עזרה בתוצאות בדיקת mri

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

11/11/2018 | 11:44 | מאת: מאי

אשמח לעזרה בפירוט תוצאות mri בת 24, הפגיעה בברך קרתה כתוצאה מנפילה וסיבוב הברך הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול PD, T2, T1 במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. ברקע: חבלה לברך. כעת אי יציבות וצליעה. מודגם אות חריג המתאים לשינוי בצקתי לשדי המערב את ה- LFC .בהקשר חבלה מתאים לתבנית של BONE .BRUISE תפליט מתון בבורסות ובחלל המפרק. מנגנון המיישרים שמור. רצועות צולבות: האחורית שמורה. הקדמית מדגימה קרע בעובי חלקי משמעותי המערב את הקצה הפמורלי של הרצועה עם השטחה חלקית של הגדם הטיביאלי. שינויים בצקתיים ברקמות הרכות השכנות. סריקה 15 והסריקות השכנות במשקולים סגיטלים. רצועות קולטרליות שמורות. סחוס פטלו-פמורלי, רטינקולום והסחוס המפרקי שמורים. מניסקוסים: הפנימי שמור. הצדדי שמור. בסריקת הגומה הפופליטאלית מודגם תפליט מינימלי בבורסה SMG . הדגמה תקינה של ה- ITB ,גיד הביצפס פמוריס וגיד הפופליטאוס. בסריקת השלד - ללא ממצא נוסף. רקמות רכות שכנות - יש לציין בצקת תת-עורית קדימה לברך. לסיכום: קרע משמעותי בעובי חלקי של ה- ACL בקצה הפמורלי. .LFC -ב BONE BRUISE תפליטים מתונים נלווים. שאר הממצאים כמפורט.

על פי ממצאי ה MRI המדובר בקרע של הרצועה הצולבת הקדמית.ההחלטה הטיפולית נגזרת ממספר רב של גורמים - חלקם הגדול נעוצים בממצאי הבדיקה הפיזיקאלית. יש לטפל בפיזיותרפיה ולפנות לבדיקת אורטופד. רפואה שלמה

מנהלי פורום פגיעות סחוס