם תרגילים פונקציונלים לכדור רגל כמו לדוגמה ספרינטים, תרגילי זריזות וקפיצות מצד לצד של מדרגה, כך שתוכל לגוון ולעלות את העצימות והיעילות. בהצלחה!

20/05/2011 | 20:30 | מאת: אורן

http://www.coreperformance.com/daily/nutrition/hydrate-to-improve-your-focus.html חורש תלחץ play. חורש אני חייב את הדעה המקצועית שלך!!!! מה אתה אומר תן לי כמה מילים בקשר למה שהבחור אומר. אתה מסכים או לא? אם כן/לא תסביר לי בבקשה. חורש אתה תותח תודה רבה!!!

מה שאלתך? התייבשות משבשת תהליכים פיזיולוגיים. חשוב להכניס כמות מספקת של נוזלים לגוף כדי לשמור על איזון (הומאוסטזיס) של כלל המערכות.

17/05/2011 | 09:56 | מאת: עדי

שלום רב,אני בתהליך שקום משבר מאמץ במסרק5 בכף רגל ימין,שקרה לפני כ4 חודשים,סובלת מאסטופניה ומטופלת.מכיון שרגלי הימנית היתה מאד מוגבלת,את רוב המאמץ נשאה הרגל השמאלית.כתוצאה מכך אני סובלת מכאבים במפרק האגן השמאלי, המקשים על ההליכה.לפני השבר נהגתי לצעוד כמעט כל יום,וכיום בגלל הכאב באגן איני מסוגלת לצעוד אפילו ק"מ.פלדנקרייז מקילה עלי במקצת.מה עלי לעשות על מנת להתגבר על בעיית האגן,אשר ממש משבשת את חיי.? לתשובתך אודה. עדי

בת כמה את? מה דרגת שבר המאמץ? גובה ומשקל? סביר להניח שנצטרך למצוא חלופות להליכה לעת עתה.

18/05/2011 | 14:44 | מאת: עדי

בתשובה לשאלותיך,גילי 65 גובהי 155 ומשקלי בסביבות 60 ק"ג.האם פיזיוטרפיה יכולה לעזור? בינתיים אני עושה פלדנקרייז,והולכת רק לפי יכולתי.ההליכה מאד חסרה לי ,והייתי מאד רוצה לחזור לשגרת הצעידה. בברכה עדי

16/05/2011 | 04:34 | מאת: שבי

1.חורש אני שחקן כדורסל בגיל 20, אני רוצה לשפר הת הניתור שלי לצורכי המשחק. השאלה שלי איך אני עושה את זה? אולי תיתן לי כמה טיפים/תרגילים שיכולים לעזור לי? 2.אם אתה היית ממליץ לבחור צעיר כמוני, לשתות פעם אחת ביום שתייה של כוס אחת וויסקי(אומרים שיש מחקרים שזה בריא), או לעשות מין שייק של פירות(בננה, דובדבנים תותים וכו')? מה יותר בריא לגוף שלנו כספורטאים(או שלא חייב)? תודה

אני ממליץ לבנות תוכנית אימון מסודרת הכוללת תרגול לחיזוק שרירי הרגלים, תרגילי סקווט מכרעים וכו'. בנוסף תוכל לשלב תרגילים פליאומטריים כמו קפיצה על ספסל בגובה של כ-40-60 ס"מ, קפיצות על חבל, שימוש בטרמפולינה בזינוק לגובה מקסימלי.חשוב לשמור על הברכיים כדי למנוע אימפקט גבוה מידי ולהקפיד על בטיחות מרבית תוך בקרה של גורם מקצועי. לא ממליץ לשתות ויסקי על בסיס יומי. אני ממליץ לספורטאים לאכול פירות. הן בשייק והן כמו שהם ולא בשייק.

16/05/2011 | 23:26 | מאת: שבי

חורש אני יתחיל עכשיו לעבוד על קפיצה בחבל, השאלה שלי איך התרגיל יכול לעזור לי בניותר? הרי הרגליים לא מתרוממות גבוהה מהקרקע. תודה לך.

15/05/2011 | 16:14 | מאת: בלה

אני בת 63 גובה 164 שוקלת 59 קיל. עשיתי פילטיס כעשר שנים ובשנה האחרונה עברתי ליוגה פעמיים בשבוע, פעילות נוספת היא הליכה בערך 5 פעמים בשבוע כ-4 קילומטר כל פעם [ארבעים דקות]. לפני כשנה התחלתי לסבול מכאבים באיזור המרפקים [בחלק היותר תחתון של המרפק ובזמן שלוחצים על המקום] בזמן האחרון יש לי גם כאב באיזור בין הכתף למרפק [בערך באמצע האיזור הזה] אורטופד נתן לי כדורים נגד דלקת אבל לא לקחתי אותם ביודעי שהפתרון הזמני הזה לא מתאים לי. אודה לך על תשובתך

זה נשמע כמו דלקת, בעיקבות פעילות יתר או פעילות לא נכונה. האם הכאב מקרין? חד ודוקר? אני מציע לחדול מתרגילי היוגה בהם יש לחץ על האזור. אם זה עדיין לא עוזר סביר להניח שיש כרוניקה שיש למצוא לה פיתרון טיפולי מורכב יותר. כדאי להיבדק על ידי פיזיולוג או פיזיותרפיסט ספורט, שיתן לך פתרונות טיפוליים היכן את גרה?

16/05/2011 | 16:03 | מאת: בלה

לשאלתך, הכאב לא מקרין ולא חד ודוקר רק שלוחצים על המקום מרגישים אותו אני גרה בתל-אביב.

16/05/2011 | 16:03 | מאת: בלה

לשאלתך, הכאב לא מקרין ולא חד ודוקר רק שלוחצים על המקום מרגישים אותו אני גרה בתל-אביב.

15/05/2011 | 16:13 | מאת: צביקה

שלום רב! אני בן 53. ניסיתי פעמים רבול להתחיל להתאמן בצורה מתונה מאד. אך בכל פעם שהתאמנתי התחילו לי כאבים עד כדי בלתי נסבל בעיקר ברגליים. אני מאד מתוסכל ולא רואה איך אני יכול להתאמן באופו שגרתי בלי שהכאבים יחזרו לאחר תקופה קצרה של אימון. בתודה לייעוץ

צביקה, יכולות להיות סיבות רבות לכאבים. היכן בדיוק אתה מרגיש את הכאב? בקדמת השוק, מאחור? האם אתה נוטל תרופות? הכאב הוא בעת ההליכה או אחרי? על כל פנים אני חושב שכדאי לערוך בדיקה יסודית. אשמח לעזור.

