שחיקת סחוס בפיקה ודלקת ברכיים

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

26/08/2018 | 01:30 | מאת: שרה

למעלה מ5 אני סובלת משחיקה של הסחוס בפיקה שכתוצאה ממנה נוצרה לי דלקת בברכיים. לפני מספר ימים ביצעתי תנועה לא נכונה עם הברך שגרמה לי לכאבים עזים בברכיים שכתוצאה ממנה סבלתי מצליעה כאבים וקושי בהליכה, וקושי רב בעלייה וירידה במדרגות ( תמיד היה קיים קושי וכאבים אבל לאחר הפגיעה הקושי התגבר) והיום קרה לי אותו מקרה עם הברך השניה עם תוצאות זההים. רציתי לדעת האם המצב שלי החמיר,? האם יכול להיות שקרעתי גיד? מה הסימפטומים של קריעת גיד בפיקה ? זה מסוכן אם לא מטפלים בזמן?

קרע של גיד הפיקה מאופין בעיוות של קדמת הברך ובחוסר יכולת למנגנון יישור של הברך - כלומר להרים את העקב באויר. במידה וכך הוא יש לטפל יחסית מוקדם. לאור התיאור הסבירות שכך הוא נמוכה. בדבר האם קיימת החמרה - אם את חשה שמצבך טוב פחות אז התשובה היא כן.

מנהלי פורום פגיעות סחוס