ציסטה במפרק ירך ימין

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

17/11/2018 | 19:41 | מאת: קרין מילנר חזקיהו

ערב טוב . אבא שלי סובל מכאבים עזים במפרק ירך ימין . לאחר צילום אולטרסאונד ראו שיש לו ציסטה על העצם . הוא לוקח משכח כאבים ונעזר בקביים כי הרופא אמר לו לו לדרוך על הרגל כי צריך לייבש את הנוזלים . לאחרונה הכאבים החמירו והוא נעזר בהליכון . לפני 3 חודשים הוא עבר ניתוח לב פתוח ולא יכול לעבור ניתוח קק כעבור שנה . האם ציסטה זה הנוזלים שהתכוונו אליהם ? האם ציסטה שפיר זה דבר מסוכן ויש לה תופעות לווי כמו איבוד שיווי משקל ? לאן אני אמורה לפנות כדי לעזור לו? תודה על המענה

למיטב ידיעתי בצילום US לא ניתן לראות ציסטת עצם. יתכן והכונה היתה לבדיקת MRI? בכל מקרה במידה והציסטה הוגדרה כשפירה הרי שהיא לא מסוכנת. איני מבין כראוי, מתוך מכתבך, את הגורמם האורטופדי למוגבלותו של אביך. לכן ממליץ לפנות להערכת אורטופד ולהבין את הגורם לכך, ובמקביל לאור מחלות הרקע להוועץ ברופא המשפחה כיצד לאזן את הכאב בתודה

מנהלי פורום פגיעות סחוס