16/05/2011 | 11:05 | מאת: צביקה

הכאב הוא בקדמת השוק ובמפרק הירך. צילום CT לא הראה שום ממצא חריג. אשמח אם תנחה אותי באיזה בדיקות להמשיך או לאיזה רופא לגשת פרט לאוורטופד ורופא המשפחה.

14/05/2011 | 15:50 | מאת: חן לוי

אני בחור צעיר שמאונן בתדירות גבוהה יחסית (פעם ביום). אני מתאמן בכדורגל רציתי לדעת האם אוננות לפני משחק או אימון יכולה לפגוע בי? והאם אוננות בכלל אמורה להפריע בחיים הספורטיבים והרגילים?

לא צריכה להיות בעייה תהנה

06/05/2011 | 18:42 | מאת: מאי

חורש אני בחורה צעירה שאוהבת ספורט, אני מתאמנת בחדר הכושר, עושה הרבה אימונים אנאירובים, ורצה הרבה ריצות ובכלל מנסה לשמור על אורח חיים בריא הכולל גם תזונה פחות או יותר נכונה. השאלה שלי האם גם בפנים אנחנו מרזים כתוצאה מפעילות ספורטיבית? האם יש לכך מחקרים? תודה לך

האם את שואלת מהיכן נשרפים השומנים, כלומר מאלו ריקמות בגוף? התשובה היא שקיימים מאגרי שומן מתחת לעור (כפלי השומן החיצוניים), בבטן מתחת לשרירים ובין האיברים הפנמיים (השמנה ויסרלית שהיא המסוכנת ביותר), בין ובתוך רקמת השריר, בכבד ובין רקמות החיבור השונות.כל הרקמות, חוץ מהדוגמה הראשונה הן פנימיות בגוף. ניתן להבחין במאגרי השומן הנ"ל לשם המחשה אפילו בבדיקת CT, או בבדיקת ציפיפות עצם וגם אם תפרקי עוף...

06/05/2011 | 17:38 | מאת: טל

שלום לכולם, אני עושה עבודת סמינריון בנושא התמכרות לספורט/ לחדר כושר, אשמח לקבל מאמרים בנושא....

http://www.hawaii.edu/hivandaids/The_Exercise_Addiction_Inventory__A_New_Brief_Screening_Tool.pdf

06/05/2011 | 03:34 | מאת: חן יניב

אני מאמן צעיר שמאמן קבוצת כדורגל בגילא 16-17 4 פעמיים בשבוע כל אימון שעה וחצי. האימון שלי מתחלק לשלושה חלקים. חלק 1.חימום דינאמי הכולל סיבובי ידיים עקבים לישבן, ברכיים לחזה+ספרינטים לעלות את הדופק, וקצת נגיעות עם כדור. 15 דקות חלק 2. אימון הקבוצה בתרגילים לדוגמא בעיטת לשער+נגיחות, או למשל הנעת כדור+ אחד על אחד מול השער וכו' 30 דקות. חלק 3. משחק כדורגל רגיל עם 2 קבוצות. כמובן שאני שולח את הילדים לשתות מים בין המעברים. השאלה שלי היא כמה סיבובי ריצה מסביב למגרש אני צריך לתת להם לרוץ אחרי האימון בשביל השחרור. (הריצה מסביב היא בערך 200 מטר) תודה רבה חורש וסוף שבוע נהדר לך.

06/05/2011 | 03:36 | מאת: חן

חורש עוד פרט קטן, בדרך כלל אני נותן לרוץ סיבוב אחד קל שהוא לוקח להם משהו כמה דקה וחצי.

08/05/2011 | 02:56 | מאת: חן

לפני שנתיים ורבע עשיתי ניתוח שרוול קיבה להפחתת המשקל ירדתי מ BMI 40 ל-31. בנוסף העליתי את מסת האימונים ואני רוכב באופניים לפחות 4 פעמים בשבוע למשך כשעה בעליות קשות. בכל פעם שורף כ-800 קלוריות. יכולת האכילה שלי פחתה לכדי מחצית ואני אף שומר מעט דיאטה. בדקתי והיום האכילה שלי כ-2200 קלוריות יומיות, למעשה הקיבה מגבילה את יכולת האכילה שלי. למרות זאת אחרי ירידה של 25 ק"ג העליתי 10 ק"ג בחזרה והמגמה כלפי מעלה. גובהי 180 ס"מ ומשקלי הנוכחי 115 ק"ג. כמובן שגם הסוכרת שנעלמה לאחר הניתוח מרימה שוב ראש. מה ניתן לעשות בכדי לשפר את חילוף החומרים ולהיות כאחד האדם?

ירידה משמעותית במשקל הגוף בזמן קצר מובילה לירידה משמעותית בצריכת החמצן וקצב חילוף החומרים היומי שהוא פונקציה בעיקר של ה- REE חילוף החומרים במנוחה וחילוף החומרים במאמץ. אם לא היו שינויים בתזונה שלך ואתה עולה במשקל ומפתח שוב סוכרת, אזי אמליץ לך לבצע בדיקה מטבולית כדי להבין אם ישנה בעייה במישור הזה ולמה היא משוייכת. תוכל לקבל יותר אינפורמציה בנושא דרך האתר: www.o-2.co.il

נכנסתי לאתר ואני מבין פחות או יותר שיש באפשרותכם לבצע בדיקות מעמיקות בנושא. שאלתי היא האם ניתן לבצע את הבדיקות דרך קופ"ח כללית מושלם, ואם לא מה העלויות ובכמה זמן ניתן לבצע את הבדיקות הרלוונטיות.

02/05/2011 | 18:50 | מאת: בר

חורש אני סתם מתעניין אבל אתה יכול בעברית ממש פשוטה להסביר לי מה זה חילוף חומרים? ואיך חילוף חומרים מתחבר עם ספורט? תודה חורש.

בגדול כל פעולה שהגוף מבצע במהלכה חומר אחד הופך לחומר אחר. לדוגמה סוכר הופך לגז פחמן דו חמצני ומים בתהליך חימצון. דוגמה נוספת- הגוף בונה חלבוני שריר מחומצות אמינו שנמצאות במזון כפועל יוצא של פעילות גופנית. בגוף יש אלפי תהליכים מהסוגים שונים שבעזרתם הגוף מתקיים. אולם באופן מסורתי בענף בו אני עוסק אנו בדקים קצב חילוף חומרים לצרכים דיאטטים ומתמקדים בפירוק של חומרי מזון לאנרגיה כדי להבין את מאזן הקלורי שלו לצורכי ירידה או עלייה במשקל.

