כיצד משפיעה שתיית מים במהלך פעילות גופנית?

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

31/07/2011 | 14:17 | מאת: שירן

היי,אני בעלת מכון פילטיס ועוסקת בתחום הכושר והספורט וידוע לי מחקרים רבים בנושא השפעת המים על הגוף במהלך פעילות גופנית. אך לאחרונה שמעתי לא מאט מדריכות בעיקר בתחום היוגה האוסרות על המתאמנים לשתות מים במהלך התרגול גם כשמדובר על תרגול ממושך של מעל שעתיים. לא הצלחתי להבין מה ההיגיון מאחורי הטענה? הבנתי שיש מחקרים התומכים בזה ונותנים הסבר..???

באופן עקרוני, רצוי שנספק לגוף את הנוזלים שאנו מאבדים במהלך אימון, במיוחד ביחס ישיר לרמת ההזעה. אומנם, באימון פלאטיס בחדר ממוזג נאבד פחות נוזלים מאשר באימון אירובי לדוגמה, אבל עדיין שלא מין הנמנע, שמערכות הטרמורגולציה בגופינו ינדפו נוזלים מגופינו ונצטרך להשלימם באמצעות שתיה גם באימון פלאטיס ממושך. מנגד עשוייה להשמע טענה שהנוזלים מנפחים את הקיבה, מכבידים ולוחצים, כמו גם מפנים עתודות נוזלי דם למערכת העיכול ומשנים את המתח השרירי בצד המותן ויכולים לגרום לכאב ואי נוחות. לכן, השורה התחתונה היא שאין למנוע שתיית מים במהלך שיעור פילטים, מובן שהמידה היא האינבדואלית ותלוייה ברמת חוסר הנוחות שהמתאמנת חשה או שלא חשה, בהתאמה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