שחיקת סחוס מוגברת בברכיים

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

28/01/2018 | 09:58 | מאת: אבי אברהם

בס"ד שלום רב אני בן 52, סובל מזה 20 שנה משחיקת סחוס בברכיים (ולא עוסק בספורט). בכל ברך עברתי 3 אורטוסקופיות (סה"כ 6) ובכל פעם הוציאו לי את הסחוס השבור שגרם לי לכאבי עזים מאוד. הפעם האחרונה היתה לפני כ 3 שנים ואז נאמר לי שאין יותר מה להוציא, השלב הבא זה החלפת מיפרקי ברך. ביום-ביום, שאני לא מתאמץ, אין כל כך כאבים, אבל כאשר הולך זמן ממשוך או מאמץ באים הכאבים. (אולי לציין שי לי פלטפוס חמור, כף רגל שטוחה לגמרי). רציתי לשאול על זריקות קורטיזון או כרבולת כדי להקטין את הכאבים, האם יש להן תוקף של עמידות? בסוף התוקף שלהן האם האכבים יהיו גדולים יותר? נזק לברך גדול יותר?

שלום רב נראה לי שבמצבך הקורטיזון והחומצה היאלורונית הרגילה הינם די חסרי תועלת. יש כיום מוצרים ביולוגיים שונים שיכולים להיות טובים יותר כגון שימוש בתאי גזע או חומצה יאלורונית יציבה עם פקטורי גדילה. אשמח לעזור לאחר בדיקתך.

מנהלי פורום פגיעות סחוס