02/05/2011 | 15:28 | מאת: רמי

שלום ד"ר ,שמי רמי בן 33 בריא בד"כ,אובחנו אצלי שני בלטי דיסק בע"ש מותני.אני מתמיד ללכת 3 פעמים בשבוע,לאחרונה רכשתי מוט קפיצי שמכופפים אותו בעזרת הידיים בהתנגדות הקפיץ עצמו,ברצוני לדעת אם האימון בעזרת המוט הנ"ל יכול להזיק לי או להחמיר את בעיות הגב כלומר האם הוא מפעיל לחץ על החוליות.אשמח לדעת אם זה אפילו יכול להועיל לחיזוק השרירים.אני נורא חושש מפעילות ספורטיבית בשל בעיות הגב שיש לי ...תודה מראש!

אם אני מבין נכון, איזה מכשיר קניתה אז לא צריכה להיות בעייה בזמן הקצר. אולם שני טיפים חשובים בעבורך הם: 1. המכשיר מחזק בעיקר את שרירי החזה וזו לחלוטין לא פעילות סימטרית שמותאמת עבורך ואני ממליץ להתיעעץ עם פיזיולוג או כל מומחה בפעילות גופנית מותאמת לצרכים אורטופדיים כדי שיבנה לך תוכנית אימון בהתאם לצרכים הביומכניים של הגוף שלך. 2. אם הפעילות שאתה מבצע מחריפה לך את כאבי הגב, סימן שהיא לא נכונה לך. בהצלחה!

04/05/2011 | 00:47 | מאת: רמי

27/04/2011 | 22:43 | מאת: דורון

איך אני משפר את המרכיבים שרשמת לי: חורש תן לי כמה דוגמאות לשיפור שלושת המרכיבים. (אני לא אוהב לרוץ בחדר הכושר זה משעמם). 1.סבולת הריאה 2.הכושר האירובי 3 סבולת הכוח בפלג תחתון? סבולת הריאה וכושר אירובי זה אותו דבר לא? תודה רבה חורש אתה גאון

דורון, סבולת לב ריאה מתיחסת לרכיב האירובי, אולם סבולת כוח עדיין אנאירובית, כדי לפתח את שני הרכיבים גם יחד עליך לשלב בינהם, לדוגמה באימון מחזורי, שבו תבצע רכיב של סבולת כוח כמו תרגיל של דחיקת חזה, או כל שריר אחר בבגוף (עדיף מקבוצות שרירים גדולות בין 15-30 חזרות) ואז תבצע תרגיל אירובי בין 2-3 דקות (ריצה, חתירה, אופניים, קפיצה על חבל, טרמפולינה ועוד....

02/05/2011 | 14:40 | מאת: דורון

אני ילך למכון ויעשה פולי עליון במכונה 15 חזרות ואז ריצה על הליכון 3 דקות, אז אני יעשה מקבילים 15 חזרות ואז אופניים 2 דקות, ואז ממשיך את האימון באותו סגנון. תודה חורש אתה תותח!!!!

24/04/2011 | 17:33 | מאת: רן לוי

http://www.youtube.com/watch?v=pQHoGr1ZN4M חורש אני בן25, גובה ומשקל ממוצע, עושה פעילות ספורטיבית באופן קבוע במטרה לשמור על כושר ובשביל בכיף. אני רץ לפחות 4 פעמיים בשבוע כחצי שעה, אני משלב גם ניתורים, מדרגות ועוד כל מיני תרגילים בשביל לגוון את הריצה. חורש שהסרטון מגיע לחצי דקה מראים שם מין תרגיל של ניתור, על מה עובד התרגיל? והאם הוא מתאים לשיפור הכושר, או והחוזק של השרירים? שאלה שנייה- כשהסרטון מגיע ל50 שניות יש שם תרגיל שהבחור מחזיר את הרגל שבאוויר אחורה ואז במהירות מחזיר אותה קדימה. אתה יכול להגיד לי איך התרגיל יכול לעזור בריצה שלי? והכי חשוב על מה התרגיל עובד? תורדה רבה וחג שמח לך ולבני משפחתך.

בתרגיל הקפיצה אתה מבצע תירגול פליאומטרי במהלכו מחזק את הרגליים הן בזמן הקפיצה והן בזמן הנחיתה והבלימה יגיוס רב של יחידות מוטוריות שחיונית במיוחד כדי לשפר כוח מתפרץ בתרגילי אתלטיקה. התרגיל השני מכוון במיוחד לשפר את זמן הזינוק בספרינטים והוא מקובל מאוד בכל ענפי האתלטיקה הדורשים כוח מתפרץ. אם אין לך בעיות מפרקיות אתה יכל לבצע מידי פעם תרגילים מעין אלו כדי לגוון את הפעילות שלך, חשוב להקפיד על משטח בולם זעזועיים ונחיתה רכה כדי לשמור על הברכיים.

24/04/2011 | 11:05 | מאת: דורון

שלום חורש, אני בן עשרים וקצת, שומר על אורח חיים ספורטיבי פחות או יותר(חדר כושר,ריצות וכדורגל עם חברים). היינו השבוע בסוף שבוע באילת, ואני אחד שאוהב לשחות, שחיתי בים בסגנון חתירה למרחק מאוד גדול.משהו כמו רבע שעה ברצץ בקצב טוב. עכשיו שיצאתי מהים הרגשתי קצת את הדופק עולה וקושי בשחייה אבל אחרי 5 דקות יכולתי ללכת בקלות ולנוע חופשי. שאני רץ למשל רבע שעה בקצב טוב, אחרי הריצה אני חייב לנוח ולהירגע לפחות 10 דקות וגם אחרי מס]ר דקות עדיין יש לי כאבי שרירים. השאלה שלי למה שהגוף העליון עובד בצורה קשה אין לי כאבי שרירים מאוחריים והגוף "משתחרר" מהר כאילו לא עשיתי פעולה קשה בכלל? ושאלה שנייה האם חומצת החלב עולה בחלק העליון בכמות כמו שהיא עולה ומצטברת בחלק התחתון? תודה וחג שמח חורש.

דורון, כאשר מפעילים את הפלג התחתון ישנה פעולה של אחוז גדול יותר של שרירים בגוף מאשר מפעילים פלג עליון, לכן הדופק ולה יותר ואנו מתנשפם יותר. אם אינך מורגל בשחייה יכל להיות שזו הסיבה שהרגשת שהפעילות התישה אותך במיוחד, לפי עקרון הספציפיות שהמאמץ, בנוסף הייתי מציע לך לשפר את סבולת הריאה שלך והכושר האירובי ואת סבולת הכוח בפלג תחתון, כי ניראה שהם מתורגלים פחות. אם תתרגל, סף חומצת החלב יעלה ופחות חומצת חלב תצטבר בגוף.

18/04/2011 | 17:47 | מאת: וסים

18/04/2011 | 17:57 | מאת: וסים

אני בן 36. גובה: 185, משקל: 80 ק"ג. דופק במנוחה: 78. לפני שנתיים עשיתי בדיקות וה rmr שלי היה 2180. אני עושה אימון אירובי וכוח כשלוש פעמים בשבוע במשולב. המטרה שלי בינתיים היא להוריד שומן. מה האימון הכי יעיל למטרה זו?. אני עושה בד"כ אימון אינרוולים של כ 40 דקות אחרי אימון כוח במהלכו אני שורף כ 450 קלוריות או אימון בקרוס טיינר של כ חצי שעה עם שריפה של כ 300 קלוריות. האם אני בדרך הנכונה? הםא עדיף ריצה במהירות קבועה? מהו דופק המטרה שלי לצורך שריפת שומן?.

האימון היעיל ביותר לשיריפת שומנים הוא אימון רצף אירובי, שמתבצע בקצב יחסית אחיד (לא אינטרוואלים) ונמשך מעל לשעה. ניתן לבצע בדיקה מטבולית במאמץ שבעזרתה נמצא את הדופק היעיל ביותר לשריפת שומן. אם אינך מעוניין, אוכל לתת לך הערכה מדוייקת יותר של הדופק אם אדע מהוא הדופק שלך במנוחה מוחלטת ומה הדופק הממוצע והדופק המקסימלי שאתה מגיע אליו באימון, כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן ומה הזמן המינמלי שאתה יכל לרוץ 3 ק"מ?

18/04/2011 | 05:12 | מאת: אורי

http://www.youtube.com/watch?v=Wl3NO6eGQTw חורש תוכל להסביר לי מה המטרה בתרגיל הזה? מה הוא תורם לשרירים? שאני עושה את התרגיל הזה הדופק שלי עולה זאת אומרת האם התרגיל הזה באמת ברמה גבוהה לדעתך? http://www.youtube.com/watch?v=b2RtQbAxEwk&feature=relmfu שהשחקנים מגיעים ל13'' שניות הם עושים סקוואט עם גומייה חורש שאלתי אותך בקשר לנושא הזה ואמרת לי שיש פה עבודה על הרגליים וזרועות וגב כמקבעים. 1.זה בסדר שאני מרגיש עבודה על שרירי הגב? 2.איך יכול התרגיל לתרום לי ביום יום (אני לא מדבר על הסקוואט), האם התרגיל יכול ל"החזיק" לי את הגב כאילו לגרום לי ללכת יותר זקוף? 3. האם התרגיל גורם להיפרטרופיה או רק לחיזוק הכתפיים והגב? (אני לא מדבר על הסקוואט) חורש אתה ענק אני מודה לך מאוד על העזרה למדתי ממך המון חג שמח שיהיה לך יתותח

אורי, התרגיל הראשון מיועד לאימון כוח מתפרץ, כפי שנדרש בענפי האתלטיקה. הדופק עולה כי אתה מפעיל קבוצות שרירים רבות בו זמנית. לגבי הסקווט עם הגומיה, אם הגב מתאמץ זה בסדר, אבל אם כואב אז לא. בגלל שמדובר בתרגיל מורכב ואתה רוצה לדעת אם הוא מתאים לך לצורכי היומיום, אני ממליץ להתיעץ עם איש מקצוע מתאים, כדוגמאת מאמן מנוסה כדי לודא שאתה עושה אותו נכון ולא מזיק לגב שלך. בהצלחה.

13/04/2011 | 00:02 | מאת: אפריים

חורש תמיד אומרים להגביר את צריכת המים לפני פעילות ספורטיבית. אני בן 18, מתאמן בכדורגל כל אימון שעה וחצי שכוללים כמובן חימום מתיחות ומשחקי כדור עם תנועה. השאלה שלי איך משפיעה לטובה שתיית מים מרובה על פעילות המוח שלי? ושאלה שנייה איך משפיעה לשלילה חוסר בשתיית מים לפני פעילות שכזו? תודה רבה חורש!!!!!

אפרים חשוב לשמור על מאזן נוזלים תקין בגוף. פעילות גופנית יוצרת מעין מאבק בהתפלגות זרימת הדם. בין הצורך בזרימת דם מוגברת לשרירים לבין זרימת דם מוגברת לעור לצורך וחבוט חום הגוף. המוח מקבל הספקת דם סדירה שאינה קטנה או גדלה בהשפעת האימון. מובן שמאזן נוזלי הדם מושפע משתיה ואם אנו מתייבשים הוא נפגע. מכאן ששתית נוזלים בעת פעילות גופנית מאומצת ביום חם תחזיר לגוף את הנוזלים שאנו מאבדים בהזעה ותמנע מחסור בנוזלים אשר במקרים קיצוניים יביא לעליית חום הגוף ואף ירידה בהספקת הדם למוח.

"ספורט אירובית, אנארובית ברגליים מסייעים למוח יותר בריא , יותר דם מוזרם והמוח מתפקד בצורה יעילה יותר"? אני חייב לדעת את הדעה המקצועית שלך. תודה רבה חורש!!!

אכן ישנם מחקרים שמעידים על כך שתלמידים שעוסקים בפעילות גופנית הם בעלי הישגים טובים יותר בלימודים. נראה שלא מדובר בהסבר פיזיולוגי אחד בלבד, אולם סביר שהאימון הגופני במיוחד אמ הוא משלב גם תרגילי זיכרון ותרגול מוטורי יכול לסייע גם לאימון של מיומניות קוגניטיביות שונות ומסייעות ללמידה טובה יותר. בנוסף ישנו יצור של חומרים שונים במוח שמשפרים את היערנות שלנו כמו האנדורפינים. לבסוף ישנם מחקרים שמלמדים שפעילות גופנית מונעת תהליכים ניווניים של מערכת העצבים המרכזית- מונעת מחלות כמו אלצהיימר ומשפרת התמצאות במרחב. ההתייחסות היא בדרך כלל לאימון אירובי שמביא לשיפור, אולם צריך לבצע עוד מחקר בנושא. תודה על השאלה. חורש

שלום לכולם, שאלתי היא כזאת: האם יש הגיון בשימוש בנוגדי חימצון בצורת כדורים בסמוך לפעילות גופנית? לפני או אחרי ריצה למשל? או לאחר אימון חדר כושר/בזמן אימון חד"כ? תודה רבה לעונים!

בזמן פעילות גופנית, מוגברת צריכת החמצן ותהליכים מטבוליים נשימתיים שמעלים במקביל גם את שיעור רמת החימצון והרדיקלים החופשיים בגוף. מאידך לגוף יש יכולת לטפל באותם שיירי חימצון.מחקרים מסוימים מרמזים על כך שלמתן תוספי אנטיאוקסידנטים עשויה להיות השפעה מיטיבה בטווח הקצר, על התאוששות השריר בעקבות מאמץ שלא מורגלים בו, במיוחד על כאב ותפקוד לקוי, בניגוד להשפעה ארוכת טווח של תוסף, שלא הוכחה חד משמעית. כיוון שספורטאים הנם "יצרני רדיקלים חופשיים" הם מנסים להגן על עצמם על ידי לקיחת תוספי אנטיאוקסידנטים במינונים גבוהים, דבר העלול לגרום להשפעה הפוכה. אנטיאוקסידנטים במינוני יתר עלולים להאיץ את ייצור הרדיקלים החופשיים ולכן, יש להתייחס לנושא במשנה זהירות, כי כשמדובר באנטיאוקסידנטים כמות גדולה יותר לא בהכרח עדיפה. בנוסף ידוע שברמה פיזיולוגית יש תפקיד לשיירי החימצון בתקשורת בין תאית ובתהליך אותו מבטא אפקט האימון- הפיצוי יסף שבא לאחריו. לכן אמליץ באופן שמרני, להקפיד על תזונה מאוזנת ומותאמת לצרכי האימון ולהמנע משימוש עודף בויטמינים ואנטי אוקסידנטים בסמוך לו.המושא הנדוש של ירקות ב- 5 צבעים יעשו את העבודה נהדר.

17/04/2011 | 11:38 | מאת: כותב ההודעה

08/04/2011 | 19:21 | מאת: יונתן

חורש אני לומד בקרוס מאמני כדורגל והגיע אלינו הרופא של הנבחרת והסביר לנו שחומצת חלב מתפרקת אחרי 6 שעות בערך. אז למה אנחנו עושים שחרור נגיד אחרי אימון כדורגל, הרי המטרה העיקרית היא להוריד דופק ולסלק חומצת חלב לא ככה? חוץ מלזרז את סילוק החומצת חלב אנחנו יכולים לחכות 6 שעות והיא תיתפרק לבד? חשוב להגיד שאני לא ממש מבין בכל הנושא הזה.

יונתן, "השחרור" בסוף האימון מתבצע כדי לאפשר התאוששות טובה יותר לאחריו. רצוי לכלול ירידה הדרגתית במאמצים והליכה או ריצה קלה שבסופה מתיחות לכלל שרירי הגוף. ריכוז גדול של חומצת החלב הממוקד בשרירים המרכזיים בעיקר באזור הרגלים יגיעו תוך כדי הליכה ותנועה בסוף האימון למחזור הדם ויאפשר פינוי יעיל שלהם לכבד שם היא תתמחזר. אם חומצת החלב תשאר בריכוז גבוה בשריר ולא תתפנה או תתפזר היא תגרום לשינוי במבנה המרחבי של סיבי השריר ולכאבי שרירים משמעותיים יותר בעקבות האימון. המתיחות בסוף האימון יאפשרו לך לשמור על טווח תנועה וימנעו את התקצרותו ובנוסף יאפשרו זרימת דם טובה יותר לאזור. בנוסף המתיחות מאפשרות גם סידור טוב יותר של היחידות המתכווצות שאיבדו את הסדר והמבנה המרחבי שלהן בדומה למה שקורה לשיער פרוע שמסרקים אותו.

06/04/2011 | 16:07 | מאת: מוש

-אני אחרי דיאטה קיצונית מאוד(הוי אומר הליכות מהירות פעמיים ביום ופעמים אף יותר בזמן כולל של שעתיים ויותר.-וגרעון קלורי אדיר.פשוט ולא אכלתי כמעט). -במשך כחצי שנה "השלתי" משקל של 45 ק"ג מגופי. -אני בן 36,גובה-183 ס"מ,משקל קודם-122,-משקל נוכחי-77. -הצבתי יעד ל-70 ק"ג ונתקעתי,אני כמעט ולא אוכל במשך השבוע כי אני פשוט מפחד לאכול עד אשר אגיע ליעד הרצוי. -הפסקתי להתאמן, כבר 3 שבועות שאיני עושה פעילות כלשהיא, ואני פשוט נח במשך השבוע,כי פשוט נשחקתי וקשה עליי ה"מלאכה". -מה אני אמור לעשות על מנת לחזור ל"נורמליות" לשגרה,איך אני חוזר לאיזונים הרצויים,והאם אני צריך לעשות במצבי הנוכחי בדיקות או מעקב רפואי כלשהוא. -נ.ב-ההרגשה הכללית שלי פיזית ונפשית היא בסיידר...אלא שאני באמת רוצה הדרכה מכאן והלאה איך לפעול ולהשיל את 7 הק"ג האחרונים בהמשך דיאטה נבונה ונכונה.-בתודה מראש לחורש.

מוש, מהלכים קיצוניים מהסוג שאתה מספר הם לא עניין של מה בכך. הם משבשים את התפקוד המטבולי ולפעמים גם את התפקוד של מערכות גוף נוספות. אני שמח לשמע שלפחות את מודע לצורך בעזרה ואני מציע שתתחיל בכך שתיגש במהרה לרופא המשפחה שלך ספר לו על המהלך שעברת ותבצע בדיקות דם ושתן שיגרתיות. מכאן אשמח לעזור לך אם תרצה, תוכל לפנו אלי בטל' 025810810

לקריאה נוספת והעמקה
03/04/2011 | 23:36 | מאת: מני

חורש אני יודע שהנושא לא קשור לפה אבל עדיין בגלל הנסיון הרב שלך עם הלב אני חייב לשמוע דעה מקצועית שלך. יש לי חבר קרוב מאוד שאבא שלו היה צריך להחלחיף לב בגלל שהוא לא תיפקד טוב. הוא המתין ללב בריא בתל השומר קרוב לשנה ולא היו בשרות טובות. לאחר כשנה וקצת החליטו לשלוח אותו לקולמביה ולחכות שם ללב חדש. לאחר מספר חודשיים נמצא לב מתאים. בארץ הסבירו לו שבקולומביה יש יותר מודעות מישראל לנושאים האלה. השאלה שלי היא איך במדינת עולם שלישית כמו קולומביה יש יותר מודעות לחשיבות איברים מהמדינה המתקדמת שלנו? תודה חורש אתה אלוף.

מני, אני יכל רק להביע צער על כך שבישראל המודעות לתרומת איברים נמוכה ועדיין קיים קושי למצוא תורמים, שיכולים להעניק לאנשים הזקוקים, כמו לאביו של חברך, חיים חדשים. לדעתי הקושי במציאת תורמים קשור לאמונות וחרדות של פלח אכלוסייה רחב בנוגע לפגיעה בשלמות גוף האדם לאחר המוות. חשוב לציין שלאחר השתלת לב מומלץ לבצע שיקום לב, במוסד מתאים, תחת בקרה רפואית ופיזיולוגית, בכיסוי של סל הבריאות בישראל.

