כפל ראייה ו בדיקת ct מוח

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/05/2024 | 21:30 | מאת: דניאל בן 25

לפני כמה שבועות חוויתי כפל ראייה לכמה שניות הלכתי למיון ועשו לי ct מוח ויצא הכל תקין ללא ממצא פתולוגי בנוסף גם נוירולוג בדק אותי. אני יכל להיות רגוע? במידה והיה לי גידול במוח היו רואים ב ct? תודה רבה

לדניאל , אם ה-CT כלל הזרקת חומר ניגוד לוריד מומלץ להשלים אבחון עם ייעוץ-בדיקת נוירואופטלמולוג. אם לא הוזרק חומר ניגוד-יש להשלים הדמיית CT עם חומר ניגוד או MRI מח ללא ועם חומר ניגוד לוריד

04/05/2024 | 02:57 | מאת: דניאל

למה ct מוח ללא חומר ניגוד לא שולל גידול ?

04/05/2024 | 02:59 | מאת: דניאל

כאילו אתה רוצה להגיד שבמידה והיה לי גידול שגורם לי לראות כפול לא היו רואים שום דבר מחשיד ב ct?

בדיקת CT ללא חומר ניגוד איננה שוללת גידול מוחי כמו-כן מתבקשת כאמור בדיקת נוירואופטלמולוג לבירור סיבת הופעת כפל ראייה.

04/05/2024 | 03:37 | מאת: דניאל

אז ב ct לא רואים גידול? ללא חוצר ניגוד במידה ויש?

04/05/2024 | 03:51 | מאת: דניאל בן 25

השאלה הכי חשובה שלי ב ct ללא חומר ניגוד ניתן בכלל לראות גידול? במידה ויש ? זאת אומרת אם היה לי גידול שלוחץ וגורם לי לראות כפול לא היו רואים ממצא בסיטי?

אין לי מה להוסיף על מה שנדון עד כה.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה