שלום לך

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

18/07/2011 | 11:21 | מאת: כרמית

אני בת 36 מאמנת התעמלות מכשירים ואקרובטיקה. לאחרונה בעת שהדגמתי תרגיל מסויים (ניתור הצידה מישיבה על הבירכיים)סובבתי את הברך ואני די בטוחה שמתחתי רצועה. ללא הליכה לרופא, הנחתי קומפרסים קרים על הברך, מרחתי "בן גיי" וחבשתי. וכמובן נתתי לברך מנוחה (יחסית), לאחר כ3 שבועות יש איזה הקלה בתיפקוד אך הברך עדיין כואבת..יש איזה תרגיל שאתה יכול להמליץ עבורי...עוד משהו שעדיין לא ניסיתי?

כרמית, קיימת הסתברות גבוה של נזק לרצועות קולטרליות וצולבות. הטיפול הראשוני של קומפרסים קרים היה נכון. לגבי ההמשך, בדרך כלל מתחילים בשלב הזה פיזיותרפיה עדינה, בהתאם לנפיחות והדלקת, בשילוב של תנועתיות ותרגילי חיזוק שלא יוצרים גירוי. לגבי התאמת הטיפול המדוייק והאבחון, אני ממליץ לראות גורם מקצועי מוסמך.

19/07/2011 | 01:46 | מאת: כרמית

בהמשך לנאמר אני רוצה לציין כי אין לי נפיחות ראית לעיין באזור הברך אך בהחלט יש אי נוחות בתיפקוד (היתה נפיחות קלה בהתחלה אך לאחר טיפול של בן גיי, חבישה אלסטית ומנוחה היא ירדה). האם אין מנוס מלפנות לרופא..עברו כבר שלושה שבועות מהמקרה...יש תרגילים שאוכל לבצע בבית?

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