03/04/2011 | 23:21 | מאת: מני

חורש אני בחור צעיר שמתעניין קצת בגוף האדם. אני לא יודע אם יש דבר כזה אבל, רציתי לדעת אם יש השפעה של אכילת פירות כמו בננה, תמר, מלון תותים וכו' טובה או רעה על הדם שזורם לנו בגוף? תודה חורשש

פירות עשירים בויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים וחומרים נוגדי חימצון. אכילת פירות משפרת את המאזן שלהם בכל רקמות הגוף כמו גם במחזור הדם.נוגדי החימצון בפירות יכולים להגן על כלי הדם מפני נזקי טרשת עורקים ובכך לשפר את זרמת הדם. אך בל נשכח שהכל במידה ופירות מכילים גם כמות גדולה של סורים ולכן ישב להגביל את הצריכה שלהם במצבים שונים, כמו סוכרת ולסולים מהשמנת יתר.

לקריאה נוספת והעמקה
02/04/2011 | 21:48 | מאת: אבי

חורש אני בן 20 שוקל 72, וכמעט מטר שמונים. אני מתאמן כבר 3 שנים בחדר הכושר אימון משקולות 4 פעמיים בשבוע וגם עושה אירובי מספר פעמיים בשבוע, שומר על תזונה פחות או יותר טובה. הגעתי למצב שאני רוצה להוריד מסת שריר, כנראה שעבדתי במשקלים גבוהים מדי. מה אני יכול לעשות חוץ מלהוריד את רמת ההתנגדות, ולהוריד אימון אחד בשבוע? אני רוצה להתחיל להוריד את כמות החלבון שאני אוכל ביום יום ולעלות מעט את ההוצאה הקלורית שלי. תן לי כמה טיפים מולי !!!

02/04/2011 | 21:48 | מאת: אבי

כמובן חורש :)

אבי, מדוע אתה מבקש להוריד מסת שריר? אתה במשקל סביר לגובה שלך. האם כדי להצליח בענף ספורט מסויים? כמה שקלת לפני שנתיים? כמה אתה רוצה להוריד?

31/03/2011 | 22:20 | מאת: סן

חורש רציתי לדעת אם הגובה שלי או ממוצע או נמוך לכלל האוכלוסייה וכמה אני אמור לשקול פחות או יותר. קצתץ מידע: אני בן 20, מטר 78 סנטימטר שוקל 72 ועושה פעילות ספורטיבית כמו למשל ריצה פה ושם וחדר כושר.

הגובה שלך הוא מעל הממוצע לאוכלוסיית ישראל (לא כך אילו הייתה גר בהולנד). משקלך גם הוא תקין (BMI= 2.7). למרות שחשוב יותר לבדוק את היחס של % השומן מול מסת גוף יבש.

31/03/2011 | 23:52 | מאת: סן

28/03/2011 | 09:00 | מאת: אסתר

היי, אני בחורה בת 36כמעט, אמא לילדה מקסימה בת שנתיים. מעוניינת שוב בכניסה להריון. אני מדריכת זומבה ומלמדת 4 שיעורים בשבוע. לפני ההריון הקודם חששתי שלא אצליח להיכנס להריון בגלל שהייתי מדריכת אירובי, זאת לאחר שהפלתי בשבוע 4. הפעם, אני במקום עבודה אחר שבו הדרכת הזומבה היא העיקרית ואין באפשרותי ללמד רק שיעורי עיצוב הגוף. שאלתי היא, האם יש סיכוי שאצליח להיכנס להריון ולהמשיך לעבוד, או שבגילי הסיכוי קטן יותר ואין ברירה אלא להפסיק לעבוד? עד עכשיו אני מנסה כבר כשמונה חודשים ךהיכנס להריון. גובהי 161 ס"מ ומשקלי כ-53 ק"ג. אשמח לתשובה, תודה

אסתר, ראשית 36 זה לא מבוגר מידי, יש היום בנות 40 פלוס שניכנסות להריון אז אל יאוש. פעילות גופנית אינה מורידה את הסיכוי להכנס להריון כי אם עשוייה אף לעלות אותו במקרים מסויימים. אני לא יודע מה הסיבה שאת מתקשה להיכנס להריון ואני מתאר לעצמי שאת מקבלת יעוץ בנושא. במקרים של ספורטאיות הישג יכלים להיות מקרים קיצוניים שפעילות גופנית מאוד אינטנסיבית תשבש את הפעילות ההורמונלית ותוריד מרמת האסטרוגן, אבל 4 שעורי זומבה בשבוע זה בכלל לא המקרה. אני יכל ליעץ לך כן לקחת חופש ולהוריד מתחים נפשיים שעלולים להיות בשגרת היומיום- זה כן יכול לעזור. לאחר שניכנסת להריון, בגלל ההיסטוריה של ההפלה הקודמת, אמליץ לך להימנע ממאמצים פיזיים קשים בשלושת החודשים הראשונים ולשקול למצוא לך מחליפה. לאחר 3 חודשים אם מהלך ההריון תקין תוכלי לחזור לשיגרה. בהצלחה!

היי לכם, מה ההמלצה לפעילות גופנית בטרימסטר הראשון? האם זה לא מסוכן לקפוץ,לרוץ, לזוז באינטנסיביות? אני יודעת שכל מקרה לגופו.. אבל בכל זאת מה ההמלצה הכללית?

05/04/2011 | 18:01 | מאת: אסתר

כלומר אפשר להמשיך כרגיל עד שאדע שאני בהריון?

27/03/2011 | 12:17 | מאת: סתו

במנוחה: 68, מירבי 175 גובה 1.78 מ, משקל 64 קג מתאמנת פעמיים בשבוע + פעמיים רכיבה על אופניים במישור (5 ק"מ) בזמן ריצה מגיעה לדופק המירבי, סיבולת לב-ריאה נמוכה

קצת יותר פרטים בבקשה: בת כמה את ואיך חישבת את הדופק המירבי שלך- ביצעת בדיקת מאמץ? האם את רוצה לקבל דופק מטרה לאימון?

26/03/2011 | 01:41 | מאת: נ

שלום אני בת 27, גובהי 1.64 ומשקלי 73 ק"ג. תמיד היה לי דופק נמוך, ללא קשר לרמת הכושר הגופני שלי - הדופק שלי במנוחה הוא 50. כבר מספר חודשים שאני מתאמנת בהליכון 3 פעמים בשבוע בהליכה מהירה כשעה רבע בכל פעם. בחודשיים האחרונים הגברתי את הפעילות ומתוך שעה רבע אני מבצעת ריצה של כ 40 דקות. למרות הפעילות הגופנית איני מצליחה להוריד ממשקלי. מה ניתן לעשות על מנת להגביר את שריפת הקלוריות? לאיזה דופק מומלץ להגיע ומהו משך הזמן המומלץ לאימון? בנוסף אשמח לכל טיפ נוסף שיכול לעזור. תודה מראש.

לכל אדם חילוף דפוס חילוף חומרים שונה במאמץ ובמנוחה. חשוב לציין שלא רק מספר הקלוריות חשוב, כי אם גם מקור הקלוריות (שומן, סוכר או חלבון). למרות הפעילות שאת מבצעת עדיין כ- 75% מהצריכה קלורית היומית שלך הוא המטבוליזם הבסיסי במנוחה. אם אני מבין נכון, את מבצעת 3 פעמים בשבוע אימון של 75 דק' ואת עדיין לא מצליחה לרדת. נסי להעלות את משך האימון ל- 100 דק' בעצימות מעט יותר נמוכה. בנוסף אמליץ לך לבצע בדיקה מטבולית שתעזור לתת הערכה מדוייקת של קצב ויעילות חילוף החומרים היומי שלך. זה יכל לעזור כדי לבנות לך תוכנית אימון ותפריט מדוייקים. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת. ועוד טיפ קטן, לפחות פעמיים בשבוע לבצע אימון התננגדות כדי לשפר טונוס, מסה ויעילות שרירית.

21/03/2011 | 06:36 | מאת: אורי

http://www.youtube.com/watch?v=b2RtQbAxEwk&feature=relmfu שהשחקנים מגיעים ל13'' שניות הם עושים סקוואט עם גומייה. אתה יכול לנתח לי על מה עובד התרגיל הזה? איזה שרירים ומה המטרה? תודה רבהההה

סקווט- שרירים עיקריים רגלים, ארבע ראשי, המסטרינג וגלוטיוס. בשילוב של גב וזרועות כמקבעים. הגומיה מוסיפה התנגדות לאורך התנועה. אפשר לבצעה גם קפיצות כדי לשפר כוח מתפרץ.

?

01/04/2011 | 05:21 | מאת: אורי

חורש אני ממשיך לעשות את התרגיל הזה ויש לי כמה שאלות בקשר לתרגיל. 1.זה בסדר שאני מרגיש עבודה על שרירי הגב? 2.איך יכול התרגיל לתרום לי ביום יום (אני לא מדבר על הסקוואט), האם התרגיל יכול ל"החזיק" לי את הגב כאילו לגרום לי ללכת יותר זקוף? 3. האם התרגיל גורם להיפרטרופיה או רק לחיזוק הכתפיים והגב? (אני לא מדבר על הסקוואט) תודה רבה חורש אתה בן אדם נהדר.

17/03/2011 | 06:14 | מאת: שבי

חורש שלום, אני בן 22, ספורטאי. עושה אמבטיות קרח אחרי אימון קשה פעם במספר שבועות כבר תקופה של מספר שנים. חשוב לי להגיד שהאמבטייה באמת עוזרת לי. רציתי לשאול אותך מה הכמות הנכונה לגוף של קרח אני צריך לשים באמבטייה? עד עכשיו תמיד הייתי שם 2 שקיות קרח שקונים בתחנות דלק (בערך 30 קוביות לשקית). האם הכמות פחות או יותר נכונה ללב, לשרירים ולגוף בכלל (אני יודע שזה לא מדע מדוייק אבל עדיין)? חורש אני יודע שזו שאלה שקצת קשה לענות עלייה מקצועית אבל עדיין אני רוצה לדעת שעשיתי בסדר ואני לא עושה טעויות בקשר לכמות. אלף תודות חורש.

שבי שלום, אין הוכחה מדעית שאמבטיות קרח בטמפרוטרה של 1-5 צלציוס, משפרות את הביצועים. עם זאת, יש עדויות שאמבטיות חמות מאיטות את ההתאוששות לאחר פעילות גופנית. אני ממליץ להסתפק באמבטיה קרה בטמפרטורת מים באזור ה- 15 מעלות צלזיוס במשך כרבע שעה עד 20 דק'. בנוסף המלצה אישית, נסה לבצע קונטרסטים של 2 דק, מים קרירים ולאחר דקה של חמים כ-3 עד 4 חזרות. התשובה שלי היא על סמך המחקרים הבאים: Vaile, J.; Halson, S.; Gill, N.; Dawson, B., Effect of Hydrotherapy on Recovery from Fatigue. Int'l J. Sports Medicine, July 2008. Kylie Louise Sellwood, et al. Ice-water immersion and delayed-onset muscle soreness: a randomized controlled trial Br. J. Sports Med., Jun 2007. Vaile JM, Gill ND, Blazevich AJ. The effect of contrast water therapy on symptoms of delayed onset muscle soreness. J Strength Cond Res. 2007 Aug;21(3):697-702.

19/03/2011 | 21:38 | מאת: שבי

איך אני פחות או יותר יודע מה זה 15 מעלות צלזיוס? בכל מקרה אתה חושב שהכמות של הקרח היא בסדר? מעכשיו אני עושה את השיטה שלך, עזרת לי מאוד יבן אדם.

15/03/2011 | 22:31 | מאת: יעל

חורש שלום, אני בת 23, בריאה, רצה כפעמיים בשבוע, כ-30-40 דק' כל פעם (5-6 ק"מ), בשעות הערב. בימי הריצה אני מקפידה לאכול פחמימות בארוחת הצהרים, פרי לפני הריצה, ולאחריה תמיד סלט גדול (ממש גדול, 8-9 סוגי ירקות) עם קופסת טונה 5% שומן או גבינה בולגרית 3%, לפעמים פרוסת לחם קל עם גבינה. אציין שאני אוכלת מעט מאוד פחמימות באופן כללי, למעט בימי הריצה בגלל הערך הקלורי (לחם קל נחשב?), אבל המון המון ירקות ופירות, דגים, עוף וביצים. אני מקפידה על תזונה בריאה, רק אוכל טרי ולא מעובד, אך חוששת מעט שאני לא מספיק נותנת לגוף אמצעים לבנות את עצמו (בעיקר פחמימות וחלבונים). האם זה נשמע כמו תפריט שיכול לתמוך בריצות הנ"ל? האם לדעתך זה מספיק חלבונים לאחר האימון? היית ממליץ לי לבצע איזשהו שינוי? תודה רבה מראש, יעל

יעל, ראשית יש להתייחס לתפריט לא רק בימי הריצה במהלך היומיום. חשוב לקבל כיסוי קלורי של פחממות למי שעוסק בפעילות גופנית, אם את שוקלת באזור ה- 60 ק"ג אז מדובר בממוצע באזור ה-500 קק"ל של פחממות מורכבות במינימום. לגבי חלבון, באזור ה- 1 ג"ר לכל ק"ג מסת גוף יבשה.חשוב לאכל פחממות גם לאחר הריצה כדי לחדש את מאגרי הגליקוגן, שחיוניים לפעילות ספרטיבית.כדי לקבל עוד מידע תוכלי להתייעץ עם דיאטן ספורט.

25/03/2011 | 15:23 | מאת: יעל

10/03/2011 | 05:57 | מאת: יאיר.

חורש שלום. לאחרונה אני סובל מכאב בגב תחתון. הכאב הוא אזורי בגב תחתון,מקרין קצת אולי לעמוד השידרה. הכוונה בכאב אזורי הוא קשה לי לקבוע בידיוק איפה הכאב בגב תחתון. אני בן 18,מתאמן בחדר כושר. בגלל שאני מבין בתחום החינוך הגופני שמתי דגש בעבודה בחדר הכושר על זוקפי הגב,שברור לי שחולשה של שרירים אלו יכולה לגרום לכאבים בגב תחתון. אנסה לתאר לך את הבעיה בצורה הטובה ביותר. ראשית - איזה תרגילים אני עובד בהם על שרירי הגב במכון. התרגילים בהם אני עובד על גב - מתח,פולי עליון (אחיזה רחבה) כנגד מוט,פולי עליון במכונה. התרגילים בהם אני עובד על זוקפי הגב - יד ורגל נגדית (עמידת 6).(3 סטים שכוללים 10 חזרות,כל חזרה 5 שניות). תרגיל שני - שכיבה על הגב,ידיים בצדדים,הרמה של הבטן והגב כלפיי מעלה (3 סטים,כוללים 10 חזרות בכל סט,כל חזרה 6 שניות). כלומר..יש לי 3 תרגילים לגב ו2 תרגילים לגב תחתון. כמו כן אני מבצע גם עבודה של שרירי הבטן. (בטן על פיטבול,בטן סטטית,אלכסונים,כפיפות בטן רגילות) - 4 תרגילים. ידוע ש80% מהסיבות לכאבי גם תחתון קשורות לזוקפי גב חלשים..שרירי בטן (אלסונים) חלשים ולא מאומנים. השאלות: 1}איך זה שדווקא אני,נתקף בכאבי גב תחתון למרות שאני עובד על הזוקפי גב ועל שרירי הבטן? אתה רואה משהו לא בסדר שאני עושה? 2}האם יכול להיות שמדובר בסטרס (אני לפני גיוס ויש לי פחד רציני מלהיפצע)? 3}האם אתה ממליץ על תרגילים אחרים לבטן/גב תחתון? 4}האם התרגילים שאני עושה מפעילים עומס גדול על הגב תחתון? 5}בסולם דרגות הכאב.הייתי מדרג את הכאב מ1-10 (1-קל מאוד,10 - כאב תופת),3. האם יש סיבה לדאגה? 6}אני נמצא הרבה ביום ליד המחשב,האם ישיבה לא נכונה גורמת לזה? ואם כן.למה דווקא עכשיו (כשאני עובד על השרירים האלה) הכאב מופיע לי? ידוע לי שאין סיבה מדויקת לכאב בגב תחתון. קראתי על הנושא הרבה,פשוט אני נתקל במצב..שאני עובד על השרירים האלה(זוקפי גב ובטן)..וזה קורה לי.. למה? תודה רבה על התשומת לב, יאיר.

יאיר, תודה על השאלה המפורטת. למרות שידעת לתאר היטב את הפעילות שלך, קשה מאות לעמוד על הסיבה לכאב, מבלי לבדוק את ההתאמה של הפעילות שלך למצב הפיזיולוגי של גופך. לרוב ניתן להתאים תרגילים שיקלו על כאבי הגב. רבים מהתרגילים הנ"ל כוללים מתיחות שונות לאזורים מכווצים שזרימת הדם אליהם פגועה. בנוסף, יכל להיות שקיימת בעייה מבנית בעמוד השדרה שגורמת לכאב. אני לא מוצא דבר חריג בתרגילים שאתה מתאר, ומכאן אני מניח שאם את מבצע אותם תקופה ארוכה סיבת הכאב היא לא חולשה שרירית. אני מציע להיוועץ עם איש מיקצוע בנושא, פיזיותרפיסט, כירופרט או פיזיולוג, כדי לבחון את היציבה ועמוד השידרה שלך ולהתאים לך תרגילים שיקלו על הכאב.

10/03/2011 | 02:24 | מאת: גיא

קראתי כתבה יפה באתר על שתיית מים וחשיבותה. חשוב לי לשמוע את הדעה המקצועית שלך השאלה שלי האם לדעתך לגוף אכפת אם הוא מקבל מים מהברז(לא מסוננים) או מים מינרליים שאנחנו קונים בחנויות? חורש שתדע לך שאתה מלך אני לומד ממך המון.!.!.! תודה רבה!

גיא,ראשית תודה! לשאלתך, אנני מומחה למים, אולם מיתוך עיניין בבריאות, למרות הצהרות של רשויות המים בדבר איכות טובה של מי הברז, חוששני שפני הדברים מעט אחרים.ראשית מי השתייה מנוטרים במוקדים מרכזיים ולא בברז הביתי שלך. ישנם מחקרים המלמדים על פגיעה באיכות המים בגלל חשיפה לצנרת הביתית, שחשופה למזהמים שונים ואף להצטברות של מתכות כבדות כמו עופרת. שנית יכל להיות זיהום במים שלא מתגלה בין ניטור לניטור.לצערי החשיפה למפגעים אקולוגיים בישראל גבוה, ומפגעים רבים אלו משפיעים גם על איכות המים. תסתכל סביב, מה אתה רואה? זיהום אויר, ריסוסים, ביוב? זה גם מה שנמצא במים שאתה שותה.מים מינרליים אומנם עוברים ניטור ופיקוח קפדני, אולם, בקבוקי הפלסטיק שמאכסנים אותם עשויים להיות מפגע בפני עצמו. חשיפה שלהם לשמש, תפריש דיוקסינים שהינם רעלים מסוכנים לגוף, הפוגעים במערכת ההורמונלית שלנו ועשויים להיות מסרטנים. האם אתה יודע כמה והיכן עמד הבקבוק שקנית בסופר? אני אישית שותה מים מסוננית שלדעתי זה הרע שבמיעוטו

15/03/2011 | 10:51 | מאת: גיא

.