תשובות שונות לגמרי בתוצאות בדיקת פאפ

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

31/03/2019 | 22:46 | מאת: אסנת

אני בת 59, לפני 29 שנים עברתי קוניזציה. לפני כשנתיים עברתי בדיקת פאפ ובעקבותיה נשלחתי לקולפוסקופיה. הרופא שבדק אותי החליט על קוניזציה נוספת ולא עשיתי דבר. לפני כחודשיים עשיתי שוב בדיקת פאפ והתשובה הייתה שונה לגמרי ונאמר לי שהכל נקי. אני בדילמה לאיזו תשובה להתייחס והאם עלי לבקש בדיקת פאפ נוספת.

מה התשובות?

05/05/2019 | 17:49 | מאת: אסנת

לפני כשנתיים, לאחר תוצאות הפאפ, נשלחתי לקולפוסקופיה, לדעת הרופא שעשה לי את הבדיקה, משהו לא היה בסדר והוא המליץ על קוניזציה. לפני כשלושה חודשים עשיתי שוב בדיקה בקופה אחרת והתוצאות היו נקיות לחלוטין. אני מבולבלת כי זו כבר פעם שניה בחיי שקורה לי דבר כזה ופעם שניה שאני דוחה המלצת רופא לניתוח בהפרש של 25 שנה. בתוצאות הפאפ האחרונות הכל נקי. בקשתי לעשות בדיקת פאפ נוספת ודחו אותי עד אוגוסט. מה אתה חושב שעלי לעשות?

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה