הרגשה של ראש צף וחולשה כללית

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

27/03/2017 | 02:45 | מאת: אורן

הי דוקטור , מצטער שזה ארוך אשמח מאוד אם תענה איך עלי להמשיך נראה שעשיתי הרבה בדיקות השאלה האם אולי לדעתך אני אמור לבצע בדיקות נוספות בן 32 עם עוד משקל קל והנה סיפור החיים שלי . לפני כ4 שנים – התחילו יציאות לא תקינות הרגשה של חוסר התרוקנות ויציאות מיימיות , תחושה כאילו המעיים לא עובדים תקין בעקבות זה כנראה יצאו טחורים (התנפחות סביב פי הטבעת). נשלחתי לבדיקת נשיפה שיצא שיש לי חיידק בקיבה טופלתי על ידי אנטיביוטיקה וזה נעלם. לאחר מכן נשלחתי לבצע את כל בדיקות הדם האפשריות ,בדיקת צואה ובנוסף דם סמוי בצואה כל הבדיקות יצאו תקינות חוץ דם סמוי בצואה שיצא חיובי. שנה לאחר מכן עשיתי בדיקת גסטרו וקולונוסקופיה בתוצאות נמצא בקע סרעפתי קטן לדברי הרופא בגודל 4 ס"מ ופוליפ שפיר במעי הגס לדברי הרופא לא זה שגורם לדימום– כל 3 שנים צריך לחזור על הבדיקה. דרך הגב באותה תקופה הייתי עם דלקת גרון ובזמן שלקחתי אנטיביוטיקה היציאות יסתדרו ולאחר מכן המצב חזר לקדמותו. לפני כ3 שנים – היה ערב שלא הפסקתי להשתעל ממש חזק אולי בגלל הסיגריות , בערך באותה תקופה התחילו לי תחושת חוסר יציאת אוויר כל משפט שאני אומר קשה לי לסיים אותו בלי לקחת אוויר + קושי בבליעת רוק, בנוסף התחילה סחרחורת אבל לא בדיוק זה כאילו הראש כבד (ראש צף) כאילו לא מגיע מספיק דם לראש (תחושה של שכרות). נשלחתי לCT ראש שיצא תקין ולצילום חזה שיצאו תקין ורופא ריאות אמר שFVC=67% כנראה בגלל הבקע סרעפתי ,כמו כן בדיקת מאמץ והולטר יצאו תקינים. הייתי מעשן אותה תקופה וכל סיגריה הגדילה לי את התחושה של הכובד ראש והרגשתי תחושת עלפון. בנוסף הופיע כאב פנימי מתחת לשכם הימנית ובהזזת ראש אחורה הכאב התחיל מהצוואר והגיעה עד אותה נקודה כואבת בגב מתחת לשכם. לפני כשנתיים – הכאבים התחילו להתפשט לכיוון הכתף הימנית , כאילו יש מגבלה בתחושה וקליקים שיוצאים מהכתף בנוסף הפסקתי לעשן לא יכולתי כל סיגריה גרמה לכמעט עלפון. לפני כשנה – אחרי כל ארוחה אני מרגיש את התחושות שהרגשתי כמו אחרי סיגריה . בנוסף התחילו לי בעיות שתן. שתן כהה כאבים בהטלת שתן , חוסר התרוקנות ולפעמים השתן היה יוצא כמה פעמים בישיבה . בוצעו בדיקות ונמצא 2 עצירות באמצעות ציסטוסקופיה .לאחר מכן התחלתי להרגיש מין גולה באשך שמאלי ומין מתיחה באזור בזמן גמירה , ביצעתי US פעמיים בפעם הראשונה - וורידים מורחבים במנוחה 2.5 מ"מ במאמץ 3.2 מ"מ עם היפוך בזרימה . הידרוצלה בכמות קטנה עד בינונית , בפעם השניה - עודף קל של נוזל סביב האשך . הרחבה מינימאלית של הוורידים משמאל ללא היפוך בזרימת הדם. לדברי אורולוג אין מה לעשות עם זה. לפני חודש - ביצעתי US בלוטת תריס שיצא תקין , עשיתי אקו לב שיצא תקין עשיתי CT בטן שיצא תקין למעט המנגיומה בחוליה 3 .L בגובה 11-10D בלט דיסק ושינוים ניוונים עם הצרות קונצנטרי מהותי על השק הדורלי. נשלחתי לבצע MRI עמוד שדרה גבי וצווארי והתוצאות: שינויים נווניים יחסית קלים בע"ש הצווארי. בעמוד שדרה גבי שני בקעים, אחד מהם בגובה 10-11D הוא אקסטרודה דיסק קטן בשילוב עם אוסיפיקציה של הליגמנטום פבלום גורם להצרות קלה של התעלה בגובה זה , יש גם השטחה של האספקט הקדמי של החוט בגובה זה הסיגנל של בחוט בטווח התקין . כמו כן בוצע EMG – בדיקת הולכה עצבית ואלו התוצאות : upper limbs emg revealed the signs of mild chronic cervical polyradiculopathy normal emg of lower limbs no evidence lumbosacral radiculopathy כרגע – סובל מכל הבעיות שהדגשתי כאב בצוואר שנא לאורך עמוד השדרה מטה + קושי בבליעת רוק + קושי בהוצאת אוויר עד הסוף , ההתנשפות אחרי מאמץ של עליה לקומה 2 במדרגות או כל סוג של פעולה. ראש צף (ראש כבד-תחושת שכרות מתמדת) מרגיש אומלל לא מצליח לעשות כלום , מרגיש את הדופק בכל חלק בגוף בשכיבה פחות מורגש בישיבה מורגש ובעמידה זה הכי חזק . במעבר משכיבה לעמידה יש תחושה של לחץ כזה בראש . בדיקות שבוצעו: CT ראש , CT בטן , US אשכים , US בטן עליונה , US בטן תחתונה , צילום חזה TAL+AP, US כתפיים, בדיקת מעבדת שינה, גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה , US בלוטת התריס, US שד , MRI ע"ש גבי+צווארי

06/04/2017 | 11:58 | מאת: עינת לוי

שלום רב שאלתך ארוכה ומפורטת , עלייך לפנות לרופא ריאות בברכת בריאות טובה עינת

מנהל פורום סרטן ריאה