דעתה של אונקולוגית על טיפולים אלטרנטיבים בסרטן

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

07/10/2007 | 17:52 | מאת: איציק

מחבר: ד"ר מיה גיפס תאריך: 3.10.2007 שעה: 13:05 שלום רב במהלך השנים ראיתי חולים רבים אשר ניזוקו לא רק נפשית וכלכלית אלא שוכנעו ע"י שרלטנים לוותר על הטיפול הקונבנציונלי ובמקום לקבל טיפול בשלבים התחלתיים של המחלה, כאשר יש סיכויים טובים לריפוי, הגיעו אלינו במצב של מחלה מפושטת כאשר לא ניתן היה לעזור ובוודאי לא לרפא. יש חולים שהגיעו במצב של תת תזונה לאחר טיפולים בצומות ממושכים, שאמורים להרעיב את הסרטן, ולא היו מסוגלים לעמוד בשום סוג של טיפול. חבל. מחבר: ד"ר מיה גיפס תאריך: 6.10.2007 שעה: 10:33 שלום שושנה זו בדיוק הדרך שבה השיטה פועלת - מביאים סיפורים אנונימיים של אנשים שמעידים עם הצלחות חסרות תקדים וקל להתפתות להאמין. מי האנשים? מה העובדות האמיתיות? איפה הנתונים האמיתיים? איזה חלק מה"הצלחה" הוא שיפור בהרגשה בגלל הפסקת הכימותרפיה ואיזה הוא באמת תוצאה של שיפור אמיתי? כמה זמן הנס הזה יימשך - הרי כאן מדובר על תקופות מאד קצרות.וגם אם נניח שהטיפול עוזר - לכמה אנשים הוא לא עזר עד שנמצאו אותם אנשים שהטיפול עזר להם? אין נתונים, הכל מוסתר ומתומחר. הכתבות האלה הן פרסומת מוסווית. ברפואה הקונבנציונלית אנחנו יודעים שיש הבדלים בין אנשים, אותה מחלה יכולה לקצר את תוחלת החיים של אדם אחד לחודשיים בזמן שאדם אחר עם אותה מחלה יחיה 3 שנים.זה נכון לא רק בסרטן. יש ווריאציות ולא ניתן לדעת מראש. לכן אנחנו לא שופטים לפי סיפור אנקדוטלי זה או אחר אלא באמצעות מחקרים קלינים מבוקרים אשר לוקחים בחשבון את ההבדלים בין האנשים. אני חוזרת שוב על מה שכתבתי הרבה פעמים - אם יש ממש בטיפול - צריך להביא אותו למחקר קליני ולהוכיח את יעילותו, כמו כל הטיפולים הקונבנציונלים. אם יוכח כיעיל - אשמח לרשום אותו בעצמי וכך גם כל הרופאים. כל עוד הטיפול לא מובא להוכחה מחקרית וכל האינפורמציה הניתנת עליו היא מגמתית ומסוננת - אני בוודאי לא אתמוך בו. אני מדגישה שוב - כל המחקרים הקלינים כיום מאושרים ומבוקרים ע"י ועדות אתיקה (ועדות הלסינקי) ורשויות הבריאות בכל המדינות לכן אין מצב שנתונים מוסתרים, גם אם הם נוגדים את האינטרסים של חברת התרופות. ולסיום - כיום חקר הסרטן מאד מתקדם לאחר 3-4 עשורים בהם הושקעו מליארדים בהבנת התהליך הסרטני לעומקו, ופיתוח תרופות וטיפולים. האם נראה לך סביר שאדם שאיננו רופא ואיננו חוקר יצליח לעקוף את כל הידע הקיים ולפתח בכוחות עצמו ובלי שום מחקר תרופה יותר יעילה מכל מה שהושג ע"י המדע והרפואה עד כה? נראה לי שהסבירות שאדם פרטי שאיננו מהנדס יבנה בחצרו מכונית מרוץ שתיסע במהירות של 700 קמ"ש, יותר מכל המכוניות הקיימות בעולם, גבוהה יותר. בברכה

אינני רוצה להתווכח עם אף רופא קונבנציונלי מאחר ומניסיוני זה לא עוזר. רציתי רק להדגיש נקודה שדווקא מובאית על ידי הרופאה המצוטטת לעיל. לדבריה "ברפואה הקונבנציונלית אנחנו יודעים שיש הבדלים בין אנשים". כלומר כל חולה הוא שונה מחולה אחר. לכן כל החולים מקבלים את אותו הטיפול. אני מסכים בהחלט לקביעה שיש הבדלים בין כל חולה וחולה. רק המסקנה שלי היא שונה ב 180 מעלות מזו של הרופאים הקונבנציונלים. מאחר וכל חולה הוא שונה, לא ניתן לתת לכולם בדיוק אותו טיפול. ברפואה המשלימה הטיפולים הם tailored maid. כל חולה מקבל טיפול לפי סוג המחלה, מצבו הגופני, מצבו הנפשי, מצבו התזונתי, המנטליות שלו, מצב המחלה, איזה טיפולים קיבל בעבר וכו'. ושוב ברצוני לציין שברפואה הקונבנציונלית, 80% מהטיפולים הניתנים לחולים הם אינם evidence based medicine ואינם מבוססים על מחקרים קליניים אלא על הניסיון של כל רופא, על השערה שזה יעבוד ועל חוסר ברירה כאשר הטיפולים שהם evidence based כבר נכשלו כולם ו"אין משהו אחר להציע". הדוגמאות הם כל הטיפולים בקו שלישי רביעי וחמישי. מה שהכי מפריע לי זה שאותם רופאים המטיפים כנגד טיפולים שאין הוכחות חד משמעותיות שהם עוזרים, נותנים לעיתים קרובות טיפולים שיש הוכחות חד משמעותיות שאינם עוזרים. ד"ר יוסף ברנר

08/10/2007 | 23:24 | מאת: מיידלע

בעזרת עוזרת בית מחוייטת?

09/10/2007 | 02:14 | מאת: מורה לעברית

במקום :"ברפואה הקונבנציונלית אנחנו יודעים שיש הבדלים בין אנשים". כלומר כל חולה הוא שונה מחולה אחר. לכן כל החולים מקבלים את אותו הטיפול. צ"ל: "ברפואה הקונבנציונלית אנחנו יודעים שיש הבדלים בין אנשים". כלומר כל חולה הוא שונה מחולה אחר ואף על פי כן כל החולים מקבלים את אותו הטיפול.

