מלפורמציה וסקולרית וקרע במינסקוס הלטרלי

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

16/03/2019 | 12:28 | מאת: אבי

שלום, כבר תקופה ארוכה שאני חש בכאבים בברך שמאל לאחר פעילות גופנית, לרוב כדורגל. הכאב יכול להימשך מספר ימים עד שבוע ואז חולף בהדרגתיות. בנוסף, יש נקודה בחלק הפנימי של הברך שהיא רגישה מאוד לכאב באופן קבוע וללא תלות בפעילות גופנית. ממצאי הMRI מעלים שמדובר במלפורמציות וורידיות נרחבות וקרע במניסקוס הלטרלי עם יצירת ציסטה פראמניסקיאלית. האם תיאור הכאבים תואם את תוצאות הבדיקה? לפי האורתופד הטיפול היחיד הוא בניתוח כירורגי. האם יש דרכי טיפול נוספות? יש פעולות שניתן לעשות כדי להקל על הכאבים? להלן ממצאי בדיקת הMRI: להלן ממצאי בדיקת MRI של ברך שמאל הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליות 1T ו- PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן. כולל הזרקת גדוליניום. התוויה קלינית: ברור תהליך תופס מקום. ממצאים: בתוך שריר הווסטוס מדיאליס הדיסטלי מודגם תהליך עם מבנים טובולריים בתוכו בעלי אותות גבוהים בסדרת 2T העוברים בחלקם האדרה לאחר הזרקת גדוליניום. התהליך מודגם בקוטר 3.2 ס"מ במישור הצדדי פנימי, 3.3 ס"מ במישור הקדמי אחורי ובגובה 9.2 ס"מ )חתך 6 סדרה 4 .)מתחת לתהליך הנ"ל מודגם תהליך דומה נוסף בקוטר 4.1 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 3.1 ס"מ. מודגמים כלי דם נרחבים לטרלית לתהליך הנ"ל המערבים את הבורסה הסופרה-פטלרית. כמו כן מודגמים כלי דם מורחבים גם בכרית השומן ע"ש הופה. מודגם תהליך דומה נוסף בראש שריר התאומים הלטרלי בקוטר 1 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 4.1 ס"מ. התהליכים הנ"ל מתאימים לתהליכים ווסקולריים, כנראה מלפורמציות וורידיות. דרוש המשך ברור ומעקב. מודגמת בצקת לשדית מינימאלית בהיקף המשטח הטיביאלי הלטרלי, חשיבותה הקלינית איננה ברורה. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם קרע הוריזונטלי בהיקף גוף המניסקוס הלטרלי כאשר בצמוד להיקף גוף המניסקוס מודגמת ציסטה פראמניסקיאלית בקוטר 2 מ"מ במישור הצדדי פנימי. המניסקוס המדיאלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכום: מלפורמציות וורידיות נרחבות כמתואר וקרע במניסקוס הלטרלי עם יצירת ציסטה פראמניסקיאלית כמתואר. תודה רבה!

לגבי הקרע של המניסקוס נראה שיש צורך בניתוחצ ארטרוסקופי. לגבי המלפורמציות הוסקולריות יש להוועץ עם מומחה בכיררגית כלי דם

מנהלי פורום פגיעות סחוס