פאפ תקין אבל נשאות של hpv 18

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

06/09/2019 | 10:02 | מאת: ליאת

שלום דוקטור, בדיקת פאפ יצאה תקינה אבל זוהתה נשאות של hpv 18. הופנתי לקולפוסקופיה. הרופא אמר שאין לי ממה לחשוש אבל כמובן שאני חוששת. ראשית, איך זה ייתכן שאני מגלה את זה רק עכשיו (אני עם בן זןגי כבר 7 שנים)? שנית, אם הבדיקת פאפא תקינה למה הפונתי לבדיקה הנוספת? מצרפת את ההפפנייה של הרופא.

משום המצב של פאפ תקין ונוכחות של זן 18 יכולה לגרום למצב טרום סרטני חמור גם אם הפאפ תקין ולכן יש לקחת ביופסיה.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה