פיענוח ברך שמאל mri על ידי רופא

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

16/04/2019 | 10:24 | מאת: דוראל

הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול PD,T1,T2 במישור סאגיטלי וקורונלי לפני ואחרי הזרקת גדוליניום. ברקע בירור כאבים בברך שמאל , בשאלה של נזק מניסקלי מצב לאחר ארתוסקופיה . ברשותכם בדיקה קודמת להשוואה מ30/11/14 לא נצפה אות חריג משמעותי בלשד העצם בשלד המודגם. תפליט מתון בבורסות ובחלל המפרק . מנגנון המיישרים שמור. רצועות צולבות: הציר והרציפות שמורים ללא הדגמת מאפייני קרע . רצועות קולטרליות : שמורות סחוס פטלו-פמורלי, ריטנקולום, שמורים . סחוס מפרקי ללא הדגמת פגמים בשני המדורים. מניסקוסים: הפנימי עם שינוי אות אך ללא הדגמת מאפייני קרע יתכן שינוי פוסט אתרוסקופי - סריקה 17 ב- PD+SPIR קורונלי . בצדדי שמור. בסריקת הגומה הפופליטאלית לא מודגמת ציסטת בייקר . הדגמה תקינה של הITB . גיד הביספס פמוריס וגיד הפופליטאוס . בסריקת השלד ללא ממצא חריג נוסף . שינויים צלקתיים חוצים את גומת השומן של הופה. רקמות רכות שכנות יש לציין בצקת תת עורית מתונה קדימה לברך .

נראה שבמקרה שלך מדובר בכאב שלאחר ארטרוסקופיה . יכול להיות כתוצאה של שחיקת סחוס או ממצא אחר. ממליץ על בידקה אצל אןורטופד מומחה להערכת הנזק וקביעת דרך טיפול

מנהלי פורום פגיעות סחוס