קליקים מהמפשעה אחרי ניתוח ברך

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

04/04/2019 | 21:12 | מאת: שירן

שלום :) שלום רב, לפני חודש עשיתי ניתוח ארתרוסקופיה בשל שבר תלישה מרוסק של טיביאל אמיננס שמחובר לקרן קדמית של מיניסקוס מדיאלי ולטראלי וקרע מלא של ACL. בוצעה רדוקציה וקיבוע של העצם. צפויה לעבור בעתיד ניתוח לשחזור הרצועה. הרגל נתונה במחוך ישר כבר חודש וחצי, הוא מרגיש לי כבד על הרגל וקשה לי לישון איתו, כמו כן אסור לי לדרוך על הרגל 6 שבועות מהניתוח. כמה ימים אחרי הניתוח החלו כאבי גב תחתון איומים במהלך השינה שמאוד מפריעים להרדם, תרגיל לשחרור גב לא עוזר. אני מחכה חצי שעה-שעה בישיבה עד שהכאבים נחלשים ומנסה לחזור לישון. כמו כן, לפני 3 ימים התחלתי פיזיותרפיה בקופה ואח״כ ביתית עם מכשיר CPM בטווח 0-30, והתחלתי להרגיש ״קליקים״ מאזור המפשעה-ירך שמאל (הרגל הפגועה) כאשר אני קמה (מיטה/ספה/כיסא גלגלים). חלקם כואבים, חלקם סתם לא נעימים. יש לציין שאני תמיד מרימה את הרגל בקימה בגלל המשקל שהיא נושאת עם המחוך וחשש שבטעות אדרוך איתה על הרצפה. אני מצמצמת למינימום את הקימה שלי בשל חשש לתחושה חוזרת של הקליקים. צפויה לי תקופת שיקום ארוכה (גם בגלל הניתוח השני) ואני לא רוצה שיתפתחו בעיות נוספות מעבר לבעיה בברך. אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתכם. המון תודה, שירן

אשמח לתת חוות דעתי אך לא ברורה שאלתך או למעשה לא שאלת כל שאלה. אם חששך מבעיות נוספות אזי בהחלט תיתכנה בעיות אחרות בגלל שחינוי בדריכה ובביומכניקה של ההליכה.

מנהלי פורום פגיעות סחוס