מחלת מנייר או חולשה ויסטובלרית

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

02/06/2017 | 13:59 | מאת: רונית

שלום ד״ר, אני רוצה לתאר לך מה שעבר עליי במהלך 14 שנים ותגיד לי אם אני מפתחת מחלת מנייר או לא?? בגיל 18: קיבלתי התקף סחרחורת של דקה בלי שום טינטון או ירידה בשמיעה וזה היה בעקבות קריאה בחושך.בתקופה הזו סבלתי מכאבי ראש יומיום. גיל 20-22 : תחושה של אי יציבות ושיוט. היה לי התקף של סחרחורת סיבובית לדקה בלי שום תופעות נוספות. התקף אחר בזמן מחזור (ס.סיבובית) שנמשך לכמה שעות , טופלתי במרכז לרפואה דחופה , נטלתי כדור שלא זכור לי שמו והכל עבר. בתקופה הזו היתה לי רגישות לקולות גבוהים הייתי מרגישה באי יציבות אם אני עומדת ליד מקור הקול, ואחרי חתונות היה לי טינטון שהיה עובר לבד בבבוקר. בגיל 25: היה לי 2התקפי סחרחורת למשך דקה והייתי בטרימסטר שני להריוני הראשון. 25-28: היה לי מקרה ראשון של נשירת קריסטלים סבלתי מסחרחורת בהיפוך צד כל הלילה, עבר לבד. וסבלתי הרבה מלילות כאלה. 28-32: היה לי התקף סחרחורת סיבובית לכמה שעות בשינוי צד בטריימסטר 3 בהריוני השני, עבר לבד. התקף שני היה במיטת הלידה ההתקף היה לכמה דקות. אחרי הלידה היה לי מקרה של נשירת קריסטלים והפעם טופלתי ע״י פיזיותרפיסט והרגשתי בהשתפרות . אחרי הפיזיותרפיה היו לי כמה התקפים קצרים בשינוי גובה הראש כלומר בהסתכלות למעלה או למטה. אחרי שילדתי בשנה שמתי לב שיש לי טינטון בשתי האוזניים, עברתי בדיקת mri ו ct רראש יצא תקין. בדיקות שמיעה -תקינות בדיקת בירא תקינה, בדיקת טמפו תקינה, בדיקת eng , חולשה ויסטובלרית 69 %. אוזן שמאל ללא העדפה כיוונית, מזה שנה אני סובלת מכאבים בלתי מוסברים בשתי האוזניים , ולפני כמה חודשים התחלתי לנקות את האוזניים אצל רופא אאג כי הייתה לי הרגשת אטימות וירידה בשמיעה, הכל היה משתפר אחרי השאיבה. בתקופה הזו גם ביצעתי ב.שמיעה שיצאה תקינה. מזה שלוש שבועות יש לי הרגשת מלאות / אי נוחות בשתי האוזניים , וזה נמשך אחרי השאיבה, לקחתי קלארינז והרגשתי יותר טוב אבל נשאר משהו עדין. הייתי במעקב ארוך אצל פרופ גורדון . מעקב אצל אאג וסים ותד. אני אציין משהו אחרון : בזמן התרגשות טובה או לרעה אני מרגישה שיוט כזה. תודה רבה וסליחה על אורך הטקסט.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונית עוד בטרם קראתי ההערה שהוספת, אכן התאימה לי האבחנה של סחרחורת על רקע מיגרנה. (MAV או MAD) ידוע שמיגרנה עשויה לגרום התקפי סחרחורת ללא הפרעות שמיעתיות פרט לרגישות לרעש או לאור.) גם ההתקף בזמן קריאה בחושך מתאים לאבחנה זו. הBPPV - (נשירת הקריסטלים ) שכיח בעיקר בסובלי מיגרנה ולכן מופיע גם בגיל מתחת לחמישים (כמקובל בד"כ ). המניעה העיקרית של ההתקפים יכולה להיות בשלשה מישורים - החשוב ביותר מניעת מתח - ע"י פעילות אירובית יום יומית, טכניקות הרפיה שונות ובמיוחד טיפול קוגניטיבי התנהגותי ברב המקרים. מישור שני - דיטה דלת תירמין - כלומר המנעות ממאכלים מעוררי מיגרנה כמו קפאין,יין אדום גבינות צהובות ופסטרמות,אבוקדו ופיצוחים ובנוסף להמנע מרעב - לא לקפוץ ארוחות ולישון בשעות סדירות. המישור השלישי - טיפול מונע ע"י תרופות חוסמות בטא כמו דרלין. לטיפול מונע די במינון נמוד של דרלין 10 מ"ג פעמיים ביום. הלחץ באוזניים יתכן ואף הוא קשור לאבחנה הנידונה. דרך אגב. מחלת מנייר היא ה"בת דודה" של המיגרנה והיא שכיחה פי 3 אצל סובלי מיגרנה אך התסמינים שלך מתאימים לסחרחורת על רקע מיגרנה ( לא חייב להיות כאב ראש בזמן הופעת הסחרחורת ) אנא חזרי אלי אם תאמצי המלצותי והודיעי לי על התוצאות ) בברכה ד"ר בן דוד

04/06/2017 | 09:22 | מאת: רונית

תודה רבה על תשובתך . בחמישי הקרוב יש לי תור ל אאג מומחה סחרחורת .

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)