כאבי פנים חשד למנינגיומה 9ממ

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

20/03/2024 | 22:55 | מאת: Me

מזה כשלושה חודשים כאבים בפנים בצד שמאל בעיקר באזור של הסינוס בלחי,בגבה ומסביב לעין ולפעמים גם לחץ בראש ובמצח. הכאב התחיל לאחר שחזור טיפול שורש בשן הקדמית משמאל.נבדקתי ע״י נוירולוגית,רופא עיניים ואאג ולא מצאו משהו.הנוירולוגית שלחה אותי ל mri מוח וגזע מוח ושם נמצא מממצא של 9 מ״מ בצמוד לפלקס בוורטקס משמאל שיכול להתאים למנינגיומה מסויידת או הסתיידות דוראלית. הבדיקה נעשתה ללא חומר ניגוד ולכן הומלץ לחזור על הבדיקה לאבחון טוב יותר. רציתי לשאול מה זה אומר? האם זה מסוכן? והאם יש קשר בין הדברים? אני בחורה בתחילת שנות העשרים ומעולם לא היו לי בעיות של מגרנות או כאבי ראש לפני כן ולכן זה ממש מדאיג. אשמח לעזרה וחוות דעת תודה.

אין קשר בין הממצא בMRI לבין תסמיניך. הם כלל אינם מוסברים ע״י קיומו. סביר להניח שהם מוסברים ע״י טיפול השורש השמאלי המשחזר הממצא בMRI איננו מדאיג בין עם הוא הסתיידות דורלית ובין אם הוא מנינגיומה זעירה. הוא לא טעון כעת כל טיפול ידרוש MRI עוקב בעוד שנה

מנהלי פורום נוירוכירורגיה