שאלות לגביי בדיקות אפשריות להתנהלות עם hpv

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

28/08/2019 | 00:11 | מאת: טל

שלום ד"ר. בפאפ התגלו לי שני זנים בסיכון גבוה. יש לי תהיות לגביי הדבקה. הבנתי שמי שנחשף בעבר לזן מסויים מפתח נוגדנים. האם יש בדיקה לזיהוי הנוגדנים על מנת שנוכל לדעת אם בן זוג פוטנציאלי עמיד מפני הדבקה? או שנגזר עליי להגיד לכל בן זוג פוטנציאלי שיהיה בינינו לטקס בצורת קונדום וכפפות לפחות למשך השנתיים הבאות? או לחילופין לבקש מכל דייט להתחיל בסדרת החיסון שלוקחת חצי שנה? (האם גברים בכלל יכולים להתחסן אחרי גיל 30?) ודבר נוסף, אחד הזנים בבדיקה לא זוהה אלא רק כתוב שיש זן בסיכון גבוה. האם אני יכולה לעשות בדיקה שתזהה את הזן וכך אוכל לדעת אם הזן שיש לי בכלל כלול בחיסון או לא? (אחרת אפילו התוכנית הזאת חסרת תועלת...) המון תודה מראש.

נחשף לזן מסויים מפתח נוגדנים?= לא נכון האם יש בדיקה לזיהוי הנוגדנים על מנת שנוכל לדעת אם בן זוג פוטנציאלי עמיד מפני הדבקה? = אין כזו בדיקה ישנה בדיקה לדעת אם את נושאת את הנגיפים. יהיה בינינו לטקס בצורת קונדום וכפפות?= לא חועיל ולא מגן לבקש מכל דייט להתחיל בסדרת החיסון שלוקחת חצי שנה?= לא יועיל אם יש כבר את הנגיפים האם גברים בכלל יכולים להתחסן אחרי גיל 30?= כן האם אני יכולה לעשות בדיקה שתזהה את הזן? = כן, זה מה שעושים אצלנו וכך אוכל לדעת אם הזן שיש לי בכלל כלול בחיסון או לא?= אין כל קשר כי החיסון מגן בלי קשר לסוג הזן.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה