חונדרוקלצינוזיס בברך

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

14/11/2017 | 17:42 | מאת: פנינה

בצילום רנטגן צולמו גבישים בברך שמאל ונקבעה אבחנה של חונדרוקלצינוזיס. נפסל הצורך ב-MRI לאור הבהירות של הצילום.הוצע טיפול שמרני פיזיותרפיה מלווה ב-ארקוקציה למשך 14 יום. האם די בטיפול שמרני לאור העובדה שהשיפור הוא איטי וכאבים בברך עדיין קיימים בהליכה. שמעתי על טיפול בהזרקה של כרבולת התרנגול. האם יעיל? תודה מראש על התשובה.

שלום רב העובדה שיש כונדרוקלצינוזיס איננה אומרת שאין בעייה אחרת כגון קרע של מניסקוס או פגיעה בסחוס. יש צורך לעשות MRI לקביעת האבחנה ולטפל בהתאם. קיים טיפול בהזרקה של "כרבולת" אך לא הייתי מטפל מבלי שיש אבחנה ברורה.

מנהלי פורום פגיעות סחוס