האם ממצא חריג בהדמיית מוח?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

29/04/2024 | 19:20 | מאת: יוני

שלום רב, 2 שאלות קטנות: האם בהדמיית MRI מוח ע"ר כאבי ראש קלים אך כרוניים, ממצא של עיבוי והאדרה מינימלית של משטחים דורליים הינה בעלת משמעות קלינית פתולוגית, ואם כן מהי? או ממצא אופייני לגיל מבוגר (54) שדורש מעקב בלבד כדי לוודא שאין החמרה בממצא לאורך זמן? וככל ויש משמעות קלינית, איך אתם יכולים לדעת/לקבוע אם מדובר בשריד ע"ר דלקת או זיהום שהיה בעבר או אינדיקציה למשהו חדש שמתפתח?? אציין שיתר ההדמיה בגבול הנורמה ללא ממצא של תהליך תופס מקום/דימום וכיוצ"ב וגם לא זכור לי שהיה לי מננגיטיס . תודה

ליוני ערב טוב, ככלל-האפשרות השנייה שהזכרת נכונה. במקרים מעטים לא נדע גם לאורך מעקב משמעות או העדר משמעות לעיבוי משטחי הדורה במקרים מעטים מתפתחת מנינגיומה=גידול שפיר שמקורו במעטפת המח במולים עם מערכת דלף-shunt מושתלת עיבוי משטחים דורלים עשוי להצביע על ניקוז יתר של נוזלי המוח ע״י מערכת הדלף

29/04/2024 | 21:41 | מאת: יוני

ואוו, תודה רבה לך מקרב לב על ההשקעה בתשובה ומהירות התגובה לשאלתי...נדיר במחוזותינו בכלל ובפורומים בפרט...תזכה למצוות! אגב, אני לא יודע אם רלוונטי לשאול, אבל אנסה: קראתי בד"ר גוגל שיתכן תת לחץ גולגולתי, ושזה קיים בשינוי תנוחה משכיבה לעמידה או ישיבה. אם אצלי כאב הראש הוא קבוע ויציב ברמתו (קל, ברקות לסירוגין 24/7, מצח, לפעמים עמום עם בחילות) בכל התנוחות וללא החמרה ממצב שכיבה לעמידה...הרי שבגדול שזה שולל את הקש"ס בין הממצא שציינתי בהדמייה לתת לחץ גולגולתי אפשרי??? ואולי סביר יותר שזה כאב ראש מתחי שנמשך 4 שנים וכמו שבא עדיף חהמתין כי גם יכול לעבור ללא טיפול נסיוני כמו Blood Patch, שרק יכול לסבך יותר ולגרום לי יתר לחץ גולגולתי ואז יצא שכרי בהפסדי??? תודה איש יקר!

אי החמרה תסמינית בין שכיבה לעמידה שולל תת לחץ מוחי על רקע דליפת נוזל מוחי-שדרתי דרך חור בדורה=מעטפת המח וחוט השדרה. . מאידך- איננו שולל תת לחץ מוחי מסיבות אחרות. האפשרות של כאב ראש מתחי שהזכרת בהחלט הגיונית

29/04/2024 | 22:17 | מאת: יוני

ד"ר אוריאל ולד היקר, אם לזה התכוונת, אז אין לי מננגיטיס או דלקת אחרת שיכולה לגרום במוח לתת לחץ... לא מבחינת סימפטומים (חום, קשיון עורף, טשטוש ראייה וכו) ולא סימנים בדמייה. וגם לא סביר שאני אסתובב 4 שנים עם דלקת במוח, חידקית מן הסתם, ללא טיפול וללא החמרה. מדבריך, אני מבין שגם אין טעם לבצע Blood Patch כניסוי וטעייה, שכן, תיאורטית, אם יש לי תת לחץ גולגולתי קל שמקורו במוח ולא בדלף בעמוד השדרה, שאני מבין ממך שאין לי, הנסיון הזה יהיה כוסות רוח למת. ואגב, להסתובב עם תת לחץ גולגולתי קל, שמקורו במוח, יכול להחמיר עם השנים??? זה מסוכן??? שואל, כי אם זה לא מסכן חיים לאורך זמן, מעדיף להשאר ככה ושלא ישחקו לי בעמוד השדרה עם מחטים, שמכל מה שקראתי גם בפורום שלך, אין שום בטחון שזאת הבעיה, וגם אם כן, שזה יפתור את כאבי הראש ב- 100 אחוז...מאידך, יש לא מעט side effect יותר גרועים מכאב ראש מתון וכרוני עם קצת בחיחות. אבקש מהנירולוג שלי המחצה לרשיון לקנאביס רפואי בשמן למקרה הצורך..נראה לי עדיף..

תת לחץ תוך גולגלתי ממיקור מוחי איננו בהכרח מחמיר או מסוכן לאורך ציר הזמן.. ! עד כאן לדיון במסגרת הפורום

מנהלי פורום נוירוכירורגיה