התנהגות של בני בן 1.9

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

21/04/2024 | 19:46 | מאת: שואלת שאלה

שלום בני בן 1.9 לרוב במפגשים משפחתיים מושך לילדים בשיערות וגם לי ולבעלי (אביו) מכה אותנו, יורק, צובט ומכה את עצמו לא רק בשעת תסכול ולאחר זמן מה לעיתים מחבק ומנשק. לוקח לו זמן להשתחרר. הוא בוהה באנשים (קרובי משפחה) או אנשים זרים למשך מזפר דקות. אציין כי הוא מבין הרבה דברים אך לא בונה מגדל קוביות, פאזל הוא מרכיב אך בחוסר סבלנות ומבלי לדעת איך בעצמו. כל מה שאני מנסה להסביר לו הוא ישר מצביע על דברים אחרים. יש לו אוצר מילים אך חוץ מהמילה אבא לא אומר אף מילה ברור בדיקת שמיעה תקינה. היו לו נוזלים שהתייבשו אך יש לו שקדים מוגדלים. יעבור ניתוח בחודש הבא בעקבות דום נשימה חסימתי קל-בינוני. אינו מחייך לאנשים לוקח לו זמן אשמח למענה לחוות דעתך על כל אשר ציינתי תודה מראש

ערב טוב, התסמינים שתארת אינם מתאימים למחלה מוחית שטעונה ניתוח. למרות זאת כדאי לבצע כעת הדמיית MRI מוח,ללא ועם הזרקת חומר ניגוד. הבדיקה מתבצעת בהרדמה כללית. המומחה המתאים להערכת מצבו ולהמלצה על טיפול כפי שישתמע: נוירולוג ילדים.

21/04/2024 | 22:27 | מאת: שואלת שאלה

תודה רבה על תגובתך. הניתוח שיעבור זה ניתוח להסרת שקדים. ביצענו כבר Mri מוח בגיל 9 חודשים בערך בעקבות האצה בגדילת הראש שכיום התאזן לגמרי. ההדמייה תקינה אך יצא נוזל שמתאים ל csf שפיר בהתאם לגיל וכל אנשי המקצוע כולל נוירוכירוגים טענו שזה תקין ושאין עם זה שום בעיה. מה אתה חושב כנוירולוג על כל שציינתי? וממה זה עלול לנבוע? אשמח מאוד למענה תודה מראש

אינני נוירולוג נוירולוג ילדים צריך לבדוק אותו, לעיין ב-MRI ולהשלים אבחון . טיפול כפי שישתמע

22/04/2024 | 00:51 | מאת: שואלת שאלה

סליחה אבל בהתפתחות הילד נאמר לנו כי הכל תקין לחלוטין אך אני בכל זאת מודאגת. רק אם אפשר הסבר על מה זה עלול להעיד? האם על אוטיזם? כי שללו זאת על הסף על אף שלא עבר אבחון. הסיבה שפניתי כאן זו לחוות דעת כללית ללא קשר לכך ששאלתי פנים מול פנים אנשי מקצוע אשמח לדעת בבקשה על הסיבות לכך

22/04/2024 | 00:53 | מאת: שואלת שאלה

אוסיף כי נבדק גם אצל נוירולוגית התפתחותית שטענה כי הכל בהתאם לגילו

הנושא לא בתחום מומחיותי

מנהלי פורום נוירוכירורגיה