כאב עז בברך ימין + תוצאות רנטגן

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

22/05/2018 | 00:48 | מאת: דניאל

שלום בן 44. מלפני כשלושה ימים כאב עז בברך ימין. ללא חבלה או משהו ידוע שיכול להסביר את זה. אין אודם או נפיחות יוצאת דופן. אין חום. יש רגישות למגע בולטת במיוחד בברך קדמית ממש מעל הפיקה. ותחושת חריקה כלשהי בכיפוף הברך. הכאב הוא הן בתנועה, והן בישיבה, והן בשכיבה. הכאב עז שלא מאפשר לישון, וגם מחייב לקום ולהתהלך מדי פעם בכדי שקצת יירגע. אופטלגין לא עזר בכלל, פרקוסט 5 מ"ג גם לא עזר לגמרי והוצרכתי לקום כמה פעמים בלילה. ממוצאי החג לאחר ביקור במוקד לילה (רופא כללי) התחלתי טיפול בסלקוקס פעמיים ביום, ויש שיפור קל. כ"כ נתבקשתי לבצע בדיקת דם וצילום ברך. ספירת דם תקינה, כ"כ CRP תקין. צילום ברך (אפ + לטרל): הודגם גנו ולגוס קלה תפליט קלה סופרה פטלרית שינויים ניווניים מינמאליים במדור המדיאלי לסיכום: סטיה ותפליט ושינויים ניווניים. 1. מה משמעות הממצאים? מה זה התפליט? מה זה הגנו ולגוס? והאם יש משמעות לשינויים הניווניים (בן 44)? 2. האם הממצאים הללו יכולים להסביר את הכאב העז? 3. האם מדובר בדלקת? של מה? והאם יכולה להיות דלקת ומדדי דלקת יהיו תקינים? 4. מה הסיבה לרגישות הגדולה למגע מעל הפיקה? 5. האם יש צורך בבירור נוסף? האם יש ללכת לאורטופד או שעלי לסיים את הטיפול בסלקוקס ורק אם לא יעזור, לגשת לאורטופד? תודה

שלום רב כאב ספונטאני חזק בברך כולל כאב לילה יתכן ומדובר בבצקת עצם או תהליך דלקתי חזק. אין ספק שעליך לפנות לאורתופד שיבדוק ויתן חוו"ד מקצועית וישלח קרוב לודאי לבדיקות הנחוצות בכדי להגיע לאבחנה ובהתאם תקבל טיפול מתאים. האורתופד יוכל גם לענות על כל שאלותיך וזאת לאחר שיבדוק אותך ויקבע האבחנה בהתאם.

27/05/2018 | 12:50 | מאת: דניאל

שלום ראשית תודה. ביום חמישי הייתי אצל אורטופד שהתרשם שיש רגישות למגע מעל הפיקה, ואמר שמדובר בדלקת בגיד שמחבר בין השריר הארבע ראשי לפיקה. והומלץ על המשך טיפול תרופתי בסלקוקס ובמשככי כאבים וכן קומפרסים חמים. הרגישות מעל הפיקה קצת בשיפור, אבל הכאבים העזים ממשיכים, בעיקר בישיבה, או בשכיבה. זה מפריע לי בעיקר בשינה, אני פשוט לא מצליח לישון ולשכב במיטה. יש לי התקפים של כאב שלא מאפשרים לי להמשיך לשכב, אלא אני נאלץ לקום מהמיטה ולהתהלך בבית כמה דקות בשביל שהכאב קצת יירגע, וחוזר למיטה לנסות לישון, ושוב התקפים כאלו שמצריכים לקום. רק לקראת הבוקר אני מצליח להירדם. כ"כ בנהיגה, אני לא מצליח לשבת יותר מרבע שעה, לאחר רבע שעה אני חייב לצאת מהרכב לכמה דקות (מדובר בכאב חזק מאוד). (זאת מעבר לכאב סביר יחסית בזמן ירידה ועליית מדרגות) אני מרגיש את הכאב במיוחד בצד שמאל של הפיקה, כלומר בחלק הקדמי מדיאלי. אציין שאני נוטל סלקוקס, וכן טרמדקס, ועל אף כל זה אני סובל מכאבים עזים. נראה שמשככי כאבים לא משפיעים על זה. מה יכול להסביר כאב כזה? במיוחד הכאב העז שלא מאפשר לישון, ומחייב אותי לקום מספר פעמים בלילה מהמיטה לכמה דקות של הליכה בכדי שיחלוף? (אין שום תנוחה שאני יכול למצוא בשכיבה שתמנע או תרגיע את ההתקפים). יש לי הרושם והתחושה שאולי הסיפור הוא לא רק הדלקת בגיד מעל הפיקה. תודה

שלום רב נראה שהכאב העז נובע מדלקת של בורסה קדמית לפיקה. הממצאים האחרים מעידים על מנח הברך, נוזל בברך וכן שיש התחלת שחיקה של הברך דבר שלא גורם לכאב כה עז כפי שאתה מתאר. אין מנוס לדעתי מלבקר אצל אורתופד בהצלחה

מנהלי פורום פגיעות סחוס