מחלץ Avn במפרק ירך ימין

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

21/09/2018 | 16:59 | מאת: חגית

שלום דר, אני בת 46 . חולה כחצי שנה במחלת avn בירך כתוצאה מטיפול ממושך בסטרואידים. מתהלכת עם קביים. אני צולעת ויש לי כאבים שכל פעם משתנים.. עשיתי mri שני לאחרונה והתוצאות הן; איזור של קו לינארי תת קורויקלי באספקט העליון והמדיאלי של ראש הפמור מימין מתאים ל avn ידוע. כעת הפחתה ניכרת בכמות בצקת העצם אשר הייתה בבדיקה הקודמת. עדיין בצקת קלה בצמוד לאיזור ה avn. איזור המושפע לא גדל בהשוואה לבדיקה הקודמת. ישנו תמט מינימאלי של הקורטרס בראש הפמור. בהחמקה קלה מבדקה קודמת מבחינה זו. נוזל חופשי ומוגבר במפרק הירך ללא שינוי. ללא עדות לגוף חופשי. ללא בצקת עצם או נוזל מוגבר במפרק הירך משמאל. ללא בצקת עצםמבשאר חלקי האגן. השרירים והגידים בהיקף מפרקי הירכייים תקינים. לסיכום: avn ידוע בראש הפמור מימין, ללא שינוי במימדי המגע . הפחתה ניכרת בבצקת אשר הייתה בבדיקה הקודמת. האם לדעתך אצטרך ניתוח הילפת מפרק ירך? האם המצב החמיר לפי ה mri . מה הכוונה נוזל חופשי מוגבר במפרק הירך? אני בחופשת מחלה כבר חצי שנה ואובדת עצות ..תודה

לפי ה- MRI יש שיפור במצב. נוזל מוגבר במרק הינה תופעה די רגילה ושכיחה במצב כזה של AVN. יתכן ותיזדקקי להחלפת מפרק אולם יש אפשרות לנסות טיפול ביולוגי אחר , תלוי במצב ע"פ ה- MRI, נחוץ לראות הבדיקה.

28/10/2018 | 17:49 | מאת: חגית

תודה דר, מה הכוונה תרופה ביולוגית? לאיזו תרופה אתה מתכוון? תודה

מנהלי פורום פגיעות סחוס