חשד מטריד לוירוס הפפילומה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

07/04/2019 | 21:20 | מאת: א

בת 34 אמא לתינוק בן שנה פלוס, קיסרי חירום. בביקור אצל רופא נשים לאחרונה עקב גרד באזור השפתיים החיצוניות ומשהו שהרגשתי בעצמי הוא שלח אותי לבדיקת קולפוסקופיה וחושד בHPV. הבדיקה בעוד חודש וחצי ומאז שאמר לי את זה אני לא מצליחה להירגע בכלל. רק לאחר הביקור אצלו קראתי והבנתי מה זה כי השם פפילומה היה מוכר לי ולא לטובה. הוא שאל אם חוסנתי לזה בעבר אמרתי שלא. רק עם הקריאה באינטרנט לאחר הביקור הבנתי כי יכול להיות עוד תופעות מהן אני סובלת תקופה קשורות לזה ואני עוד יותר בלחץ. לא מדובר בתופעות שהיו נראות לי דחופות או מטרידות במיוחד אבל כרגע כן- גרד בא והולך באזור פי הטבעת, גרד בא והולך בעין עם עין קצת אדומה וזה עובר, כאבי בטן תחתונה מוזרים כאלה, לא קשים אבל מטרידים, שלא קשורים למחזור וממש ממש למטה באזור האגן (ליד צלקת הניתוח, ממש למטה... )... אני בלחץ איום ונורא לא ישנה טוב לא כלום ואשמח מאוד אם תוכל להסביר לי האם זה ייתכן ואיך. 1. לפי מה שקראתי הוירוס הזה לרוב חולף לאחר שנה- שנתיים, זה אומר שאם חס וחלילה זה נכון יש לי אותו מהשנתיים האחרונות? 2. האם יש דרך להידבק שלא ביחסי מין? (הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו, פרט לאסלה של שירותים, הוא שינה במצעים של צימר ובית מלון ללא חלק תחתון כל הזמן והתכרבלות בשמיכה כך... זה הגיוני להידבק כך???) 3. אני נשואה מזה 4 שנים, לא קיימתי מעולם יחסי מין עם מישהו אחר פרט לבעלי, אנחנו ביחד כ10 שנים... לו היו בנות זוג בעבר, ממש לא הרבה, ואחת אחרונה לפני כ- 5 שנים בתקופה שנפרדנו. האם ייתכן שהוירוס נמצא ככל כך הרבה זמן בגוף??? או שזה פחות סביר? בהנחה שאין בגידות, ובקשר מונוגמי שנים, זה בכלל אפשרי להידבק בזה? 4. לפי מה שקראתי חולשה של מערכת החיסון קשור לזה, כמו היריון שעברתי, ובנוסף אני לוקחת קבוע שנים תרסיס אבאמיס לאף בגלל אלרגיה (יש בזה סטראודים) וכמה פעמים בחיי קיבלתי זריקת קורטיזון בגלל התקפי אלרגיה... זה יכול להיות שבגלל זה נדבקתי?? או בגלל זה התפרץ?? 5. האם כאבי הבטן המוזרים שציינתי בבטן תחתונה באזור האגן, מן לחץ לא ברור באזור הזה ממש ליד הצלקת, יכול להיות קשור לוירוס הזה? 6. משהו מוזר בעין שמאל, גרד וטיפה משהו נפוח ליד יכול להיות קשור לזה? יש לי תור לרופא עיניים, האם רופא עיניים יכול לדעת אם מה שיש לי בעין קשור לוירוס הפפילומה או לא? 7. בבדיקת וולווסקופיה קולנופסקופיה ששלח אותי אליה, בודקים רק את הנרתיק או עוד אזורים? אם אני רוצה בדיקה כזו מקיפה צריך לבקש במיוחד? 8. האם ניתן לדעת בבדיקה אם נחשפתי לוירוס אי פעם או רק אם הוא קיים כרגע בגוף? 9. החיסון- האם יעיל במצב כזה? קראתי שכתבת שאפשר להתחסן אחרי בדיקה תקינה, אך האם יש טעם עבורי במידה ואני נשואה ובקשר מונוגמי ורוצה להיכנס להיריון? האם כדאי להתחסן לפני היריון? האם החיסון יהיה יעיל מספיק במידה וכבר קיימתי יחסי מין? 10. הרופא אמר לי שאין בעיה להיכנס עם זה להיריון (לפני הבדיקה) האם זה הגיוני?

07/04/2019 | 21:21 | מאת: א

מחכה לתשובתך ותודה רבה מראש

1. לפי מה שקראתי הוירוס הזה לרוב חולף לאחר שנה- שנתיים, זה אומר שאם חס וחלילה זה נכון יש לי אותו מהשנתיים האחרונות? = אפשרי 2. האם יש דרך להידבק שלא ביחסי מין? = כן 3. האם ייתכן שהוירוס נמצא ככל כך הרבה זמן בגוף?= אפשרי האם בכלל אפשרי להידבק בזה?= אפשרי 4. זה יכול להיות שבגלל זה נדבקתי?= אין לדעת 5. האם כאבי הבטן המוזרים שציינתי בבטן תחתונה באזור האגן, מן לחץ לא ברור באזור הזה ממש ליד הצלקת, יכול להיות קשור לוירוס הזה?= לא 6. משהו מוזר בעין שמאל, גרד וטיפה משהו נפוח ליד יכול להיות קשור לזה? = לא 7. בבדיקת וולווסקופיה קולנופסקופיה ששלח אותי אליה, בודקים רק את הנרתיק או עוד אזורים? = את זה ניתן לברר עם הרופא הבודק אם אני רוצה בדיקה כזו מקיפה צריך לבקש במיוחד?= כן 8. האם ניתן לדעת בבדיקה אם נחשפתי לוירוס אי פעם או רק אם הוא קיים כרגע בגוף?= לא 9. החיסון- האם יעיל במצב כזה? = באיזה מצב? האם כדאי להתחסן לפני היריון?= לשיקולך ומומלץ אחרי בדיקת HPV PCR תקינה, שאז יעילות החיסון היא הגבוהה ביותר.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה