היי עשיתי mri עמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

05/05/2024 | 13:30 | מאת: דנה

קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה ללא צניחה של הטונזילות מתחת לפורמן מגנום. שינויים נווניים במרווחים הדיסקליים עם הנמכת המרווחים. הפר לורדוזיס צווארי קל ללא עדות לתמטים,תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. תעלה הספינלית גרמית ברוחב תקין. חוט השדרה בעובי תקין מודגמת הרחבה מינימלית של תעלה מרכזית של לאורך ע"ש צווארי ו גבי בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקליים: C1-C2 - בגדר הנורמה. C2-C3 - בגדר הנורמה. C3-C4 - בגדר הנורמה. C4-C5 - בקע דיסק על בסיס רחב עם לחץ על החוט השידרה C5-C6- בבקע דיסק מרכזי על בסיס רחב עם לחץ על החוט השידרה יותר משמעותית מימין C6-C7 - בגדר הנורמה. C7-D1 - בגדר הנורמה. לסיכום: שינויים נווניים ובלטי דיסקים . הדרוסירינגומיאליה כמתואר. האם יש לי מאליפוטיה צווארית ?

בוקר טוב דנה, לחץ על החוט (גבהי הדיסק C4-5-6 הוא פוטנציאל ליצירת מיילופתיה צווארית האם יש לך כעת מיילופתיה צווארית-טעון בדיקתך .

06/05/2024 | 14:01 | מאת: דנה

איך בודקים חוץ מmri?

בדיקה גופית נוירולוגית

מנהלי פורום נוירוכירורגיה