פורום נוירוכירורגיה

נוירוכירורגיה הינו מקצוע העוסק בטיפול ניתוחי במחלות של מע' העצבים המרכזית (מח וחוט שידרה) כולל האברים התומכים אותה (גולגולת ועמוד השדרה) ומע' העצבים הפריפרית (עצבי הגפיים לדוגמא). בפורום זה ייענו שאלות בתחומים הבאים: * גידולי מח בסיס גולגולת ועמוד השדרה * מחלות ניווניות של עמוד השדרה דוגמת מחלת הדיסק המותני או הצוארי. * מחלות כלי דם של המח * הידרוצפלוס לסוגיו * הפרעות פונקציונליות של מע' העצבים דוגמת כאב כרוני, הפרעות תנועה ואפילפסיה. * טראומה למח ועמוד/חוט השדרה ועצבים פריפריים * מומים מולדים של מע' העצבים המרכזית
7545 הודעות
6937 תשובות מומחה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה

01/04/2019 | 07:28 | מאת: אורית

שלום רב, לפני כחמישה שבועות נתפס לי הגב התחתון בצורה חזקה מאד, קיבלתי זריקת וולטרן וארקוקסיה למשך 5 ימים, לאחריהן היה שיפור אבל הכאבים עדיין היו קיימים, בעיקר בישיבה. כעבור שבועיים הרגשתי הקרנה לרגל (בעיקר ימין אבל גם קצת שמאל) ולעיתים הקרנה לכפות הידיים. בצילום רנטגן האורטופד אמר שלא מדובר בפריצת דיסק אלא ככל הנראה שריר תפוס. עשיתי דיקור והלכתי לאוסטאופת ללא שינוי. אתמול בערב עשיתי עיסוי ולחצו לי בנקודה הכואבת והרגשתי זרמים. לאחר העיסוי הרגשתי תחושה חזקה של נימול וחולשה ברגל ימין וכך גם התעוררתי הבוקר. אני מרגישה שאני גוררת את הרגל. אני מאד מוטרדת כיוון שבעוד מס' ימים אני אמורה לטוס לחודש ואני דואגת גם מהטיסה עצמה וגם מהחמרה במדינה זרה. איך ניתן לטפל? האם במצב זה עדאי לבטל את הנסיעה הצפויה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב אורית, יש לבדוק אותך עתה כדי להתייחס קונקרטית. בברכה

31/03/2019 | 16:09 | מאת: אבי

שלום רב, אבי עבר אירוע מוחי(דימום) לפני קצת פחות משנה בו ביצעו ניתוח בו הסירו חלק מהגולגולת על מנת לטפל בדימום. כיום ברוך ה' הוא לקראת סוף השיקום אך נותר עם אפזיה וללא פגיעה בתנועת הגפיים. חלק הגולגולת מאוחסן בבית החולים ורציתי לשאול עד כמה מסוכן הניתוח להחזרתו ? האם יש סיכון שיצטרך לעבור שוב שיקום או חלק ממנו? והאם ניתן להישאר ככה ללא ניתוח(העצם שחסרה באורך של כ 8-9 ס"מ) תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, *הניתוח להחזרת העצם אם מתבצע כנדרש-איננו מסוכן *הוא איננו אמור לגרום צורך לשיקום נוסף *חסר העצם גדול יחסית ולכן קיים גם שיקול בטיחותי בעד בצועו *נא תשומת דעתך: האמור לעיל איננו מייתר דיון טרום ניתוחי עם המנתח המיועד. בברכה

ובדרך כלל מה ההליך לאחר הניתוח ושלבי ההחלמה?

השאלה איננה מובנת כאמור,הדיון צריך להתקיים,חזיתית,עם המנתח המיועד

שלום רב, בני בן ה-25 אובחן בחוסר בcerebral tonsils, יתכן כי מדובר בתסמונת כיארי. עד כה בני חיי חיים נורמטיביים לחלוטין והומלץ לא לטפל במידה והתסמונת אסימפטומטית. בשנה האחרונה החלו בעיות נשימה ושינה, בנוסף ניכר שינוי התנהגותי רגשי לא מוסבר שמאוד מבהיל אותי ואת בני. היות ומקריאה מקיפה הבנתי כי אלו תופעות שבמקרים נדירים יכולות לאפיין כיארי, והיות ואבחנה מדוייקת קריטית לנו, אשמח לדעת למי לפנות- האם ישנם נוירולוגים בעלי תת התמחות העוסקת בשינויי התנהגות או במחלות נדירות? האם לפנות לנוירוכירורג? אציין כי פסיכיאטר היא אופציה אפשרית אך לא בשלב זה. בני חושש לתיעוד מסוג זה אשר עלול להשפיע על עתידו ועל כן נשמח לשלול תחילה את האופציה כי הבעיה נוירולוגית. אודה לתשובתכם מקרב לב...

לקריאה נוספת והעמקה

לדרורה ערב טוב, בשלב התחילתי - מומלץ ייעוץ נוירולוגי מאבחן . לאור ממצאיו ינותב הטפול בברכה

29/03/2019 | 21:00 | מאת: מיטל

שלום, בת 40. התגלה אצלי ממצא של קברנומה בפונס 0.5 ס"מ. בנוסף, חולה באנדומטריוזיס. האם יש מניעה בטיפול בגלולות פרוגסטרון ברצף? האם כלול להגביר סיכון לדימום של הקברנומה? תודה ושבת שלום

למיטל שלום, *הנטייה לדמם מקברנומה בפןנס גדולה מנטייה לדמם מקברנומה באתרי מח אחרים. *קיימים מספר משתנים המשפיעים על הנטייה לדמם באדם הספציפי. למשל קברנומה שכבר דיממה,מתי דיממה,מידע האם הקברנומה גנטית -משפחתית ועוד. *הדיון על טפול פרוגסטרון ברצף רצוי שיתקיים עם נוירוכירורג שמכיר אותך שראה את ההדמייה ושעוקב אחר הקברנומה המסויימת אצלך. בברכה ועוד

27/03/2019 | 19:05 | מאת: ח

שלום, לאחרונה אובחן אצלי הידרוצפלוס (עקב ירידה חדה בזיכרון) ורופאים המליצו לי על ניתוח שאנט. עד כמה בניתוח יעיל? כל כמה זמן בממוצע יש להחליף את השאנט? האם זה כרוך בניתוח חוזר מלא (בדיוק כמו הראשון)? למה בעצם יש צורך בהחלפת השאנט? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב. *הניתוח יעיל בכשני שליש של המנותחים שנבחרו כמתאימים לבצוע הניתוח *אין צורך להחליף את השנט אם לא ארעה תקלה בתפקודו. *אם מתעורר צורך בשחזור שנט שאיננו פועל-לעיתים יש צורך בהחלפה חלקית ולעיתים בהחלפת כל המערכת:בהתאם לבעייה הפרטנית שמאובחנת בברכה

26/03/2019 | 23:54 | מאת: אמא מודאגת

מזה מספר שבועות בני מתלונן מידי פעם על כאבים בעורף. הכאבים יכולים להופיע בזמן הקימה מהשינה, לחלוף לחלוטין במהלך היום ואז להופיע שוב בערב. בימים האחרונים יש תחושה של כאבים יותר אינטנסיביים. עד לפני כחודש סבל במשך תקופה מכאבי ראש במצח שחלפו. הילד מרבה בפעילות ספורטיבית. היינו היום אצל אורטופד שטוען שכפי הנראה מדובר בחסר בויטמין די. האם נראה הגיוני? מה יכול להיות מקור הכאבים? איזה בדיקות מומלץ לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, *קיום חסר או העדר חסר של ויטמין D ניתן לודא עי בדיקת דם לרמת הויטמין. *התלונות המתוארות בפנייתך מצדיקות קבלת תאור מפורט יותר אנמנסטי ובעיקר בדיקה נוירולוגית *ניתוב מאבחן כפי שישתמע. בברכה

26/03/2019 | 11:47 | מאת: יגאל

שלום רב בבדיקת עיניים התגלה פסאודוטומור הבנתי שיש טיפול בכדורים הסבל מכאבי ראש ולחץ עיניים הינו סבל גדול מאוד שאלתי: אין אפשרות להעלים את המחלה בניתוח כלשהוא? רק להמשיך ולסבול ומי יודע כמה זמן ימשך. אודה לתשובה

ליגאל שלום, *יש גם טפול ניתוחי,המתאים לחלק מהחולים בפסאודוטומור. *יש צורך לקבל ממך במפגש ייעוץ פרטי תלונותיך+מהלך המחלה מאז אובחנה *לבדוק אותך *לעיין בבדיקות עיניים ככל שבוצעו ובייעוץ נוירואופטלמולוג *בחירת סוג הטפול כפי שישתמע. בברכה

27/03/2019 | 10:52 | מאת: יגאל

תודה רבה על תגובתך שאלה נוספת: אוכל להחליט ישר על ניתוח? או שאצטרך לעבור קודם את הסבל של הכדורים?

יש לפגוש אותך ולהתרשם כדי לקבל החלטה תואמת למצבך הפרטני. סופ"ש נעים

בוקר טוב בנות אחרי לילה חסר שינה אולי מישי פה תכוון אותנו קצת אתמול בצהריים אחותי עשתה בדיקת lp / ניקור מותני טראומטי מידיי הוא הכניס מחט דקה יותר שהתקפלה לו בפנים והוציא אז אחותי הרגישה מעין זץ כזה שעבר מהגב דרך הבטן עד הרגל הרגל קפצה אחכ הכניס מחט עבה יותר אבל הכניס אותה קצת יותר עמוק משצריך אחותי הרגישה דקירה בבטן ויצא לו הרבה דם עד שיצא נוזל שקוף כמו שאמורים באמת לקחת בבדיקה הזו הרגישה כמו אויר בבטן לאחר הבדיקה אחותי הרגישה תרגל רדומה עם כאבי ראש וגב עזים מעין הרגשת דקירות כאב בבטן ובגב הרגשת כאב הירדמות חוסר תחושה ברגל שמאל בה הורגש הזץ בזמן הבדיקה לחץ באיזור העיניים כאב או הירדמות ביד שמאל תחושה שקשה לה לנשום כמו מתעלפת רועדת מקור ומכאב בחילות כאילו עומדת להקיא דקירות חזקות בבטן ובגב קושי נשימה דקירות כאלו בבטן וגב לחץ בראש עשתה lp לפני 3 חודש ועבר יותר קל ישר יצא החומר השקוף ולא דם בוצעה דקירה אחת לא יותר מישי חוותה כאב רגליים?בטן?קור?עיניים?לאחר הבדיקה זץ כזה שהרגל קפצה בזמן הבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סנדרה, דומני שטעית בניתוב פנייתך: הגעת לפורום רופאים העוסק בניתוחי מח. בברכה

25/03/2019 | 06:50 | מאת: ליאת

שלום רב, לפני 5 שבועות עברתי ניתוח קרניוטומי בגישה של מתלה קורונלי. יש לי שתי שאלות - תוך כמה זמן לאחר קרניוטומי ניתן לצבוע את השיער? האם ההקרחה באיזור החתך הניתוחי צפויה להשאר? או שצפויה צמיחה מחודשת של שיער? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאת , *צביעת שער אפשרית כבר עכשיו. *אשר להקרחה באיזור החתך הניתוחי : צמיחת שער שונה מאדם לאדם:בחלק מיהם נותר פס צר ללא צמיחת שער מתחדשת בברכה

24/03/2019 | 20:09 | מאת: מאיה

שלום ד"ר ולד, עשיתי תאונת דרכים לפני שבועיים וחצי. התנגשתי במכונית לפניי. מאז הצוואר קצת כואב, יש מידי פעם זרמים קלים ביד, עשיתי צילום רנטגן שיצא תקין. יש כאב בצוואר, בכתף וקצת ביד אבל הוא לא נורא. אני לא התלוננתי עליו עד היום... היום מרגישה כאב חזק יותר בצוואר וזרמים ביד. לפני כחצי שעה דיברתי בטלפון והרגשתי ממש תחושה מוזרה ביד. עבר בה זרם חזק מהכתף עד האצבעות. כף היד קפצה. קשה לי להסביר את התחושה.. אבל היד פתאום נרדמה ופתאום חזרה ופתאום נרדמה שוב ושוב חזרה וכו'.. אף פעם לא הרגשתי תחושה כזו. מאז שזה קרה יש חולשה ביד והיד כבדה כזו. אני מאוד חוששת. מכיוון שיש לי בעיה נוספת בתקופה הזו, הייתי מספר פעמים אצל רופאים בחודש האחרון (פצע ניתוח מלפני שלושה חודשים לא נסגר). לא נעים לי כל כך ללכת שוב לרופא... הייתי יותר מידי ואני מרגישה שהרופא נשפחה מסתכל עליי מוזר. אני כבר ממש מתביישת. האם צריך לפי מה שתיארתי? האם לדעתך מהתאונה? תודה רבה, מאיה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב מאיה, *סביר שמדובר בתוצר הנובע מהתאונה שתארת:WHIPLASH INJURY *יש לבדוק אותך בדיקה נוירולוגית, להפנותך להדמייה ייעודית+בדיקות עצביותEMG+NCV *לתת עתה טפול שימנע או ישכך תלנותיך עד להשלמת הבירור המאבחן. אשמח לסייע. בברכה

25/03/2019 | 08:04 | מאת: מאיה

תודה רבה על התגובה אודה לפירוט "טפול שימנע או ישכך תלנותיך". אוסיף שזו היתה תאונה קלה.. לאחריה תפקדתי רגיל עם ממש טיפה כאבי צוואר ויד.. בנוסף, האם אתה מקבל חברי מכבי?

למאיה, לא מומלץ להציע טפול טרם בדיקתך אינני עובד בהסכם עם קופח מכבי

20/03/2019 | 21:05 | מאת: בבקשה עזרה

אחותי בתרדמת עקב היפוגליקמיה. כבת 30, אם טריה, בריאה למעט הסכרת טייפ1 שיחסית התאזנה. כעת בטיפול נמרץ, יש בצקת מוחית וגלזגו 3. אין פגיעה בגזע המוח ויש רפלקסים מסוימים מינימליים. התינוק צריך את אמא שלו ואנו מוכנים לעשות הכל. איך אפשר לעזור? בבקשה, כל תשובה/רעיון/עצה יתקבלו בברכה ויותר. האם יש מקום לנסות לעורר מתרדמת באמצעות גלי קול/אולטרהסאונד? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מתבקש ייעוץ עם המומחה הבכיר האחראי על יחידת טפול נמרץ בבית החולים+ המומחה המטפל בסכרת.

20/03/2019 | 19:47 | מאת: חני

היי ערב טוב. אני בת 54, לפני שנתיים עברתי טיפול שורש בשן מס'17. במשך השנתיים השן גרמה לדלקות חוזרות. רופא השיניים אמר שנצטרך לעקור כי היא תעשה בעיות.שתיתי אנטיביוטיקה וכך חוזר. עד שיום אחד הרגשתי טעם לא טוב בפה, נימול בשפתיים בלחי ובצד של הלשון( צד ימין). משך לי לאיזור האוזן וחניכיים. לא נעים. הלכתי לנורולוגית כי באותו זמן שתיתי אנטיביוטיקה. הנירולוגית שלחה אותי לרופא שיניים לטיפול. הגעתי לרופא שיניים. אחרי צילומים מצאו לי טיפול שורש בשן מס'12. ושן מס'17 סדוקה, לכן נאלצו לעקור אותה לפני שבועיים. עדין אני מרגישה את הנימול.( כמו לאחר זריקה שלא התעורר). האם העצב נפגע? ואולי עכשיו התחושה תחזור? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לחני בוקר טוב, הנושא בתחום המומחיות הנוירולוגית: מומלץ ייעוץ תואם בברכה

19/03/2019 | 18:07 | מאת: עדנה

שלום רב עקב כאבים שמתחזקים בערב הופנתי עי נירולוג לבדיקות הדמיה שיצאו תקינות עפי המפענח והנירולוג האם יתכן מצב ל ופסוידוטומור צרברי אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב עדנה, **אם בהפנייתך להדמיית MRI צויינה השאלה האם יתכן פסאודוטומור-יתכן והיתה התייחסות ספציפית עי המפענח. *אבן יסוד לביסוס אבחנה זאת היא בדיקת וממצאי ייעוץ נוירו-אופטלמולוג בברכה

תודה לתגובתך בהפניה לבדיקה לא צויין השאלה לגבי הנ"ל. מה עלי לעשות עכשיו? אבל אם היה חשד ב MRI לפסאודוטומור לא היה מציין זאת המפענח? הרי שמפענחים מסתכלים על הכל או שאני טועה? תודה רבה

לעדנה, *אין לי נתנונים ו-או יכולת ל"הכנס לראשו וחשיבתו של המפענח. *כדי להעריך התכנות לפסאודוטומור יש לראותך,לקבל סיפור מרווח ומלא על כאבי הראש+אופיים. *יש להבין האם היו או יש תלונות ראייתיות כלשהן *לעיין בהדמיות בברכה

19/03/2019 | 08:05 | מאת: לאה

שלום רב אני סובלת מלחץ באמצע הראש למעלה ברור שביצעתי את כח הבדיקות וכולם תקינות אבל מה שמוזר שאם מרגישה את הלחץ והולכת להתאמן זה חולף. זה קצת מוזר לא?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב לאה, *חלוף הלחץ לאחר אימון-מצויין. *"כל הבדיקות"הוא מושג שאולי ברור לך *הייעוץ להבנת המצב מתאים למרפאת כאבי ראש ו-או לנוירולוג. בברכה

17/03/2019 | 19:47 | מאת: דניאלה

שלום, עקב לחץ מוגבר בראש מזה כ 3 שנים וללא ממצאים הרופא המליץ על ניקור מותני שאלתי: האם יש בכך צורך לדעתך? האם הבדיקה קשורה גם לתחומייך? אשמח לתשובה דניאלה

לקריאה נוספת והעמקה

לדניאלה , בהתאם ובהמשך לשיחתנו אמש. בברכה

17/03/2019 | 19:40 | מאת: קובי

שלום ד"ר שמי קובי בן 40 מזה כשנה סובל מלחץ בראש בצדדים באמצע הראש בגומה האחורית מעל הגבות ובעיניים מלווה בסחרחורות ובעיות בראיה לרוב זה מגיע ממאמץ שיעול צחוק וכו ביצעתי סיטי תקין MRI תקין לא יודע כבר מה לעשות למי לפנות אילו עוד בדיקות יש לעשות? או שזו מחלה שחיים איתה ככה לכל החיים כבר מיואש מהמצב מבקש עזרה תודה קובי

לקריאה נוספת והעמקה

לקובי שלום, כדי לאפשר התייחסות פרטנית: *יש לקבל ממך תאור מלא ומפורט יותר של תלונותיך+רקע רפואי אחר אם קיים. *יתבקש ייעוץ עיניים *יתכן ויידרש בירור מאבחן למיקור סחרחורת. *צריך לבדוק אותך *צריך לעיין בהדמיות CT ו-MRI שפוענחו כתקינות *טפול-כפי שישתמע. בברכה

18/03/2019 | 09:14 | מאת: קובי

ההדמיה פוענחו כתקינות עפי המפענח ונירולוג שבדק ומה זה בירור מאבחן סחרחורות מה הבדיקה? אין לי כבר כח לבדיקות ובסוף הכל תקין ואני נשאר עם הבעיה..

לקובי, תנהג כמובן כהבנתך וכרצונך.

שלום, אשמח לעזרתך בפענוח mri פנים שעשיתי. אסימטריה מעטה בהאדרה מדיאלית לשריר הפטריגואיד המדיאלי מצד שמאל, ללא מסה ברורה - האם פלקסוס ורידי בלבד ? קיימת אסימטריה עדינה בהאדרה לאורך V 3 משמאל במיקום אינפרה-טמפורלי, גם כן אפשרית אסימטריה של פלקסוס ורידי בלבד. רושם למוקד האדרה האסימטרי ב-IOF משמאל, ממצאים אלו ללא דינמיקה מבדיקה קודמת. לקורלציה קלינית. אסימטריה מעטה בהאדרה של הסינוסים הקברנוזיים, בולט יותר משמאל, ייתכן של עורק קרוטיס קברנוזי מפותל. הרחבה קלה של חללים תת עכבישים במיקום פריאטלי אחורי משני הצדדים. הפעם עכירות מעטה בסינוס הפרונטלי. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב אורית, ציטוט הפענוח של הבדיקה מעלה ממצאים מסופקים לא מומלצת התייחסות ללא ראיית ההדמייה בברכה

שלום רב.במקרה הזה האם צריך להמשיך בירור?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לטניה שלום, *אין צורך להמשיך בירור *אין צורך בטפול משום סוג בברכה

תודה על תגובתך. האם אפשר לבדוק את גודלה של אנגיומה ?אולי היא זאת שגורמת לי לכאבי ראש חזקים כבר הרבה שנים והמצב רק מחמיר? איך לבדוק אולי היא לוחצת על אזור מסויים?

22/04/2019 | 14:12 | מאת: דר אוריאל ולד

לטניה שלום, נא עייני בתשובתי לפנייתך המקורית *ה-DVA איננה הגורם לכאבי הראש *היא איננה ממצא לוחץ בעצם מבנהו בברכה

אז איך אפשר לבדוק למה מגרנות מחמירות?לפעמים בא לי פשוט "להוציא" את העין השמאלי.אני מטופלת בeletriptan 40mg כבר שנים והיום לוקחת אותה פעמיים ביום.בEEG אין כלום

22/04/2019 | 16:04 | מאת: דר אוריאל ולד

ערב טוב, *יש אפשרות לבדוק משתנים ישימים שונים,בכללם בהיבט מיגרנה *מומלץ ייעוץ שיכלול קבלת מפרט מלא של תלונותיך,בדיקתך,עיון בבדיקות שבוצעו עד כה *המלצות טיפוליות כפי שישתמע. בברכה

14/03/2019 | 12:28 | מאת: רחלי

שלום רב, אחי עבר MRI במוח. כמובן שתואם תור לרופא המפנה, אבל לבינתיים נשמח להבין (כמובן בהסתייגות) מה המשמעות של האפשרויות השונות של הפענוח: סיבת הבדיקה: בבדיקת OCT R NFL הידקקות פוקלרית דו"צ, בירור ממצאים: הרחבה של חלל CSF אחורית ומדיאלית למוחון מימין, מלווה באפקט מאסה מסווים על המוחון-באבחנה מבדלת מיסטה ארכנואידלית. תהליך בעל אות גבוה בסדרות T2 ונמוך ב- T1 בתמוס מימין. מתבלט אל חלל חדר ליטרלי ימני, מימדיו כ- 0.9-1 ס"מ. ללא האדרה לאחר הזרקת ח.נ. וללא עיכוב בדפיוזה בתוכו-טיבו אינו ברור. באבחנה מבדלת באים בחשבון תהליך גליאלי מדרגת ממאירות נמוכה, או תהליך דמיאלינטיבי לא טיוסי (NMO או אחר) או אירוע איסכמי תת חריף-כרוני. דרושה קורלציה קלינית והמשך מעקב הדמייתי צמוד. פרט לכך, חדרי המוח, ציסטרנות, פיסורות וחריצים בגודל, צורה ומרקם תקינים. יתר החומר האפור והלבן במיקום ואותות תקינים. אין עדות למוקדי דיפיוזיה מעוכבת אין עדות למוקדי דמם חריפים או כרונים. אין הגברה פתולוכית תוך מוחית לאחר הזרקת גדוליניום. מודגמים סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים ארובות,תאי נסטואיד ועצמות הגולגולת בגדר התקין. עיבוי רירית בסינוס מקסילרי דו"צ. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

לרחלי, אין אפשרות אחראית להתייחס לממצאי הדמייה שעל פי מפענחם אינם חד משמעיים ללא עיון בהדמייה עצמה: עשוי להטעות ולא יתרום להבנת התמונה בברכה

שלום רב, אתמול עשיתי בדיקת C.T מוח, קיבלתי תשובה: עמדה נמוכה למדי של הטונסילים הצרבלרים, בולט יותר בצד ימין, יתר הסריקה ללא ממצאים חריגים. הטונסיל הימני בולט בכ-8 מ"א מעבר לקו של MCRAE טונסול שמאלי בולט כ-4 מ"מ מעבר לקו זה. מה זה אומר???

לקריאה נוספת והעמקה

לקטי שלום, זה אומר : *צריך לקבל חזיתית תלונותיך שבגינן בוצעה הדמיית ה-CT *יש צורך לבדוק אותך בדיקה נוירולוגית *לעיין בהדמיית ה-CT *סביר שיהיה צורך בהדמיית MRI משלימה *בהתאם ל4 הנ"ל-השלמת אבחון והתאמת טפול כפי שישתמע. בברכה

התלונה היא על שכחה מהעבר - כמעט לא זוכרת כלום מהילדות - מקומות ואנשים. ושכחה של הטווח הקרוב גם. לא זוכרת דברים

תודה

13/03/2019 | 18:53 | מאת: יוסי

בסד שלום רציתי לדעת אם בת 88 עם קוצב לב ל.ד גבוה מאוזן תרופתית היא קנטידנתית לביצוע צינטור במקרה של CVA ח"ו? בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

ליוסי בוקר טוב, שאלתך בתחום המומחיות הנוירולוגית מומלץ ייעוץ תואם. בברכה

13/03/2019 | 07:39 | מאת: יסמין

עקב לחץ בראש במאמץ הופנתי ל MRI התובה: בגדר הנורמה כולל הגומה האחורית והופורמן מגנים זה אומר שהבדיקה תקינה?

לקריאה נוספת והעמקה

ליסמין, על פי התרשמות המפענח הבדיקה תקינה בברכה

תודה על תגובתך מה עלי לעשות הלאה? למי לפנות?

13/03/2019 | 00:07 | מאת: חן

כשאני קמה מהמיטה או מישיבה. ואז כל העום סחרחורות ים בחילות תחושת אי יציבות. עשיתי כמה בדיקות כמו mri ובדיקות דםוטמין בי 12 וחומצה פולית והכל תקין ובדיקת שמיעה הכל בסדר אין לי כאבים באוזניים רק דופק . אני בת 31 ללא בעיות רפאיות קודמות

לקריאה נוספת והעמקה

לחן, *יש מספר אפשרויות להסבר *יש צורך לקבל ממך מפרט מקיף יותר על תלונותיך *יש לבדוק אותך בדיקה נוירולוגית כדי לאפשר התייחסות פרטנית בברכה

12/03/2019 | 13:35 | מאת: מה עלי להבין מה MRI ראש?

מצרפת את הפיענוח - מה בדיוק הבעייה? האם יש איזה שהוא קשר לתוצאה המצורפת לעובדה שנפלתי לפני כחצי שנה במהלך טיול כשקיבלתי מכה בראש, איבדתי ההכרה והתעוררתי מהר, מצב שהוגדר כ״זעזוע מוח קל״?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חן, אינני סבור שנכון ו-או מומלץ להתייחס לממצאי MRI שהמפענח ראה ושאני לא ראיתי בברכה

12/03/2019 | 11:30 | מאת: רעות

שלום רב, הופננו לבדיקת MRI לבני התינוק בן השנה בשל המיפרזיס משמאל. בסיכום נכתב ״בדיקה בגדר הנורמה״. אך לפני זה צויין גם ״קיימת צניחה של הטונדילות דרך פורמן מגנום לעומק כ-3 מ״מ - ווריאנט״. האם הנתון הזה צריך להדאיג? יכול להשפיע על ההתפתחות של הילד או על ההתנהלות שלו בעתיד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לרעות שלום, אינני סבור שנכון או מומלץ להתייחס לממצאי MRI שהמפענח ראה ושאני לא ראיתי בברכה

11/03/2019 | 12:17 | מאת: גילי

עברתי ניתוח להשתלת אלקטרודות למח וקוצב בחזה כנגד מחלת הדיסטוניה., צמחו לי בקרקפת שתי בליטות. זה לא מפריש. וזה נראה בריא. ממה זה נובע לדעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

לגילי צהרים טובים. לא ניתן להתייחס מבלי לראות את הבליטות המתוארות. כמובן מומלץ ועדיף להראות עי הצוות המנתח. בברכה

שלום מזה תקופה חשה לחץ בראש בכל מאמץ שאני עושה אם זה להתכופף ולהרים את הבן שלי בשיעול התעטשות סיטי תקין אמאראיי ממתינים לתשובה ראיתי בדיסק משהו לא מובן אשמח לעזרתך מצב הצילום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי, *יש לראותך,לבדוק אותך,לעיין בהדמיית ה-MRI שכאן היא חיונית. *ניתוב הטיפול כפי שישתמע מהמסקנה האבחנתית. בברכה

איך מגיעים אלייך לטיפול במידה והצילום לא יצא תקין?

אשמח להגיע אלייך להמשך בירור וטיפול היכן אתה מקבל? יש תור גם בציבורי? או רק פרטי?

ניתן לתאם פגישת ייעוץ בטלפון 0542-29-10-46.

בת 22 .. לאחרונה סובלת מכאבי ראש מתמידים שמלווים בהקאות והפרעות בראייה .. גילו אצלי 2 דברים .. שקדי מוחון נמוכים ( קיארי ) ולחץ תוך גולגולתי גבוה . הבצקת לוחצת לי על עצבי הראייה כך שהשדה ראייה שלי מוגבל עם כתמים שחורים .. הייתי במחלקת עיניים אמרו משהו על פפילאדמה .. נתנו לי בהתחלה כדורים שנקראים אורמוקס במינון גבוה יחסית (2000 מג ביום) לתקופה של שבועיים וזה לא עזר . להפך . החמיר . בניוריכירוגיה רוצים לעשות לי ניתוח ראש ולהשתמש בדלף (שאנט) כדי לשחרר את הלחץ ... האם יש דרך אחרת? משהו פחות פולשני? מה הסכנות שצפויות לי אם לא אעבור את הניתוח? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב לי, תודה על פנייתך. *לא מדובר ב"שני דברים",אלא באחד: תסמונת קיארי המתבטאת אצלך ביתר לחץ תוך גולגלתי וזו הסיבה לכאבי הראש ,להקאות ולהפרעות בראייה. *פפילאדמה=ביטוי בקרקעית העין ליתר לחץ תוך גולגלתי קשה ! *אי התגובה ל-URAMOX מצדיקה את השיקול לבצוע ניתוח התקנת דלף=SHUNT. *יש אפשרות לנסיון טיפולי תרופתי נוסף,לטווח קצר מאד . אם לא יצלח-אין מנוס מניתוח להתקנת דלף. *אי התקנת דלף אם תדרש עשוייה להותיר אצלך פגם משמעותי בראייה, בשדות הראייה ותתתבטא בכאבי ראש נמשכים טורדניים: לכן זאת גישה לא מתאימה למצב. בברכה

10/03/2019 | 16:01 | מאת: עומר

שלום, אני מרגיש תקופה שצד שמאל בפנים שלי בעיקר באזור העין נמתחים ולפעמיים יש גם כאבים בצד זה. השרירים באזור העין שמאל לפעמיים מתכווצים יתר על המידה. אפשר לקבל מידע בבקשה

לקריאה נוספת והעמקה
10/03/2019 | 16:05 | מאת: עומר

אציין כי אני צעיר כבן 30

ערב טוב עומר, המידע הישים לתלונתך כרגע הוא שמתבשת בדיקתך עי נוירולוג מומחה. ניתוב אבחון עפ"י התרשמותו. בברכה

שלום רב מזה תקופה חשה לחץ בראש בזמן מאמץ רכינה הראש לפנים שיעול התעטשות צחוק התכופפות הלחץ לוחץ בראש ברכות בעיניים ובמוקדים סביב הראש יש ירידה בראיה בזמן קריאה. הכאב נמשך ונעלם. פניתי לנירולוג סיטי תקין סיטי מערות האף תקין MRI ממתינים לפיענוח. האם יכול להיות תסמונת של לחץ תוך גולגולתי? היית ממליץ על דיקור מותני? איך פותרים את המקרה הזה? הנירולוג נתן כדור אינדוביס שלא עוזר בכלל. אשמח לתגובתך תודה זה מאוד מקשה על החיים.

לקריאה נוספת והעמקה

לאורית שלום, *בשלב זה יש לבדוק אותך נוירולוגית *יתכן צורך בייעוץ עיניים *יש לעיין בהדמיית ה-MRI שבצעת *רשם ומסקנה אבחנתית -כפי שישתמע לא הייתי ממליץ על ו-או מתחיל כל טיפול טרם ביצוע כל הנ"ל בברכה

אשמח לדעת איך אפשר להגיע אלייך להמשך טיפול ובטח לא להמתין כל כך הרבה זמן לתור.

אני צריכה לעבור ניתוח כריתת קברנומה בחוליות c2-c3 (דיממה כבר 3 פעמים). האם ישנו בית חולים בארץ שמתמחה בניתוח בחוליות הללו ( מתמחה הכוונה שעשו בו יותר מ10 ניתוחים כאלו)? אם לא, הפנו אותי לגרמניה, האם ישנו בית חולים מסוים שמתמחה בחוליות הנ"ל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, * בקברנומות מצויות בתוך חוט השדרה להבדיל מבתוך החוליות. * בארץ וגם בגרמניה עליך לבחור במנתח מתאים,להבדיל מבבית חולים בברכה

06/03/2019 | 11:49 | מאת: שרון

שלום, לבני יש פלאגיוצפליה תנוחתית טופל בפיזיותרפיה שפתר את בעייה טווחי התנועה אך למרות שחזרו ואמרו לי כי זה ישתפר זה לא השתפר ואף החמיר. כרגע יש לו הפרעה קוסמטית משמעותית מאד ואסימטרית אני מעוניינת לנסות טיפול קסדה למרות שלא נוח וקשה ואני מודעת לכך שזה "מאוחר מידי" ע"פ הספרות. היכן אפשר לעשות את הקסדה? תודה לתשובתכם.

לשרון שלום, *הפורום עןסק בניתוחי מח *אשר לטפול בפלגיוצפליה בבנך,מומלץ גם עתה ייעוץ נוירוכירורג-ילדים בברכה

05/03/2019 | 13:59 | מאת: Kיהי

דר שלום ביתי בת 27 בשבוע 20 להריונה איבדה את ההכרה אושפזה בבית חולים (המקרה היה ביולי 2018 . עשו לה בדיקות אי אי גי שהיה תקין ואם אר אי ללא חומר ניגוד ומצאו ציסטה די גדולה .קיבלה קפרה 1000 ביום .החודש כחודשיים לאחר הלידה עשינו שוב בדיקות אי אי גי תקין ואם אר אי עם חומר ומצאו שזה ganglioglioma הרופא אמר שנמשיך עם הכדורים לכל החיים .האם יש אפשרות להוציא ציסטה זאת ?. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
05/03/2019 | 14:03 | מאת: ליהי

שכחתי לציין שזה פירכוס ראשון בחיים שלה

לKיהי בוקר טוב, *יש צורך לעיין בהדמיית ה-MRI. *גנגליוגליומה איננה "ציסטה "אלא גידול. *הטפול תלוי במימדיה ,במיקומה ובממצאי בדיקתה של בתך. * לפי הנ"ל יש לקבוע האם מתבקש ניתוח לכריתת הנגע. בברכה

04/03/2019 | 23:18 | מאת: חנן

ביצעתי בדיקת mri מוח.בסיכום הבדיקה כתוב: מפרצת זעירה בקוטר כ-2 מ"מ במוצא של pcom מימין.מה זה אומר ומה המשך הטיפול? אני בן 71.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב חנן, *המדובר במום במבנה דופן-קיר של עורק מוחי אחורי. *כל התייעצות מחייבת עיון בהדמייה עצמה+קבלת מידע מלא על תלונותיך שהביאו לביצועה+בדיקתך +קבלת מלא הרקע הרפואי שלך בברכה

04/03/2019 | 20:51 | מאת: ברי

איזה מאכלים וגורמי סיכון יכולים להגדיל את הסיכויים לקבל שבץ ?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, הנושא מתאים לייעוץ תזונאית ונוירולוג בברכה

04/03/2019 | 20:17 | מאת: ויקטור

איזה אנשים נמצאים בסיכון לשבץ ואיך אפשר לצמצם את הסיכויים לזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, הנושא בתחום ההתמחות הנוירולוגית מומלץ ייעוץ עם נוירולוג מומחה בברכה

03/03/2019 | 17:07 | מאת: שיר

שלום רב, אמי, בת 58, עברה אירוע מוחי- דימום בגזע המוח( בפונס)בחודש שעבר. היא הייתה מורדמת כשלושה שבועות. היום, עדיין מונשמת, מצליחה לפתוח עיניים,ממצמצת,בולעת רוק, מזיזה את הראש ואת הגפיים, אך עדיין לא לפי בקשה. יש תחושה בגוף, היא מגיבה לכאב ברגליים ובידיים. אנו מרגישים כי היא שומעת אותנו ומגיבה אלינו, לעיתים דומעת כאשר מתרגשת. כמו כן לוחצת לנו את היד אך לא באופן עקבי. האם מצב זה נחשב כי היא בהכרה? הרופאים אמרו לנו שהשלב הבא הוא שיקום נשימתי. אשמח לדעת, האם במצב הנוכחי יש פוטנציאל שיקומי? האם היו מקרים שבהם מטופלים הגיעו במצב זהה וחזרו לעצמם? אשמח לתשובתך, תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב שיר, *האם לחיצת היד היא לבקשתך? *האם במהלך 3 השבועות בוצע פיום-קנה=TRACHEOSTOMY? *המצב המתואר על ידך נחשב לSTUPOR-מצב גבולי בין הכרה לחסר הכרה,אשר גם לו יותר מדרגה יחידה. *השיקום הנשימתי פירושו גמילתה לחלוטין מהנשמה=מעבר לנשימה עצמונית ללא סיוע מכשירי. *נדרש במקביל ובהמשך שיקום נוירולוגי עשוי לארוך מספר חדשים *יש מקרים מהסוג שתארת בהם החולה חזר להכרה מלאה או חלקית ולתפקוד עם מגבלות נוירולוגיות מסויימות, יותר או פחות משמעותיות *עיון בהדמייה חוזרת עתה+השוואתה להדמייה סמוך לדמם מאפשרת חיזוי סיכויי ההתאוששות המוחית בברכה

תודה רבה על התשובה. לחיצת היד היא עדיין לא לפי בקשה, אך כך אנו מרגישים שזה כאשר היא מרגישה שאנו לידה ומדברים איתה. כן, נעשה פיום קנה לפני כשבוע וחצי ומאז הורידו את כל חומרי ההרדמה והיא פקחה את העיניים יום למחרת. לגביי ההדמיי

לגביי ההדמייה, בוצעו מספר הדמיות כאשר באחרונה ( לפני כשבוע וחצי) נצפה ספיגה משמעותית של הדימום, ללא הידרוצפלוס. כמו גם זרימת הדם במוח תקינה. בבדיקת eeg ראו האוה אך קיימת פעילות.

ערב טוב שיר, תודה על העדכון. *בהחלט עם סיכוי לשיפור ולשיקום: גם בגין הנתונים שהשלמת וגם בזכות גילה הצעיר *חיוני שתעבור לשיקום נוירולוגי , להבדיל מוריאציות סעודיות וכיו"ב בברכה

02/03/2019 | 19:45 | מאת: שירה

ערב טוב, תוצאות MRI עמוד שדרה צווארי: אות תקין בחוט, יישור לורדוזיס צווארי.c5-6 בלט דיסק מינימלי אחורי, בכל יתר הגבוהים ללא פריצת דיסק או היצרות. מרקם גרמי תקין. בסיכום:ללא היצרות. אשמח לפיענוח, המון תודה שירה

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב שירה, נא תשומת דעתך: *הפורום איננו מיועד לפענוח הדמייה שלא נראתה על ידי ואשר נראתה ןהוערכה עי הרדיולוג המפענח. *הממצאים המתוארים אינם מדגימים חולי מעורר דאגה ו-או צורך בשיקול ניתוח *לשם התוויית טפול,מומלץ עתה,כמובן,ייעוץ עם המומחה שבדק אותך ואשר המליץ על בצוע ה-MRI בברכה

03/03/2019 | 14:42 | מאת: שירה

ד"ר, תודה על המענה המהיר!

01/03/2019 | 18:45 | מאת: דקירות בראש

לאימי יש דקירות חזקות בצד שמאל קל הראש ממש עד לכדי בכי מה לעשות?

כדאי שאמך תבדק עי נוירולוג מומחה. ניתוב מאבחן עפ"י התרשמותו. בברכה

28/02/2019 | 10:11 | מאת: נטשה

ד"ר ולד האם יש בפורום נוירולוג ילדים שיכול לעזור ולענות על השאלות שלי?

לקריאה נוספת והעמקה

לנטשה ,הפורום הוא פורום נוירוכירורגי אין בו נוירולוג נוירולוג ילדים יכול לאבחן וכמובן לטפל בארוע מוחי בילד בגיל הרך בברכה

27/02/2019 | 16:15 | מאת: נטשה

היי .. שאלה כללית האם נוירולוג יכול לאבחן אירוע מוחי בילדים ? האםיש טיפול מסוים שנותנים לילדים על מנת למזער נזקים ? יש איזה פרוטוקל בעניין ? לפי מחקרים שקראתי יש כאלו שיגידו שיש טיפול ויש כאלו שיגידו שלא אשמח לקבל תשובה בעניין . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נטשה, שאלותיך בתחום המומחיות הנוירולוגית: מומלץ ייעוץ עם נוירולוג-ילדים. בברכה

27/02/2019 | 00:41 | מאת: דניאל

שלום, לפני כמה שנים גיליתי כי אני סובל מפריצת דיסק בצוואר שלוחץ לי על העצב וגורם לכאבים בצוואר, לאחר טיפולי פיזיוטרפיה הכאבים פחתו וחזרתי לשגרת חיים די רגילה. לאחרונה התחלתי להרגיש באימונים בחדר הכושר (בעיקר בלחיצת חזה) שצד שמאל שלי נחלש והרבה יותר "כבד" לי להרים את המשקל עם היד השמאלית. 1. האם ניתן לקשור בין ההיחלשות ביד שמאל לבין פריצת הדיסק הצווארית? 2. כמה העניין דחוף לבדיקת רופא מומחה? תודה רבה!! דניאל

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב דניאל, *יתכן שכן *מומלץ ייעוץ+בדיקת נוירולוג ו-או מומחה עמוד שדרה.ניתוב מאבחן לנוכח החולשה המתוארת-עפ"י התרשמות הבודק בברכה

אין בעיה, אקבע תור לנוירולוג נוסף לחוות דעת נוספת. חשוב לי לשמוע , אם תוכל להסביר לי, מה זה יכול להיות, ממה יכול לנבוע, ואילו בדיקות מומלץ לבקש בהקשר הזה. העובדה שזה רק בעין אחת ולא בשתייהן אומרת משהו? האם בדיקת נוירולוג תקינה אכן מרגיעה? תודה!!

ללינוי, אינני רואה ערך לספקולציות שאינן מבוססות על עובדות עין אחת להבדיל משתי עיניים תומך בצורך לבירור מקור התלונות לא חר הייעוץ הנוירולוגי הנוסף -תוכלי ליצור קשר בברכה

תודה רבה על המענה והייעוץ

הקפיצות מופיעות רק מתחת לעין ימין. אודה מאוד לתשובתך. תודה רבה

תודה. מומלצת בדיקה עי נוירולוג נוסף בירור מאבחן עפ"י התרשמותו. בברכה

25/02/2019 | 22:03 | מאת: לינוי

שלום, אני בת 38, בריאה בדרך כלל. כבר כ 3 חודשים סובלת מקפיצות לא רצוניות של השריר מתחת לעין. רואים את זה בבירור. זה עבר לחודש ושוב חזר לצערי..הייתי אצל מומחה עיניים ואצל נוירולוג שקבעו שזה כלום ונובע מחרדה. בנוסף מרגישה תחושות מוזרות בידיים וברגליים כמו רעידות אבל אין לי רעידות. הנוירולג בדק אותי פעמיים ואמר שהכל תקין ושאני צריכה להרגע, שזה הכל חרדה ולחץ. אודה גם לדעתך אם לדעתך עליי לבדוק משהו, להאמין לנוירולוג? אני מודאגת...ומתוסכלת... תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ללינוי שלום, האם הקפיצות שתארת מופיעות מתחת לעיין אחת?מתחת לשתי העיניים? אתייחס

26/02/2019 | 08:57 | מאת: לינוי

מתחת לעין ימין בלבד. תודה

שלום שמי יוסי, אני סובל מפריצת דיסק ב L4-L5 שעושה לי בעיות משנת 2011. בשנת 2011 היה לי דרופ-פוט מלא שבעקבותיו אושפזתי וטופלתי עם סטרואידים לווריד למשך שבוע ויצאתי משם בריא לחלוטין. בשנת 2015 חזר לו לי הכאבים לרגל ימין אך ללא דרופ-פוט וגם אז טופלתי בסטרואידים לפה שלא עזרו ומה שעזר לי הייתה זריקה אפידורלית לאחר חודש של סבל. שנת 2017 שוב הכאבים, ללא דרופ, זריקה לא עוזרת, ברקסין ואתופן למשך שלושה שבועות ועבר. שנת 2018 שוב כאבים, ללא דרופ, זריקה שוב לא עוזרת פעמיים, אתופן שבועיים ועבר. ואז הגיעה שנת 2019 שוב כאבים, התחיל כמו כל התקף ללא דרופ, כדורים , סטרואידים במשך שבוע לא עוזר, ברקסין לא עוזר ואז מתחיל שוב דרופ-פוט, הפעם עם כאבי איום, ותחושות נימול חזקות לאורך כל הרגל, עולים למיון, סיטי חדש מראה החמרה על העצב, עושה עוד זריקה אפידורלית והכאב נעלם אבל לא הדרופ פוט, עכשיו אין גם תחושה בחזית כף הרגל, בעיקר באגודל, החלק החיצוני של הקרסול רדום מאוד, וככה כבר שבוע וחצי. החלטתי ללכת להתייעצות פרופסור , זה מה שהוא אמר לאחר מבט על הסיטי: "יש דיסק פרוץ גדול ברצצס של L4-L5 מימין זולג עד ל L4" הפרופסור מלחיץ ואומר את המילה ניתוח, ולא מגיב בחיוב לשאלה "האם תחושבת הנימול תעבור?" וחזר על המשפט "יש פגיעה עצבית חמורה וזה שאין כאב זה לא סימן טוב" והוא מבקש לעשות MRI בדחיפות על מנת להעריך את המצב. שאלתי אליכם היא כזו, מהיכרותכם עם מקרה דומה, האם יש סיכוי שהפגיעה היא תמידית? הרי ב2011 על מקרה דומה טופלתי בסטירואידים והכל חזר למקומו... האם כרגע אין לי דלקת בגב? נכון אין לי כאב איום, והוא מגיע רק לאחר שאני הולך על הרגל סביב 5-10 דק' האם זה שאין כאב אומר שזו פגיעה חמורה? אני כרגע ממשיך ליטול אתופן, מה עליי לעשות? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

ליוסי בוקר טוב, *תודה על פנייתך המפורטת והמדייקת. *קראתי אותה בעיון. *הנקיטות הנדרשות כרגע ברורות: אם אתה מעוניין בסיכוי ממשי לשיפור ה-DROP FOOT בהיבטו המוטורי +יתכן בשפור בתחושת הרידום בחזית כף הרגל ובקרסול-מתבקש ללא שיהוי, עתה ,בצוע MRI וקרוב לודאי ניתוח. *אם זקוק לסיוע-אעמוד לרשותך. בברכה

25/02/2019 | 20:58 | מאת: עדי

שלום רב אני כמה ימים אחרי שפעת,עם נזלת שכבר צמיגה לחלוטין. היום בזמן ישיבה בספה, נזל לי פתאום ( כמו מים) נוזל צהוב זרחני מאחד הנחירים, בלי ריח, והרגיש לי מאוד מוזר כי הנזלת כבר צמיגית. בנוסף היה לי ריח תקוע באף, כמו של סבון. מודאגת, מה זה? פעם ראשונה שקורה לי . תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב עדי, הנושא מתאים לייעוץ עם מומחה אף אוזן וגרון. בברכה

24/02/2019 | 20:48 | מאת: דודו

לבן שלי יש רגישות בקודקוד הראש כלפי מטה האם מה זה אומר והאם אני צריכה לבקש Mri??

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי להבדק תחילתית עי רופא משפחה מטפל. ניתוב אבחון עפ"י התרשמותו בברכה

אשמח לקבל מידע כי אני ממש מודאג. אמא שלי אובחנה עם אולגולידאומה בדרגה 2 בביופסיה. יומיים לפני הביופסיה אמא שלי הייתה מאושפזת עקב ממצא שהתגלה ב mri מוח שהוביל בסוף לאבחנה שרשמתי. הסיטי נעשה לבירור ממאריות כך נכתב. חשוב להגיד שהיא לא סובלת משום כאבים או סימנים הסיטי נעשה כבירור באשפוז סיטי של הבטן והחזה לאחר חומר ניגוד: אין לימפאדיניופתיה מידאסטטנלית בשערים או בבית השחי. שינויים צלקתיים קלים בפסגות הריאות. שתי קשריות סובפלאורליות קטנות עד כ 0.3 ס"מ. בריאה שמאלית בלתי ספציפיות לשקול מעקב. האם זה קשור לגידול במוח, האם זה מראה על משהו מסוכן שיש להתייחס אליו? מבנים היפודנסים מעוגלים בעלי גבול חד בתעלות פורמינליות של ע"ש גבי אשר גורמים להרחבה של תעלות ללא הרס ליטי של הצמות הסמוכות. בתעלה D 5-6 מימין, D 6-7-8-9 משמאל, D 9-10-11 משני הצדדים ו D 11-12 משמאל. טיב הממצאים לא ברור. תהליך נוירלי שפיר כגון שוונומות? אחר?. לפי הבנתי הדלה זה קשור לעמוד שידרה וזה לחק ממערכת העצבים. האם יתכן ויש שם גרורות? האם יש צורך בברור? סיטי של בטן עם חומר ניגוד: מבנים היפודנסיים מעוגלים בעלי גבול חד בתעלות פורמנליות של ע"ש גבי. אשר גורמים להרחבה של תהלות ללא הרס ליטי של הצמות הסמוכות: בתעלה D 12-L 1 משמאל, ו L 1-2 מימין. טיב הממצאים לא ברור. תהליך נוירולי שפיר כגון שוונומות? אחר? להמשך בירור. מבנה היפודנסי מאורך במימדים 2.4*0.9*1.2 ס"מ באזור רטרוקרולי מימין יתכן cisterna chliy למעקב אין עדות ללימפאדנופתיה רטרופריטואנלית מזנטארלית או אגנית. רוש םלתפיחות קלה של גוף הרחם. שחלות בגדול תקין. אשמח לקבל הסבר קצר האם יש צורך בברור נוסף כי אף אחד לא התייחס לסיטי ולא אמר שיש לעשות מעקב או ברור. והסיטי נעשה באותו מקום שמקבל הנירואנקולוג אז יתכן ולא ראה את הסיטי? האם באלוטגאדיומה דרגה 2 יש סיכוי לגרורות תודה מראש וסליחה שזה מלל רב.

לקריאה נוספת והעמקה

לדודו שלום, *אוליגו דנדרוגליומה ברב המוחלט של המקרים איננו שולח גרורות לגוף,מחוץ למח. *הממצאים המתוארים באיזורים שונים של עמוד השדרה ושרשי העצבים- קרוב לודאי אינם גרורתיים ואינם מתאימים עפ"י התאור לגידול ממאיר *שאלותיך טעונות דיון מקיף ,חזיתי! עם הנוירואונקולוג המטפל בברכה

תודה רבה על התשובה המהירה כמובן שבביקור הבא נתייעץ עם הנוראונקולוג אבל מה שמוזר פה שהיא עשתה את הסיטי ואף אחד לא אמר שיש צורך בברור של משהו או מעקב. אף אחד לא אמר איזשהו משהו על הסיטי. הסיטי התבצע באותו בית חולים שבו אמא שלי מטופלת אצל הניוראנקולוג אז יתכן מידע כזה לא הגיע אליו שהוא לא מתייחס לזה? אם זה לא גידול על מה יתכן ומדובר מה אומרים הממצאים לא מצאתי באף מקום אודה לתשובה.

*ההשתלשלות עם ה-CT ואופן ניתובו - יש לברר בביה"ח ועם הנוירואונקולוג. *לא מומלץ שאתייחס ללא עיון לממצאי הCT במספר גבהים בעמוד השדרה:יש יותר מאפשרות יחידה להסברם. *התאור של המפענח איננו תומך בתהליך גרורתי. *כפי שהסברתי -הגידול המוחי הוא ראשוני ואיננו מתבטא בגרורות לאורך עמוד השדרה. *הקשריות הריאתיות-לדיון+מעקב מומחה למחלות ריאה. בברכה

24/02/2019 | 15:00 | מאת: שנאל

אם יוצא לי נוצל מיימי ושקוף מהאף סתם ככה באמצע היום ואני קטנה (13.7) זה אומר שיש לי משהו במוח..? קראתי על זה כאן

לקריאה נוספת והעמקה

לשנאל שלום, האם מנחיר יחיד? אם כן-האם תמיד מאותו נחיר? האם משניים? האם היתה לך בעבר חבלה-מכה-תאונה שערבה את הראש? אתייחס. בברכה