09/10/2007 | 00:50 | מאת: סקרנית

ספר פרמקולוגיה לתלמידי רפואה שנה א' מסביר את נזקי הכימותרפיה . האונקולוג יודע עד כמה הוא מזיק לחוליו מרגע שהתחיל ללמוד רפואה , אך מטופליו לא יודעים זאת .להלן תמצית של הפרק העוסק בכימותרפיה : "הקדמה: פעילותן של התרופות נוגדות סרטן אינה ייחודית לתאי הגידול הממאיר בלבד , כי אם לכל הרקמות ...הנזק שנגרם לרקמה הבריאה הוא הגורם העיקרי להשפעות הלוואי השונות...מרבית תופעות הלוואי הן זמניות ...אך מקצתן חמורות וקשות ואף יכולות לגרום למוות . תופעות הלוואי במערכת הדם : דיכוי לשד העצם . הרעילות ללשד העצם , שהיא מערכת יוצרת דם מתבטאת בירידה בספירת כדוריות הדם הלבנות , האדומות ובטסיות דם . נקודת השפל שאליה יורדות כל השורות של מערכת הדם (היא נקראת:"NADIR ),מתרחשת בין 10 ל-14 יום לאחר התחלת הטיפול . מיעוט תאי הדם הלבנים חושף את המטופל לזיהומים . תופעות הלוואי במערכת העיכול : היווצרות כיבים ברירית הפה , בוושט,ובשאר מערכת העיכול . הסיבה לכיבים היא הרס תאי מערכת העיכול , שנושרים ואינם מתחלפים . הכיבים עלולים לגרום לכאבים בבליעה ולגרום לכך שהחולה לא יוכל לקבל נוזלים דרך הפה והוא יזדקק לעירוי נוזלים .על הכיבים עלולות להתיישב מושבות של פטריות ולגרום לזיהום משני,אשר יגביר את הפרעות הבליעה.תופעת לוואי נוספת : קושי באכילה וירידה במשקל . עצירת התחלקות תאי הרירית של המעי הגס גורמת לתופעה נוספת ; שילשולים . בחילות והקאות הן תופעת לוואי הנוצרת כאשר מרכז ההקאה במוח מאתר חומרים רעילים בנוזל עמוד השדרה ובדם , והוא מורה לגוף להיפטר מהרעלים באמצעות הקאות . תופעות הלוואי של הכימותרפיה על רקמת העור : העור נעשה כהה יותר בעיקר באזור הידיים, הצפורניים והפנים.דלקות בעור ותפרחות . נשירת שיער והתקרחות . בדרך כלל מתחילה הנשירה כשבועיים לאחר הטיפול הכימי הראשון . תופעת לוואי נוספת : רגישות לשמש , הגורמת לכוויות,קילוף ולנזק לעור.תופעות הלוואי על מערכת העצבים : ירידה בכוח המוטורי, ירידה בתחושה בקצות האצבעות בידיים וברגליים, ירידה בתחושת תנוחת הגוף עד כדי הגבלת הפעילות היום יומית , כגון לבישת בגדים , נהיגה, הפרעות ביציבות ובהליכה, חולשת שרירים , ירידה ברפלקסים, חולשה מוטורית , אשר מתחילה בצניחת כף הרגל. שיתוק מעיים, עצירות, אין אונות, קושי בהטלת שתן. תסמונת כף הרגל וכף היד : כאבים עזים בכפות הרגליים והידיים, אודם ותפרחת כתוצאה מפגיעה בתאי עצב היקפיים.פגיעה במערכת העצבים המרכזית : ירידה בתפקוד המוח , שינויים במצב ההכרה , בלבול , עירפול עד לתרדמת ,אימלות (שתקת APHASIA ) , אדישות. אפשרות לדיכאון . שיתוקים בעצבי המוח : כפל ראייה , צניחת עפעף ,שיתוק עצב גרו , צרידות עקב שיתוק מיתרי הקול , קשיי בליעה.תופעות לוואי בדרכי השתן ובכליות : כאבים ודימום בשלפוחית השתן . דלקת מדממת של כיס השתן , קיים חשש להרעלת מים חריפה בגלל עלייה בייצור ההורמון שגורם לספיגה חוזרת של מים מהכליות , ולהפחתת מים בשתן . תופעות לוואי במערכת המין והרבייה : תיתכן הפסקת ווסת. דיכוי פעילות האשכים אצל גברים וליקוי בפיריון.פגיעה בייצור תאי זרע. קיימת אפשרות לעקרות. קיימת אפשרות לצמיחת שדיים אצל הגבר, דדנות, בגלל שינויים הורמונאליים. רעילות לשריר הלב ומחלת שריר הלב : אי ספיקת לב , דיכוי שריר הלב ופגיעה בסיבי שריר הלב . פגיעה בכבד : מיימת – הצטברות של נוזל בחלל הבטן או באיבר אחר בגוף (ASCITES ),צהבת, רגישות באזור הכבד הופעת גרד. פגיעה בריאות . פגיעה בחילוף חומרים : ירידה ברמת הסוכר בדם. סחרחורת,הזעה,בלבול. ירידה ברמת הסידן. ריכוז גבוה של חומצת שתן ,כתוצאה מפירוק אבני הבניין של חומצות הגרעין (DNA , RNA). סתימת האבוביות בכליות על ידי חומצת השתן עלולה לגרום לכשלון בהטלת שתן, למיעוט שתן ולפגיעה בכליות. התהוות גידולים משניים. תרופות כימותרפיות וגם קרינה מייננת יכולות לגרום למחלות סרטן . אופיינית במיוחד היא התהוות סרטן הדם 4 עד 10 שנים לאחר הטיפול באמצעות תרופות כגון חרדלים חקנקניים . התרופות הציטוטוקסיות ( הרעילות , ופוגעות בכל התאים בגוף) גורמות נזק לחומר הגנטי (ה- DNA ) של התאים.יש ליידע את המטופל על האפשרות שהטיפול הכימי מ ס ר ט ן . תופעות לוואי נוספות : דלקת וורידים ,נמק כתוצאה מדליפת והסננת תרופות מאכלות אל מחוץ לווריד ". הסטודנטים מקבלים הנחיות בפרק הזה איזה תרופות לתת כנגד תופעות הלוואי . אין תרופה סרטן משני או מוות , כמובן .

09/10/2007 | 01:23 | מאת: תלמיד שנה ב'

דר' ברנר אמנם חזר והדגיש (ובצדק) את רעילות הכימותרפיה, אבל גם ציין מספר פעמים שבזכותה ניתן לרפא כ 5% מכלל חולי הסרטן. אם בישראל מתגלים מדי שנה כ 25,000 חולי סרטן חדשים, 5% = 1,250 חולים. כשיהיה לך או לדר' ברנר טיפול פחות רעיל שיחליף את הכימותרפיה ושירפא אפילו רק 500 חולים מדי שנה (מאותם חולים שניתן לרפא בכימותרפיה), נשמח לשמוע על זה ואולי נמליץ עליכם לנובל לרפואה.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן