פורום פגיעות סחוס

פגיעות סחוס ממוקדות, לרוב, מתרחשות אצל חולים צעירים הפעילים פיסית - בניגוד לשחיקת סחוס דלקתית אשר נפוצה בעיקר באוכלוסיה מבוגרת.

פגיעות אלו נוצרות לרוב כתוצאה מטראומה או מפעילות מוגברת ולא מאוזנת של המפרק. כתוצאה מפגיעה שכזו עלול החולה לסבול מכאבים מתמשכים במהלך פעילות גופנית לרוב, אך לעיתים גם במהלך מנוחה.

עם הופעתה של פגיעת סחוס ולאורך הזמן מתדרדר מצב רקמת הסחוס ולקראת גיל מבוגר מתפתח אוסתאוארתריטיס.

קהל היעד של הפורום הוא חולים פעילים אשר סובלים מפגיעת סחוס ממוקדת, אשר פתוחים ללמוד על מצבם ומעוניינים לאתר את הטיפול המיטבי עבורם בטווח הארוך.
611 הודעות
534 תשובות מומחה

מנהלי פורום פגיעות סחוס

14/01/2019 | 11:53 | מאת: וייס עמנואל

שלום, אני בן 69 ועדיין עושה פעילות ספורט. ברכיבה על האופניים יש מעלות די חדים שדורשים מאמת גדול. אני משתמש השעון ספורט, לכן באפשרותי לבדוק חלק ניכר מהפעילות. בזמן מאמץ מירבי הדופק שלי עלה לזמן קצר עד ל 188 פעימות לדקה למשך כ10-20 שניות, בקטע נוסף של המסלול לכ 170 לפרק זמן דומה. השאלה הינה אם זה מותר, עלול להזיק? אשמח לקבל תשובה. בברכה, עמנואל

שלום רב לצערי שאלתך איננה בתחום התמחתי, עליך לפנות לפזיולוג המומחה ברפואת ספורט או מומחה ברפואת ספורט ולא אורטופד המומחה בפגיעות ספורט

מדוע יש כאבים וזרמי כאב היוצאים מהברך לאחר הזרקת הכרבולת? אין הזריקה אמורה להפחית כאב?

שלום רב הזריקה איננה אמורה להפחית כאב אלא בשיפור של "התנאים" בברך. די נדיר אבל לעיתים יש תופעות לואי להזרקה כגון כאב באזור או אפילו זרמים שאמורים לחלוף. החומצה היאלואונית כאמור איננה מטפלת באלו.

27/12/2018 | 13:49 | מאת: רפאל עמר

צהריים טובים רציתי להתייעץ איתך בקשר לתשובה שקיבלתי מהצילום פשוט לא מבין וחדוב לי לציין זה מפגע של תאונת עבודה פגם לא יציב בעצם הסירה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור לי מה זה פגם לא יציב, יתכן שבר לא יציב . כדאי להועץ במומחה כף יד באשר לטיפול.

18/12/2018 | 20:22 | מאת: רינה לריאן

כמה פעמים אפשר להזריק את הכרבולת לברך ובאיזה הפרשי זמן?

הזרקת החומצה היאלורונית (לא מזריקים כרבולת) הינה בזריקה אחת או שלש זריקות תלוי בסוג המוצר. ניתן להזריק את החומצה אחת ל6-7 חודשים שזה בד"כ זמן הפעולה של החומצה.

האם קיימת האפשרות לניתוח מיניסקוס בברך בהרדמה מקומית בלבד ולא בהרדמה כללית או אפידורלית

לקריאה נוספת והעמקה

למעשה לא ניתן לבצע בהרדמה מקומית הואיל ונדרש טיפול בד"כ תוך כדי הארטרוסקופיה ולא רק הסתכלות ולכן נדרשת הרדמה כללית און אזורית(אפידורל)

17/11/2018 | 23:36 | מאת: דור

היי , אני בן 19 לפני ארבע חודשים סובבתי תברך והתעללתי מכעבים אמרתי זה כלום הלכתי לביקור רופא ויביאו לי זרקיה לא טיפלתי בזה כי אמרתי זה סתם משהו ולפני חודשיים היה לי עוד פעם סיבוב של הברך וכבר החחלתח לבדוק את העניין היייתי פעם במיון הלכתי לאורטופד הייתי אצלו באיפול ושום דבר לא עזר קבוע לי ניתוח להשתלת סחוס..ואני צריך לעבור ניתוח של החלפת סחוס הדרגה שלי זה 4 סמ״ ואני ממש בלחץ ומפחיד אותי כול הקטע הזה של הניתוח ניסיתי הכול בשביל לא להכניס לניתוח אם זה פיטוזרפיה אם זה להקל על הברך הכועבת לרדת במשקל וכלום לא יצליח הכעבים באים והולכים זמן העמידה ממושך גורם לכעבים ריצה מתיחה של הרגל . יש לי גם גמישות יתר אמרו לי שזה גם הביא לבעייה עברתי פיטוזרפיה מסיבית עשיתי הכול בשביל לא יהיה כעבים ..השאלה שלי אם הניתוח הזה קשה? ומתי אני יתחיל ללכת? ואני מאוד מפחד מכעבים שאחרי .אני צריך לדאוג? וכמה זמן מתבצע הניתוח? ומתי אני כבר יכול לחזור לשיגרה היום יומית שלי? תודה רבה אשמח אם תענו לי בבקשה.

לקריאה נוספת והעמקה

קיימים מספר רב של שיטות טיפול בנגעי סחוס ולא ניתן להסיק מדברך במה המדובר. לכן לא אוכל להתיחס לשאלות ששאלת. יש להפנותם לרופא שהציע לך את ההתערבות הניתוחית. אציין רק כי קיים מגוון טיפולי רחב לטיפול בכאב, ואין סיבה שתסבול ממנו באם יהיה. ניתן יהיה למצוא טיפול יעיל שיקל עלהם בהצלחה

17/11/2018 | 19:41 | מאת: קרין מילנר חזקיהו

ערב טוב . אבא שלי סובל מכאבים עזים במפרק ירך ימין . לאחר צילום אולטרסאונד ראו שיש לו ציסטה על העצם . הוא לוקח משכח כאבים ונעזר בקביים כי הרופא אמר לו לו לדרוך על הרגל כי צריך לייבש את הנוזלים . לאחרונה הכאבים החמירו והוא נעזר בהליכון . לפני 3 חודשים הוא עבר ניתוח לב פתוח ולא יכול לעבור ניתוח קק כעבור שנה . האם ציסטה זה הנוזלים שהתכוונו אליהם ? האם ציסטה שפיר זה דבר מסוכן ויש לה תופעות לווי כמו איבוד שיווי משקל ? לאן אני אמורה לפנות כדי לעזור לו? תודה על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

למיטב ידיעתי בצילום US לא ניתן לראות ציסטת עצם. יתכן והכונה היתה לבדיקת MRI? בכל מקרה במידה והציסטה הוגדרה כשפירה הרי שהיא לא מסוכנת. איני מבין כראוי, מתוך מכתבך, את הגורמם האורטופדי למוגבלותו של אביך. לכן ממליץ לפנות להערכת אורטופד ולהבין את הגורם לכך, ובמקביל לאור מחלות הרקע להוועץ ברופא המשפחה כיצד לאזן את הכאב בתודה

11/11/2018 | 11:44 | מאת: מאי

אשמח לעזרה בפירוט תוצאות mri בת 24, הפגיעה בברך קרתה כתוצאה מנפילה וסיבוב הברך הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול PD, T2, T1 במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. ברקע: חבלה לברך. כעת אי יציבות וצליעה. מודגם אות חריג המתאים לשינוי בצקתי לשדי המערב את ה- LFC .בהקשר חבלה מתאים לתבנית של BONE .BRUISE תפליט מתון בבורסות ובחלל המפרק. מנגנון המיישרים שמור. רצועות צולבות: האחורית שמורה. הקדמית מדגימה קרע בעובי חלקי משמעותי המערב את הקצה הפמורלי של הרצועה עם השטחה חלקית של הגדם הטיביאלי. שינויים בצקתיים ברקמות הרכות השכנות. סריקה 15 והסריקות השכנות במשקולים סגיטלים. רצועות קולטרליות שמורות. סחוס פטלו-פמורלי, רטינקולום והסחוס המפרקי שמורים. מניסקוסים: הפנימי שמור. הצדדי שמור. בסריקת הגומה הפופליטאלית מודגם תפליט מינימלי בבורסה SMG . הדגמה תקינה של ה- ITB ,גיד הביצפס פמוריס וגיד הפופליטאוס. בסריקת השלד - ללא ממצא נוסף. רקמות רכות שכנות - יש לציין בצקת תת-עורית קדימה לברך. לסיכום: קרע משמעותי בעובי חלקי של ה- ACL בקצה הפמורלי. .LFC -ב BONE BRUISE תפליטים מתונים נלווים. שאר הממצאים כמפורט.

לקריאה נוספת והעמקה

על פי ממצאי ה MRI המדובר בקרע של הרצועה הצולבת הקדמית.ההחלטה הטיפולית נגזרת ממספר רב של גורמים - חלקם הגדול נעוצים בממצאי הבדיקה הפיזיקאלית. יש לטפל בפיזיותרפיה ולפנות לבדיקת אורטופד. רפואה שלמה

08/11/2018 | 07:19 | מאת: NOT_FOUND

האם שיטת CRT, יכולה לעזור לשחיקת סחוס וברכיים כואבות שקיבלו כבר את כל הזריקות שיש...בן 69. תודה מראש על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

הכל תלוי במידת השחיקה. ככל שהשחיקה רבה יותר, ככל שיש מגבלת טוח קשה יותר או עיוות ציר, הרי שהסבירות לכך נמוכה יותר. יש להוועץ באורטופד מטפל, וכמובן לא לשכח שתמיד קיימת האופציה להחלפת מפרק, במידה והשחיקה משמעותית וסימפטומתית.

שלום, תת הפריקה קיימת בשתי עצמות הבריח. העצם זזה ממקומה וחוזרת למקומה. ללא כאבים. ממצא חדש אצל נער בן כמעט 15. ממה זה יכול לקרות? האם יש דרכי טיפול לא פולשניות כגון פיזיותראפיה? ממה יש להזהר על מנת שהפגם לא יחריף? האם אפשר להחזיר המצב לקדמותו?

לקריאה נוספת והעמקה

בהעדר חבלה, הרי שברב המקרים המדובר בביטוי לגמישות יתר - וככזה - הטיפול הוא פיזיותרפיה לסוגיה. יש להמנע מכל פעילות המובילה לכאב.

31/10/2018 | 09:34 | מאת: אמיר

שלום רב, לפני 3 שבועות אובחן אצלי נזק סחוסי בקוטר 1.6 סמ ובגובה 1.2 סמ בברך ימין בצד הפנימי (פגם בסחוס המכסה את מרכז הטרואכמה וקדמת הקנדיל הפמורלי המידאלי עם שבבי סחוס) האם יש תומך/מחוך לברך שיכול לשמור על הברך בעת פעילות פסורטיבית

ניתן להעזר בחובק עם טבעת סיליקון סביב הפיקה. חובק שכזה עשוי לייצב את הפיקה ולמנוע כאב. מאידך הוא יכול גם להוביל להחמרה בכאב - שכן הוא עלול להדק את הפיקה על מקום החסר. הכי פשוט לנסות ולראות.

23/10/2018 | 10:46 | מאת: מלכה אברהמי

למה לא עבר הכאב לגמרי לאחר 3 זריקות כרבולת מסוג ostenil קיבלתי זריקות מיד לאחר הכאב

זריקות של חומצה יאלורונית מהסוג המסחרי, יעילות ב- 75% מהמקרים לתקופה של חצי שנה. אתה כנראה ב- 25% לא עזר להם. יש טיפולים ביולוגים אחרים יעילים יותר, תלוי בצב הברך שלך

02/10/2018 | 12:48 | מאת: דורי

שלום רב, האם ניתן לטפל טיפול ביולוגי גם בשחיקת סחוס במפרק הירך . האם אתה מתמחה גם בבעיות של מפרק הירך?

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן בהחלט לטפל טיפולים ביוטלוגים במפרק הירך. תלוי במצב ע"פ ה- MRI

21/09/2018 | 16:59 | מאת: חגית

שלום דר, אני בת 46 . חולה כחצי שנה במחלת avn בירך כתוצאה מטיפול ממושך בסטרואידים. מתהלכת עם קביים. אני צולעת ויש לי כאבים שכל פעם משתנים.. עשיתי mri שני לאחרונה והתוצאות הן; איזור של קו לינארי תת קורויקלי באספקט העליון והמדיאלי של ראש הפמור מימין מתאים ל avn ידוע. כעת הפחתה ניכרת בכמות בצקת העצם אשר הייתה בבדיקה הקודמת. עדיין בצקת קלה בצמוד לאיזור ה avn. איזור המושפע לא גדל בהשוואה לבדיקה הקודמת. ישנו תמט מינימאלי של הקורטרס בראש הפמור. בהחמקה קלה מבדקה קודמת מבחינה זו. נוזל חופשי ומוגבר במפרק הירך ללא שינוי. ללא עדות לגוף חופשי. ללא בצקת עצם או נוזל מוגבר במפרק הירך משמאל. ללא בצקת עצםמבשאר חלקי האגן. השרירים והגידים בהיקף מפרקי הירכייים תקינים. לסיכום: avn ידוע בראש הפמור מימין, ללא שינוי במימדי המגע . הפחתה ניכרת בבצקת אשר הייתה בבדיקה הקודמת. האם לדעתך אצטרך ניתוח הילפת מפרק ירך? האם המצב החמיר לפי ה mri . מה הכוונה נוזל חופשי מוגבר במפרק הירך? אני בחופשת מחלה כבר חצי שנה ואובדת עצות ..תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לפי ה- MRI יש שיפור במצב. נוזל מוגבר במרק הינה תופעה די רגילה ושכיחה במצב כזה של AVN. יתכן ותיזדקקי להחלפת מפרק אולם יש אפשרות לנסות טיפול ביולוגי אחר , תלוי במצב ע"פ ה- MRI, נחוץ לראות הבדיקה.

28/10/2018 | 17:49 | מאת: חגית

תודה דר, מה הכוונה תרופה ביולוגית? לאיזו תרופה אתה מתכוון? תודה

בעקבות נפילה( לפני שנה) ,שימוש בקביים ובהמשך קושי בהליכה ,כאבים בלתי פוסקים וסבל עם כל תנועת הברך ,זכיתי לבצע בדיקתMRI.המניסק המדיאלי-בעל עוצמת אות גבוהה עם קרע אלכסוני לכל אורך המניסק-הרצועות הצולבות תקינות.חסר ניכר של רקמת סחוס בעיקר בפסט הלטרלי וחוד הפיקה. בפוסה הפופליטיאלית ציסטה גדולה על שם בייקר עם סמני דליפה. הנני בת 60 פלוס , מה עושים עם אוסף המונחים המופלאים הללו ?האם קיימת אלטרנטיבה לניתוח??? חג סוכות מבורך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן בהחלט לנסות טיפולים שאינם ניתוח כגון טיפולים ביולוגיים. צריך לראות ה- MRI ןלבדוק אותך באם את מתאימה לטיפולים אלו

למעלה מ5 אני סובלת משחיקה של הסחוס בפיקה שכתוצאה ממנה נוצרה לי דלקת בברכיים. לפני מספר ימים ביצעתי תנועה לא נכונה עם הברך שגרמה לי לכאבים עזים בברכיים שכתוצאה ממנה סבלתי מצליעה כאבים וקושי בהליכה, וקושי רב בעלייה וירידה במדרגות ( תמיד היה קיים קושי וכאבים אבל לאחר הפגיעה הקושי התגבר) והיום קרה לי אותו מקרה עם הברך השניה עם תוצאות זההים. רציתי לדעת האם המצב שלי החמיר,? האם יכול להיות שקרעתי גיד? מה הסימפטומים של קריעת גיד בפיקה ? זה מסוכן אם לא מטפלים בזמן?

לקריאה נוספת והעמקה

קרע של גיד הפיקה מאופין בעיוות של קדמת הברך ובחוסר יכולת למנגנון יישור של הברך - כלומר להרים את העקב באויר. במידה וכך הוא יש לטפל יחסית מוקדם. לאור התיאור הסבירות שכך הוא נמוכה. בדבר האם קיימת החמרה - אם את חשה שמצבך טוב פחות אז התשובה היא כן.

האם זריקת כרבולת התרנגולת יכולה לעודד ריגנרציה של סחוס הלברום בכתף כאשר מדובר בקרע מסוג slap? נפצעתי כתוצאה מטראומה לפני כ9 חודשים ונכון להיום חל שיפור משמעותי בכאב וטווחי התנועה הודות לפיזיו וחזרה לפעילות בחדר כושר, אך עדיין מורגש כאב מסויים ורוטציה קיצונית כמו מתיחת היד מעל הראש. תודה

הזרקת ויסקוספלמנט לכתף אינה יעילה באיחוי קרע SLAP.

25/08/2018 | 04:15 | מאת: חני נמני

שלום.אני קיבלתי 3 זריקות בברך.יש לי הטבה גדולה.האם מותר לי ללכת למעינות מים חמים וטרמיים.תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

כן יכול בחלט ללכת למנעיינות חמים

23/08/2018 | 14:05 | מאת: רחל דוידס

1. האם מקבל גם חברי מכבי? 2. האם הטיפול בתאי גזע נמצא בסל? ההמלצה של חברה שלי לאהל ה מבלו בנדנה שהיית שכן שלה. תודה על התשובה בכבוד רב רחל דוידס בת 82 ועדיין משחקת טניס

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול בתאי גזע אינו נמצא בסל הבריאות

20/08/2018 | 10:21 | מאת: אלירן

שלום ד ר רון בתאריך 16/10/2017 עברתי ניתוח ארטרוסקופיה במיניסקוס מאז עברה כמעט שנה אני עושה פעולות ספורט מגוונות בכל הפעולות אני מרגיש מצוין ואפילו מרגיש שזה מחזק לי את אזור הברך מפעם לפעם ברגע שאני מגיע לפעילות של כדורגל אך ורק כדורגל אני מסיים עם כאבי תופת מה דעתך אני כבר שנה אחרי יש מצב שהניתוח לא הצליח? מה אתה מציע שלום רב נראה שהניתוח בכל הצליח אולם יש כאב במאמצים. יתכן ומדןבר בפגיעת סחוס באזור הניתוח או יתכן קרע חוזר של המניסקוס. אם הדבר מפרחיע לך יש צורך לבדוק ולבצע בדיקת דימות כגון MRI ולטפל ע"פ הממצאים.

לקריאה נוספת והעמקה

יתכנו מספר אפשרויות, יתכן ונשאר קרע בניתוח וזה כואב. יתכן ויש פגיעת סחוס והיא גורמת לכאב או יתכן ויש קרע חוזר. צריך לעשות MRI ולבדוק אותך לקבלת החלטה על טפול

דר שלום האם הטיפולים האלטרנטיביים לניתוח(הזרקות) יכולים להיות מיושמים על אבי בן 88 שסובל כבר כמה שנים ולאחרונה אף הפסיק ללכת בכלל , זאת במטרה להשיב לו חלק מיכולת ההליכה שלו ושלא ירותק לכיסא גלגלים. תודה!! רינה

לקריאה נוספת והעמקה

ברב המקרים, שינויים שחיקתיים בברך, קשים ככל שיהיו לא מובילים לכך שמפסיקים ללכת. במקרים אלו יש לשלול גורם אחר המוביל להפסקת הליכה - נאורולוגי, ממקור גבי, וסקולארי או אחר. ביחס להזרקות - יש להוועץ באורטופד לאור מחלות הרקע, טוחי התנועה בברך ומידת השינויים השחיקתיים כמשתקף בהדמיה רפואה שלמה

31/07/2018 | 16:56 | מאת: שרית

לפי ממצאי מ.א.ר מודגמת בצקת לשדית מינימאחית תת קורטיקלית באספקט המידאלי.לא ניתן לשלטל קונטוזיה לשדית שרידנית. הרצועות הצולבות והרצועות הקולקטריות הודגמו תקינים. מודגם קרע הוריזונטלי לרוחב הקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי המערב את שורש המעניסקוס אשר מודגם קטום. הקרע נמשך להיקף גוך המיניסקוס אשר מודגם מעט אקסטרטדד המיניסקוס הלטרלי מודגם תקין. מודגם סדק בסחוס המכסה את הפצט הלטרלע של הפיקה הודגם נוזל תוך פערקי בכמות קטנה ציסטה פופליטיאלית מודגמת בקוטר 4.3 ס"מ במישור המדדי פנימי עברתי 2 זריקות קורטיזון מ2 צידי הברך והכאבים בלתי נסבלים מה אני אמורה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול נגזר ממצאי הבדיקה הגופנית, ובהתחשב בגילך, מחלות הרקע ורגישות לתרופות במידה וקיימת. החלטות שכאלו יש לקבל בהוועצות עם אורטופד שאינו וירטואלי. מנעד הטיפול נע בין תרופות, טיפול פיזיקאלי וניתוח. כל טוב

ביזמן כאבים בחלק הפנימי של הברך האם מומלץ שחיה, והיתעמלות בבבריכה? תודה

כל פעילות שאינה מובילה לכאב מומלצת

28/09/2018 | 16:03 | מאת: יונית כהן

כאבים חזקים בחלק הפנימי של ברך ימין יכולים להיות כתוצאה מהליכה מהירה או קפיצה על חבל?אני בת 73. עושה הרבה ספורט.מה לעשות כדי לחזור מהר להליכה?

13/06/2018 | 12:41 | מאת: עופר

שלום , כתוצאה מחבלה בברך ימין עברתי mri להל״ן התוצאות: באספקט האחורי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי מודגם פגם אוסטאוכונדרלי בקוטר 1.4 ס"מ בציר הסגיטלי (חתך 9 סדרה 3) עם גופיף היפואינטנסי במיטת הפגם מנותק חלקית העשוי להתאים לשבב אוסטאוכונדרלי. מודגמת בצקת לשדית מינימאלית סוב-כונדרלית בסמוך. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג הוריזונטלי מינימאלי בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים כך שאינו מוגדר כקרע. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . אנא דעתכם

לקריאה נוספת והעמקה

פגיעה סחוסית שלא בטוח שהינה בתר חבלתית. יש להוועץ באורטופד מטפל, שכן בהתם לממצאי הבדיקה הגופנית יגזר הטיפול רפואה שלמה

25/05/2018 | 16:44 | מאת: דפנה

עשיתי זריקת כרבולת לפני כ 10 ימים. היו לי יומים ללא כאבים, אך אתמול חזרו לי לעיתים כאבים קלים מאחורי הברך ורגישות בברך. שמרתי על עצמי שלא להתאמץ יותר מדי ובכל זאת חזרו הכאבים. אודה לתשובתך.

התילתי פזיוטרפיה וטיפול אולטרסאונד בגלי חום לפני זריקת הכרבולת. כמה זמן צריך להמתין עם טיפול גלי החום אחרי הזריקה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לגלי חום משרעת רחבה של קשת טיפולים - תלוי בעוצמה בתדירות ובמיקום. יש להוועץ במטפל. טיפול אולטרסאונד אינו אמור להשפיע למיטב ידיעתי

שלום, כמה זמן אחרי זריקת כרבולת אפשר לחזור לפעילות גופנית? האם יש הגבלות. איזה פעילות גופנית מותרת?

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה לחזור לפעילות גופנית בהדרגה, כימה לאחר ההזרקה, כתלות בכאב

22/05/2018 | 00:48 | מאת: דניאל

שלום בן 44. מלפני כשלושה ימים כאב עז בברך ימין. ללא חבלה או משהו ידוע שיכול להסביר את זה. אין אודם או נפיחות יוצאת דופן. אין חום. יש רגישות למגע בולטת במיוחד בברך קדמית ממש מעל הפיקה. ותחושת חריקה כלשהי בכיפוף הברך. הכאב הוא הן בתנועה, והן בישיבה, והן בשכיבה. הכאב עז שלא מאפשר לישון, וגם מחייב לקום ולהתהלך מדי פעם בכדי שקצת יירגע. אופטלגין לא עזר בכלל, פרקוסט 5 מ"ג גם לא עזר לגמרי והוצרכתי לקום כמה פעמים בלילה. ממוצאי החג לאחר ביקור במוקד לילה (רופא כללי) התחלתי טיפול בסלקוקס פעמיים ביום, ויש שיפור קל. כ"כ נתבקשתי לבצע בדיקת דם וצילום ברך. ספירת דם תקינה, כ"כ CRP תקין. צילום ברך (אפ + לטרל): הודגם גנו ולגוס קלה תפליט קלה סופרה פטלרית שינויים ניווניים מינמאליים במדור המדיאלי לסיכום: סטיה ותפליט ושינויים ניווניים. 1. מה משמעות הממצאים? מה זה התפליט? מה זה הגנו ולגוס? והאם יש משמעות לשינויים הניווניים (בן 44)? 2. האם הממצאים הללו יכולים להסביר את הכאב העז? 3. האם מדובר בדלקת? של מה? והאם יכולה להיות דלקת ומדדי דלקת יהיו תקינים? 4. מה הסיבה לרגישות הגדולה למגע מעל הפיקה? 5. האם יש צורך בבירור נוסף? האם יש ללכת לאורטופד או שעלי לסיים את הטיפול בסלקוקס ורק אם לא יעזור, לגשת לאורטופד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כאב ספונטאני חזק בברך כולל כאב לילה יתכן ומדובר בבצקת עצם או תהליך דלקתי חזק. אין ספק שעליך לפנות לאורתופד שיבדוק ויתן חוו"ד מקצועית וישלח קרוב לודאי לבדיקות הנחוצות בכדי להגיע לאבחנה ובהתאם תקבל טיפול מתאים. האורתופד יוכל גם לענות על כל שאלותיך וזאת לאחר שיבדוק אותך ויקבע האבחנה בהתאם.

שלום ראשית תודה. ביום חמישי הייתי אצל אורטופד שהתרשם שיש רגישות למגע מעל הפיקה, ואמר שמדובר בדלקת בגיד שמחבר בין השריר הארבע ראשי לפיקה. והומלץ על המשך טיפול תרופתי בסלקוקס ובמשככי כאבים וכן קומפרסים חמים. הרגישות מעל הפיקה קצת בשיפור, אבל הכאבים העזים ממשיכים, בעיקר בישיבה, או בשכיבה. זה מפריע לי בעיקר בשינה, אני פשוט לא מצליח לישון ולשכב במיטה. יש לי התקפים של כאב שלא מאפשרים לי להמשיך לשכב, אלא אני נאלץ לקום מהמיטה ולהתהלך בבית כמה דקות בשביל שהכאב קצת יירגע, וחוזר למיטה לנסות לישון, ושוב התקפים כאלו שמצריכים לקום. רק לקראת הבוקר אני מצליח להירדם. כ"כ בנהיגה, אני לא מצליח לשבת יותר מרבע שעה, לאחר רבע שעה אני חייב לצאת מהרכב לכמה דקות (מדובר בכאב חזק מאוד). (זאת מעבר לכאב סביר יחסית בזמן ירידה ועליית מדרגות) אני מרגיש את הכאב במיוחד בצד שמאל של הפיקה, כלומר בחלק הקדמי מדיאלי. אציין שאני נוטל סלקוקס, וכן טרמדקס, ועל אף כל זה אני סובל מכאבים עזים. נראה שמשככי כאבים לא משפיעים על זה. מה יכול להסביר כאב כזה? במיוחד הכאב העז שלא מאפשר לישון, ומחייב אותי לקום מספר פעמים בלילה מהמיטה לכמה דקות של הליכה בכדי שיחלוף? (אין שום תנוחה שאני יכול למצוא בשכיבה שתמנע או תרגיע את ההתקפים). יש לי הרושם והתחושה שאולי הסיפור הוא לא רק הדלקת בגיד מעל הפיקה. תודה

שלום רב נראה שהכאב העז נובע מדלקת של בורסה קדמית לפיקה. הממצאים האחרים מעידים על מנח הברך, נוזל בברך וכן שיש התחלת שחיקה של הברך דבר שלא גורם לכאב כה עז כפי שאתה מתאר. אין מנוס לדעתי מלבקר אצל אורתופד בהצלחה

19/05/2018 | 18:14 | מאת: רונן

בעקבות כאב בברך ימין נשלחתי לצילום רנטגן, האורטופד שלח לצילום סיטי לאחר הרנטגן וביצעתי בנוסף גם MRI. סיכום הממצאים משלוש הבדיקות כפי שנכתב ב MRI הוא כזה: "מפרק פטלו - פמורלי ללא עדות לנזק סחוסי בעצם הפיקה, באספקט האמצעי של הטרוכלאה מודגם סדק לכל אורך עובי הסחוס המלווה בבצקת לשדית - מתאים לכונדרומלציה מדרגה 4 ." "נוזל תוך פרקי בכמות מינמלית" "אי סדירות קורטיקלית באספקט הקדמי אמצעי במטאפיזה הדיסטילית של הפימור, ייתכן התכנסות של כלי דם, הממצא נראה שפיר." ציסטה פופליטאלית זעירה על שם בייקר" לסיכום: כונדרומלציה מדרגה 4 בטרוכלאה תפליט מינמלי בברך חזרתי עכשיו מטיול של 5 ימים בלונדון שבו הלכנו בממוצע 10 ק"מ ואף יותר ביום כולל עליות ומדרגות ללא כאבים או מגבלות מכל סוג. אני משחק כדורסל 2-3 פעמים בשבוע. מה הממצאים לעיל אומרים? האם צריך התערבות כירוגית? האם צריך להפסיק לעסוק בפעילות מאומצת? אודה לתשובתכם המהירה.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ממצאים אלו אומרים שיש לך שינויים שחיקתיים של הסחוס במפרק הפיקה. אם הדבר גורם לך לכאב בעת המשחק , עליך להיות מטופל בפיזיוטרפיה, במידה ובעיית הכאב לא תיפתר , יהיה מקום לשקול טיפולים ביולוגיים. אין ספק שמשחק כדורסל מגביר שחיקה של סחוס במפרק הפיקה אך אם אתה תוכל לשחק ללא כאב לאחר הטיפול , אין מניעה מוחלטת ממשחק.

15/05/2018 | 18:10 | מאת: בעייה במפרק הירך

האם זריקות של כרבולת התרנגול יכולות לעזור בשחיקת סחוס של מפרק הירך (אצטרובלום)

לקריאה נוספת והעמקה

במפרק זה קיים פחות נסיון היות ובמצבים בהם יש שחיקה מתקדמת קיים קושי מכאני לחדור לחלל המפרק. פרט לכך אין מניעה לנסות טיפול שכזה, אשר עשוי לסייע במקרים מתאימים.

שלום אני כחצי שנה לאחר ניתוח ארתרוסקופיה והטריית נגע סחוסי בטאלוס. עדיין עם כאבים ובצקת בטאלוס. הרופא הציע לי 3 זריקות של כרבולת תרנגול Viscosupplement מסוג Arthrease לשיקום הפגיעה הסכוסית. האם הזריקה עוזרת. אני בת 56. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יעילות הזרקה תלויה במרכיבים רבים בהם שטח הנג הסחוסי, מיקומו, ועומקו. ההזרקה אמורה להתחיל להשפיע תוך כששה שבועות רפואה שלמה

19/02/2018 | 01:17 | מאת: רונן

אני מצרף קובץ של תוצאות mri אם אפשר לדעת מה אפשרי לעשות (חייל)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר במצב של פריקת פיקה, במידה וזו פעם ראשונה, יש לקבע הרגל במחוך ולטפל במקביל בפזיותרפיה. עליך להיות במעקב אורתופד .

11/02/2018 | 21:17 | מאת: דוד

שלום לצערי אני חסר מזל לחלוטין מגיל 16 ועד היום שאני בן 25 אני סובל אשמח ליעוץ מהרופא המומחה כאן אני מצטט מהמכתב מהרופא שלי "חזר היום MRI של ברך שמאל ישנה ככל הנירא חזרה של הציסטה ABC היום דנו בממצאי ברך ימין - קלינית דלדול QUAD, ישור מלא כיפוף 90,רגישות ניכרת בפיקה. זקוק לניתוח- הטריה של הפיקה ,פולקרסון לאנטריוריזציה (הקדמת הטיביאל טוברוסיטי),+/- השתלת סחוס או תחליף סחוס. הסברתי על הממצאים ומהלך השיקום שעורך כשנה +/-. כאוב ומוגבל בכל התפקודים." עקב מה שהסביר לי הרופא , אני מסרב לניתוח עקב שהסביר לי שהשיקום הוא שנה וחצי בערך אשמח מאוד לדעת האם יש ניתוח תחליפי אם זמן שיקום יותר קצר ואחוזי הצלחה טובים יותר? מודה מראש על התשובה דוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קשה לקבוע על פי מה שכתבת על אופן הטיפול המומלץ. צריך לבדוק אותך ולראות את בדיקות הדימות בכדי לקבל החלטה מושכלת לגבי הטפול בך.

איך להימנע מכאבים?

28/01/2018 | 09:58 | מאת: אבי אברהם

בס"ד שלום רב אני בן 52, סובל מזה 20 שנה משחיקת סחוס בברכיים (ולא עוסק בספורט). בכל ברך עברתי 3 אורטוסקופיות (סה"כ 6) ובכל פעם הוציאו לי את הסחוס השבור שגרם לי לכאבי עזים מאוד. הפעם האחרונה היתה לפני כ 3 שנים ואז נאמר לי שאין יותר מה להוציא, השלב הבא זה החלפת מיפרקי ברך. ביום-ביום, שאני לא מתאמץ, אין כל כך כאבים, אבל כאשר הולך זמן ממשוך או מאמץ באים הכאבים. (אולי לציין שי לי פלטפוס חמור, כף רגל שטוחה לגמרי). רציתי לשאול על זריקות קורטיזון או כרבולת כדי להקטין את הכאבים, האם יש להן תוקף של עמידות? בסוף התוקף שלהן האם האכבים יהיו גדולים יותר? נזק לברך גדול יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב נראה לי שבמצבך הקורטיזון והחומצה היאלורונית הרגילה הינם די חסרי תועלת. יש כיום מוצרים ביולוגיים שונים שיכולים להיות טובים יותר כגון שימוש בתאי גזע או חומצה יאלורונית יציבה עם פקטורי גדילה. אשמח לעזור לאחר בדיקתך.

30/11/2017 | 00:17 | מאת: אלדד

שלום דוקטור שמי אלדד לפני חודש החלו לי כאבים עזים ביותר באזור מפרק הירך בחיבור עם האגן. הלכתי למיון ביצעתי mri ו ct, והתגלתה ציסטה בתוך העצם בגודל של 7*3. בסיכום הרפואי נכתב: "בעל מאפינים שפירים אשר מדקק את הקורטקס עם קליניקה לא חד משמעתי של חולשה מכנית, יש עדות לפי אנליזה של החלשה מכאנית וסיכוי לשבר ולכן יעבור ניתוח. עברתי ביופסיה תחת סיטי של העצם והגידול הפנימי התגלה כשפיר. רציתי לשאול מה דעתך.

14/11/2017 | 17:42 | מאת: פנינה

בצילום רנטגן צולמו גבישים בברך שמאל ונקבעה אבחנה של חונדרוקלצינוזיס. נפסל הצורך ב-MRI לאור הבהירות של הצילום.הוצע טיפול שמרני פיזיותרפיה מלווה ב-ארקוקציה למשך 14 יום. האם די בטיפול שמרני לאור העובדה שהשיפור הוא איטי וכאבים בברך עדיין קיימים בהליכה. שמעתי על טיפול בהזרקה של כרבולת התרנגול. האם יעיל? תודה מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב העובדה שיש כונדרוקלצינוזיס איננה אומרת שאין בעייה אחרת כגון קרע של מניסקוס או פגיעה בסחוס. יש צורך לעשות MRI לקביעת האבחנה ולטפל בהתאם. קיים טיפול בהזרקה של "כרבולת" אך לא הייתי מטפל מבלי שיש אבחנה ברורה.

11/11/2017 | 09:50 | מאת: איריס

קיבלתי 3 זריקות של Arthrease 2ml ועדיין יש כאבים חזקים מאד עד כדי לא שינה.לא ישיבה. ואי אפשרות קימה.האם מומלץ במקרה זה זריקת כרבולת התרנגול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לשאלתך, ארטריז וכרבולת של תרנגולת אחת הם, כך שאין טעם בהזרקה חוזרת. מדובר בחומצה יאלורונית שהופקה בהתחלה מכרבולת של תרנגולת. הסיבות לאי הצלחת הטיפול: 1. האבחנה אינה נכונה, יש משהוא אחר הגורם לכאב ולא אוסטאוארטריטיס. 2. השינויים הניווניים של הסחוס קשים ובמקרה כזה סכויי הצלחת הטיפול נמוכים.

11/11/2017 | 12:04 | מאת: איריס

תודה על תשובתך המהירה.מיפוי עצמות וצילום רנטגן נראים שינויים ניווניים.לא כתוב קשים..בנוסף התחלתי גם לקבל כאבי גב תחתון עם הקרנה לרגל.אותה רגל וכאב בישבן.אני מופנית לc.t בנוסף למרפאת כאב לקבלת זריקה אפידורלית. אני מאד סובלת מכאבים חזקים.לא עוזרים לי כדורים הכי חזקים נגד כאבים.כבר 5 חודשים לא ישנה .כמו שכתבתי זה בעיקר בשכיבה קורה לי.אני נואשת וסובלת מאד.

08/11/2017 | 08:25 | מאת: דוד

שלום ד"ר אני בן 25 לאחר 5 ניתוחי ברך בפיקה שריסקתי , לצערי הרופא הציע ניתוח מסוג הטריה,פולקרסון להקדמת הטיביאל טוברוסיטי,והשתלת סחוס הניתוח פולקרסון הכי מפחיד אותי,האם יש ניתוחים תחליפים לניתוח הזה? אשמח לדעת שמות שיקרא קצת ברשת לפני שיחליט אבל פולקרסון אני לא מוכן לעבור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ע"פ תאורך לא נראה לי שניתוח ע"ש פולקרסון הוא המתאים לך. יתכן שנדרש ניתוח דומה אך לא פולקרסון. לגבי בעייתך, אין ספק שפיקה הינה בעייה קשה לטיפול בכל הקשור לפגיעת סחוס, קיימות כיום מספר לא קטן של אופציות טיפוליות במקרה כמו שלך ולאו דוקא ניתוח אלא טיפולים ביולוגיים.

08/11/2017 | 11:54 | מאת: דוד

אפשר את שמות הניתוחים לדעתך, שאבדוק באינטרנט

יש דרך כלשהי להעביר אליך את ההדמיה ללא להגיע מנהריה עד תא? מצבי לא מאפשר לי כרגע

19/10/2017 | 12:01 | מאת: דוד

שלום. לפני שבוע התחילו כאבים חזקים בברך שמאל. צילום רנטגן יצא תקין- אין חריגות. כאבים לא פוסקים אלא רק מתגברים - בעיקר בישיבה ובשכיבה. במצב עמידה פחות כואב. אודה לעזרתכם /התייעצות מה זה יכול להיות ואלו בדיקות עוד מומלץ לעבור

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית אין סיבה שתסבול וכדאי שתיטול טיפול תרופתי - משככי כאב או נוגדי דלקת. שנית יש לפנות לרופא על מנת לאבחן את הגורם - וזאת על סמך סיפור המקר וממצאי הבדיקה הגופנית. כן ישקל האם יש צורך בבצוע הדמיה נוספת... רפואה שלמה

שלום אני בן 54. אובחן אצלי קרע בסחוס שמאחורי פיקת הברך (כנראה פגיעת ספורט מהעבר). האם אני יכול לבצע שחזור סחוס ע"י חלקי סחוס של עצמי? תודה אמיר

לקריאה נוספת והעמקה

ההחלטה בדבר הצורך ב"השתלת סחוס"נגזרת ממיקום הנגע, שטח הנגע ועומקו, וממצבה הכללי של הברך. זאת בנוסף לממצאים מהבדיקה הגופנית. תוכל להוועץ ברופא העוסק בתחום ע"מ לקבל תשובה לשאלתך. שבוע טוב

תודה. אנא העבירו לי פרטים ליצירת קשר. אמיר

01/10/2017 | 14:28 | מאת: כרבולת תרנגולת

אבא שלי צריך לעבור זריקת קרבולת תרנגולת בברך האם הזריקה עוזרת הרופא אורטופד ביקש לפני הזריקה לשים ברכית לברך ולאחר מכן קרסול לעשות פיזיוטרפיה ואת הזריקה מה עלות הזריקה והאם באמת עוזרת

לקריאה נוספת והעמקה

ככל שהשינויים השחיקתיים משמעותיים יותר הסיכוי להצלחה יורד ביחס לעלות - יש לפנות למוקדי קופות החולים/בתי מרקחת שנה טובה

שלום עברתי ניתוח מניסקוס בו נוקה לי 90 אחוז מהמניסקוס… שאלתי היא: האם אחרי החלמה אוכל לחזור לספורט כמו כדורגל כדורסל וריצות למרחקים?

ככל שנותרה פחות רקמת מנסקוס הסיכון לשינויים שחיקתיים עתידיים גבוה יותר במידה ומשחקי כדור וריצה עם מרכיב חשוב באיכות חייך יש להקפיד על נעל עם בולם זעזועים טוב ובעדיפות ריצה על משטח שאינו נוקשה כדוגמת אספלט

14/09/2017 | 00:09 | מאת: אייל

הנני בן 57 עוסק בספורט (ריצה וכדורגל). לאחרונה בעקבות משחקי כדורגל החלו כאבים שלא חולפים בשתי הברכיים . (בינתיים הפסקתי פעילות ריצה וכדורגל). הופניתי לצילום רנטגן, תוצאת הצילום : "שינויים ארטרוטיים קלים עם היצרות קלה של המרווח תוך פרקי במדור מדיאלי". 1. איך ניתן לקבוע את מידת הפגיעה ? 2. האם ישנה בדיקה מדויקת יותר אולי MRI ? 3. האם שחיקה קלה מאפשרת ריצה ?

לקריאה נוספת והעמקה

על סמך הצילום נראה כי מדובר בשחיקה קלה שאינה חריגה בקרב קבוצת גילך והעוסקים בספורט. שחיקת סחוס ובודאי בדרגה קלה אינם כרוכים בהכרך בכאב ולשם כך יש להבדק ע"י אורטופד ולראות האם היא אכן גורמת לו. במקרה ספק ניתן להפנות לבדיקת MRI, אשר מדגימה מרכיבים תוך פרקיים נוספים. במידה ואין כאב או נפיחות במהלך הריצה עצמה אין מניעה לרוץ שנה טובה

07/09/2017 | 11:06 | מאת: לינדה

שלום אמא שלי בת 80 יש לה כאבים נוראיים ברגליים שמגיע אפילו לכאבים נוראיים במיוחד בשימוש במדרגות. אמא שלי עבדה כל חיייה במשק בית . היא עשתה כמה פעמים את הזריקות שהאמת שעזרו לה כמעט שנה, ולאחר פגישה עם אורוטפד שהוא מנתח קבוע של החלפות ברכיים ועושה רושם שהוא מומחה בתחום הומלץ לה לעשות ניתוח. האם מומלץ לעשות את הניתוח בגיל שלה ? אמא שלי היא אישה בריאה בדרכ חוץ מבעיות לחץ דם שמוטפלת בכדורים שום דבר מיוחד,יש לציין שאת הניתוח צריך לעשות כל רגל בנפרד מכיוון שהיא אישה מבוגרת.. השאלה הנוספת היא האם עדיף להמשיך בזריקות אם הם עזורו לה למשך שנה..?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב במידה ואמך סובלת מכאב והגבלת תפקוד והטיפולים הלא ניתוחיים (זריקות שונות וטיפולים ביולוגים ) לא עוזרים אזי זו בהחלט אינדיקציה לניתוח. גילה של אמך איננו גורם המונע את הניתוח אלא מצבה הבריאותי. במידה והיא כשירה מבחינה רפואית לעבור את הניתוח (ע"פ החלטת הרופא המנתח והמרדים) היא אמורה להנות מניתוח כזה.

23/08/2017 | 11:58 | מאת: חיים

שלום , אני בן 37 ועד לפני חצי שעה ספורטאי פעיל ( 2-3 פעמים כדורסל ועוד פעם או פעמיים ריצה בשבוע). לפני כשנה החלו כאבים חזקים בירך ולאחר צילום CT התברר שהסחוס שלי בירך ( בשניהם) נשחק כמעט לגמרי. פיזותרפיה ודיקור לא עזרו לי לכאבים ובחודשים האחרונים זה הלך והחמיר לרמה שכואב לי אפילו ללכת. זה משפיע גם על הברכיים וגם על הגב. האורתופד שלי המליץ על החלפת מפרק , ניתוח שאמור להיות עבור מבוגרים. אני רוצה לחזור לעשות ספורט , האם ניתוח כזה מומלץ בגיל שלי ? האם יש תהליכים אחרים מומלצים ?

לקריאה נוספת והעמקה

להבנתי מצב פרקי הירכיים שלך אינו תואם לגילך הכרונולוגי. ניתוחים אלו נעשים גם לצעירים במידה והשחיקה היא משמעותית. מקומם של טיפולים אחרים תלוי במידת השחיקה ובמגבלת הטוח, ועל כן יש להוועץ ברופא מטפל אשר בדק אותך. בהצלחה

05/08/2017 | 10:35 | מאת: ציפי

רגל שמאל כואבת לי שנים בכף הרגל הכריות והעצם של הבוהן,קיבלתי 2 זריקות והכאב נעלם לתקופה .מה עלי לעשות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב על פי תאורך סביר שקיימת בעייה סטטית של כפות רגליים. אני ממליץ על פניתך לאורתופד המומחה בבעיות כפות רגליים שיבדוק יפנה אותך לצילומים ויוכל לתת לך טיפול הולם

27/07/2017 | 11:56 | מאת: שלמה סילביה

האם הזריקה של רכבות התרנגול מתאימה גם לקרע בכתף?

לא

21/07/2017 | 01:39 | מאת: יוסי

שלום אני סובל מדורבן בעקב רגל ימין. הכאב מופיע הן כשאני קם משינה, ועל פי רוב גם בהליכה/עמידה במשך היום. 1. מה הסיבות להיווצרות דורבן? 2. מדוע זה מופיע בעצם רק ברגל אחת מתוך השתיים? 3. אני עושה הליכות כמה פעמים בשבוע, אני חייב את זה בין השאר גם להורדת עודף המשקל, ולמעשה זו הפעילות הגופנית היחידה שאני מסוגל להתמיד בה (מניסיון). האם יש מניעה מלעשות זאת בנוכחות דורבן? זה מחמיר את הבעיה וגורם לנזק, או שזה רק עניין של ההתמודדות עם הרגשת הכאב? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1. עומס יתר בכף הרגל 2. איננו סימטריים באופן בסיסי 3. הכאב הוא המדד. ככלל יש להמנע מפעילות תלוית כאב. אולם אם הכאב הוא בגדר הסביר לא צפוי נזק מעבר לו. כמובן שמומלצת הערכת אורטופד לראות שזו אכן האבחנה ולמצוא דרך טיפול

שלום בת 68 סובלת בשנים האחרונות מכאבים בצד ימין בכף רגל ימין, בחלק החיצוני, סמוך לקרסול, גם מתחת לקרסול וגם מהצד. לפעמים יותר כואב ולפעמים פחות. בעבר הלכתי לרופא משפחה וללא שנשלחתי לבירור קיבלתי כדורים נוגדי דלקת. לאחרונה התגברו מאוד הכאבים, והזמנתי תור לאורטופד, ובמקביל ביקשתי מרופא המשפחה הפניה לדימות (רנטגן ו-US) בכדי לבוא לאורטופד עם התוצאות. אציין שאין כאבים מיוחדים בעקב עצמו. אשמח לקבל הסבר על הממצאים. צילום כף רגל: אוסטאופניה שינויים ארטרוטיים צילום עקב: דורבן פלנטרי הסתיידות גסה במוצא של גיד אכילס בדיקת us: להלן ממצאי בדיקה על קולית של רקמות רכות מכוון לגיד אכילס מימין: הגיד הודגם המשכי, שומר על עובי ואקוגניות. הודגמו הסתיידויות גסות באזור אחיזתו, ייתכן ומדובר בדורבן אכילס. בסריקה של פסיה פלנטרית מימין - פסיה הודגמה המשכית, שומרת על עובי ואקוגניות. בוצעה סריקה גם מסביב לפטישון לטרלי ומדיאלי של קרסול ימין - הגידים הודגמו שמורים. הודגמה בצקת בשכבה התת-עורית מסביב פטישון לטרלי ומדיאלי. אלו ממצאים חריגים ישנם שדורשים התייחסות? מה זה אומר ההסתיידויות בגיד האכילס? האם זה יכול להסביר את הכאבים בחלק החיצוני של הקרסול (מלמטה ומהצד)? האם בוודאות אין דלקת בגיד? מה הטיפול האפשרי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ההסתידות מעידה על תהליך דלקתי ממושך בגיד ובאחז שלו בעקב. בהחלט עשוי להסביר את כאביך הטיפוטל מגוון וכולל לבד מטיפול תרופתי, פיזיותרפיה, מדרס ועוד - הכל תלוי בממצאי הבדיקה הגופנית רפואה שלמה

שלום שוב אם אינני טועה, גיד האכילס הוא גיד אחורי שמחבר בין שריר התאומים לעקב. האם לא אמור היה לכאוב לי מאחור במקום של הגיד? הכאב שלי הוא גם לא בעקב, אלא בצד החיצוני של כף הרגל, גם מתחת לקרסול, וגם עולה למעלה, אבל שוב, זה בצד, ולא מאחור או בעקב. תודה