סיכויים להידבקות בפפילומה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

13/05/2019 | 08:37 | מאת: נויה

שלום ד'ר. מזה תשע שנים במערכת יחסים עם בן זוג יחיד. לפני כן הוא היה במערכת יחסים ארוכה עם מישהי שחלתה בסרטן צואר הרחם, עברה גם כריתה. מאז אנחנו יחד עשיתי שתי בדיקות פאפ, תקינות, ולאחרונה בדיקת hpv medical+ציטולוגיה, גם היא תקינה. שאלתי היא האם בדיקת ה hpv נותנת את הביטחון שלמרות שכפי הנראה נדבקתי (סטטיסטית...)אך הגוף פינה את הנגיף או שעדיין לחשוש ובעצם בדיקת ה hpv זהה בתוצאות שלה לבדיקת פאפ רק עם סיכויי ניבוי גבוהים יותר. בלי קשר אני נבדקת על פי ההמלצות אבל הספור הזה מרחף תמיד ברקע.

צריך לראות את טופס התוצאה כדי לדעת מה האיכות של הבדיקה שעשו לך. לדוגמא יש מוסדות שלא בודקים זני HPV שבסיכון נמוך אלא רק בסיכון גבוה.

16/05/2019 | 23:24 | מאת: נויה

תודה. הבדיקה נמצאה שלילית לזנים 16,18,31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,68

16/05/2019 | 23:27 | מאת: נויה

השאלה היא בהבנה של בדיקת ה dna, האם תשובה שלילית נותנת את הבטחון שכרגע הנגיף, מהזנים הללו לפחות, לא נמצא בגוף כלל או שקיימת האפשרות שהוא קיים, אך "רדום"....

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה