פורום רפואת אסתטיקה ועור

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - רפואת עור ואסתטיקה
פורום זה נועד להעניק לקהל מידע מקצועי ונגיש בתחום רפואת העור ובתחום האסתטיקה הרפואית. בתחום רפואת העור - הנכם מוזמנים להעלות שאלות בנושאים המעניינים אתכם לגבי תופעות בעור: סיבות נפוצות להיווצרות התופעות, שימוש בתכשירים, תופעות לוואי אפשריות לטיפול, זמן החלמה משוער וטיפולים מומלצים. בתחום האסתטיקה הרפואית - הנכם מוזמנים להעלות שאלות בנושאים המעניינים אתכם לגבי סוגי הטיפולים הקיימים, שילוב טיפולים, ההבדלים בין החומרים הרפואיים המוצעים, תופעות לוואי אפשריות לטיפול, זמני החלמה משוערים והמלצות כלליות. ד"ר אלה אגוזי-ריינמן , מנהלת הפורום, מומחית לרפואת העור ולטיפולי אסתטיקה, תשמח לייעץ לכם מתוך ידע מקצועי וניסיון רב.
2565 הודעות
1608 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור

18/05/2017 | 21:58 | מאת: טלי

בחודש האחרון התחלתי לסבול מגירוד מטורף שעובר ממקום למקום בגוף זה מגיע בפתאומיות בהתקפות בעיקר בלילה אחרי מקלחת מתחיל רופאת משפחה נתנה לי טלפסט 120 אבל זה ממש מחליש אותי בנוסף ירידה הדרגתית במשקל לאחר לידה שלישית (ילדתי לפני 10 חודשים ) בדיקות דם שעשיתי יצא גלובולין גמא 19% IgM קצת גבוה 310

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי , מה שאת מתארת מתאים לאורטיקריה , תגובה אלרגית של הגוף שברוב המקרים לא ידוע ממה נגרמת. הטיפול הוא באנטי היסטמינים - אלרג'יקס, טלפסט 180 מ"ג שאינם מרדימים ו/או אהיסטון לפני השינה ( מרדים) אם האורטיקריה נמשכת ברציפות מעל חודש וחצי מומלץ לבצע בדיקות לבירור דרך רופא אלרגיה או רופא עור במיוחד לאור סיפורך שקיימת גם ירידה במשקל

17/05/2017 | 19:47 | מאת: פריחה בקצה הלשון

איך אפשר להעביר את הפריחה בקצה הלשון?

לקריאה נוספת והעמקה

יש צורך לאבחן מה מקור הפריחה בלשון - פטרת או סיבה אחרת ואז להתאים טיפול נכון

אני סובל מבעיה מאוד לא שגרתית: עקיצות חוזרות ונשנות של פרעושים. אין לי כלב או חתול, והפרעושים עוקצים רק אותי ולא את האנשים האחרים בסביבתי הקרובה. הדבר קורה מדי קיץ, כל הקיץ, ובכל מקום: בבית, בעבודה ובחוץ. ככל הנראה משהו בדם שלי מושך אותם. הדבר היחיד שעוזר לי הם תכשירים המבוססים על החומר DEET, ובשמו המלא N, N-diethyl-meta-toluamide. החומר עוזר לשעות ספורות בלבד, כך שאני מורח אותו על הגוף ארבע פעמים ביום על בסיס יום יומי, כל הקיץ. השאלה שלי היא האם שימוש בתדירות תכופה כזו בטוח לשימוש? אני רוצה לציין שאין לי שום תופעות לוואי, כגון אדמומיות, גירוד או כל תופעה אחרת עקב השימוש המרובה. תודה רבה מראש על תשובתך!

לקריאה נוספת והעמקה

חומרי ם דוחי יתושים אלו הם חומר כימי לכל דבר ולכן בעל תופעות לוואי פוטנציאליות כמו כל חומר כימי - גירוי עורי , סחרחורות ובמקרים נדירים אף פרכוסים ומוות . אין מספיק מחקרים על הרעילות של חומר זה והדרכה כמה פעמים ביום מותר למרוח אותו . בגדול ריכוז של 10-15% אמור להספיק לכשעתיים וריכוז של 30 % לכ8 שעות

09/05/2017 | 10:25 | מאת: לילי

היתה לי בעבר (לפני 7 שנים) נקודת חן לידה חומה (לא מאוד) מעל הטבור. הרופאת עור כל חצי שנה בדקה אותה ולא היה בה שום שינוי. לפני 7 שנים החלטתי להסיר אותה מטעמי אסתטיקה בלבד! כי לא אהבתי אותה. הסירו לי אותה בשיטת החיתוך והתפרים! כרגע יש לי נקודת חן קטנה כהה מאוד שהרופא המליץ לי להוריד אותה גם כן- ואמרו לי גם אותה בשיטת החיתוך. עכשיו, אני לא מבנה למה בשיטת החיתוך ולא בשיטת הצריבה או הלייזר? למה לעשות לי כזאת צלקת מכוערת שאלה נקודות לא מסוכנות? אולי הנקודה שכרגע יש לי כן מסוכנת אך למה את הנקודה הקודמת לפני 7 שנים הסירו לי בחיתוך שהורדתי אותה מטעמי יופי בלבד? אני חוששת אולי שזה בגלל שאין להם את השיטות האלה בקופה חולים כי אלה שיטות מתקדמות? ואולי כדאי לי ללכת למקום פרטי שיסירו לי אותה בצורה יפה ואסתטית? (בשיטת צריבה או לייזר?) אני מאוד כועסת במיוחד שיש לי חברות עם אותן נקודות חן שמסירות בשיטות מתקדמות שלא משאירות שום סימן בגוף.... אני לא רוצה לעשות את אותה הטעות פעמיים אם יש לי אפשרות להסיר אותה בשיטה אחרת ללא צלקות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שומה ( נקודת חן ) אשר נבדקת על ידי רופא עור ונמצאת שאינה חשודה לסרטנית ( ממאירה ) לא מומלץ להסיר כלל. במידה ורוםא העור מעלה חשד שהשומה ממאירה הוא מפנה לכירורג לצורך הוצאה בשיטה של חיתוך ושליחה לבדיקה פתולוגית על מנת לבדוק מה טיב הנגע . במידה ומדובר בשומה שאינה חדודה לממאירה ניתן לפנות לרופא עור או כירורג פלסטי באופן פרטי להסרה אסתטית במגוון שיטות שלא מחייבות חיתוך . במידה והרופא שמסיר את השומה אינו בטוח שהנגע אינו ממאיר אין מניעה מחיתוך ושליחה לבדיקה פתולוגית גם אם סיבת פנייתך היא ממניעים אסתטים . חשוב לציין שהסרה כירורגית דרך קופח אינה הסרה אסתטית ונעשית רק אם יש חשד לממאירות. מי שמעונין בהסרה מטעמי אסתטיקה בלבד עליו לפנות באופן פרטי ולא דרך קופח

שלום רב. הינני עובר ברית מילה בקרוב ושמעתי שמריחת וזלין על הפצע בזמן ההחלמה מזרז את תהליך הריפוי ומוביל לתוצאה קוסמטית יותר טובה. האם זהו משהו שהינך ממליץ? והאם יש צורך או תועלת במריחת פולידין על הפצע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בדרך כלל ההמלצה היא למרוח קרם סטרואידלי עם אנטיביוטיקה בפנים כמו בטאקורטן G עד לסגירת הפצע . רק לאחר שהפצע מגליד ניתן לעבור למשחות על בסיס וזלין . עדיף משחות אנטיביוטיות כמו בקטרובן או פוסידין . העקרון הוא שכל עוד הפצע פתוח ומפריש צריך לייבש אותו - למרוח פולידין , קרמים אנטיביוטים כפי שציינתי רק כאשר הפצע יבש ניתן לשמן אותו עם משחות על בסיס וזלין

30/04/2017 | 17:40 | מאת: גלית

תודה על תשובתך לגבי מיצוק בגלי רדיו. תוצאה שמושגת לכמה זמן נישארת?

בדרך כלל יש לבצע 5-10 טיפולים בהפרש של שבוע להשגת התוצאה הרצויה ואז לעבור לתחזוקה אחת לחודשיים לערך . דומה לחדר כושר גם כאן יש צורך בתחזוקה לשמירת התוצאות

25/04/2017 | 14:21 | מאת: גלית

בת 58 עם עור רפוי בזרועות. האם גלי רדיו יכולים לגרום למיצוק העור ולמיגור התופעה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול בגלי רדיו בהחלט יכול להועיל למיצוק והמסת שומן באיזור הזרועות . אפקטיביות הטיפול תלויה במכונה בה משתמשים , תדירות ומספר הטיפולים

דוגמא לטיפול בזרועות עם גלי רדיו

21/04/2017 | 21:19 | מאת: יעל אבוטבול

שלום רב, אני בת 19, בצבא כבר 5 חודשים... לפני כחודש וחצי שמתי לב שכל הרגליים שלי מלאות בסימני מתיחה-בעיקר מאחורה ובצד כלפי פנים, סימנים שמגיעים עד לישבן. עד הצבא הייתי רוקדת באופן קבוע 4 שעות בשבוע ומאז הפסקתי. אני שוקלת עכשיו 61 והגובה שלי הוא 1.71. הסימנים מאוד מפריעים לי כיוון שהם נהיו בולטים בצורה יוצאת דופן כך שאיני יכולה ללכת לים וכו.. האם יש משהו שניתן לעשות? איך? האם ספורט בסופשים יכול להוריד את סימנים אלו? אשמח למענה תודה רבה יעל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל לצערי אין פתרון יעיל לסטריות ( סימני מתיחה ) . טיפול בלייזר לעיתים יכול להועיל לאיזור סימני מתיחה קטן אך לא מתאים לאיזורים נרחבים כפי שאת מתארת

22/04/2017 | 01:04 | מאת: יעל אבוטבול

אוקיי, אין טיפול יעיל... אבל את אומרת לי בעצם שהסימנים לא הולכים להיעלם אף פעם?

אני אומרת שלא ניתן לדעת כי יש כאלו שהסימנים נעלמים ויש כאלו שלא . יש סימנים שמתחילים כאדומים ונהיים לבנים בהירים ואז הם פחות בולטים או שנעלמים לחלוטין . לא ניתן לדעת . כל עור מגיב אחרת

21/04/2017 | 15:49 | מאת: לאה

אני סובלת מזה 3 חודשים מפצעים בקרקפת ואני מחפשת אחר טיפול שיעלים אותם.

שלום עליך לפנות לבדיקת רופא עור לאבחן את הסיבה לפצעים . לא ניתן להמליץ על טיפול ללא אבחון

14/04/2017 | 21:14 | מאת: אביב

היי, מנסה לפתור בעיה שדי מציקה, באזור המצח תמיד יש מראה רטוב של שומניות שלא בהכרח כי יש מזג אויר חם, לפעמים גם כאשר קם משינה רואה כי הוא מבריק ואינני יודע מה לעשות. חשוב לציין כי אני מסבן את עור הפנים מס' פעמים אך לא עוזר. מקווה שיש פתרונות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אתה מתאר מצב של הפרשת מוגברת של חלב מבלוטות החלב. דבר שאופייני בעיקר באיזורי קרקפת, מצח , צידי האף, סנטר וחזה . מדובר בנטיה גנטית ולכן לא ניתן להעלים את התופעה. לעיתים הפרשת יתר מבלוטות החלב מתבטאת במחלות עור כמו סבוריאה או אקנה ואז יש צורך לפנות לרופא עור להתאמת טיפול תרופתי אך במידה ומדובר בתופעה של שומניות בלבד ללא מחלות עוריות נלוות אין צורך בטיפול תרופתי. מומלץ : *להקפיד על רחצת הפנים בסבון עדין לא יותר מפעמיים ביום( מעבר לכך יכול לגרום ליובש וגירוי בעור ) *למרוח קרם לחות נטול שומן . ישנם גם קרמים ייעודיים לעור שומני כגון אפקלאר דואו של חברת לה רוש פוזה או דאבל פייט ( חברת noon ) המכיל חומצות כמו חומצה סליצילית וחומצה לקטית שעוזרים באיזון השומניות בעור כל עוד משתמשים בהם . אפשרות נוספת היא איזון השומניות עם מי פנים המכילים חומצה סליצילית שמאזנים שומניות בהצלחה

09/04/2017 | 00:03 | מאת: נוגה

שלום רב, אני מחפשת טיפול לטשטוש סמני מתיחה (לצערי אני מבינה שאין טיפול שמעלים.. ) והשאלה שלי היא האם הטיפולים השונים שקיימים מטשטשים מבחינת מראה חיצוני את הסימנים (עי שינוי גוון העור, מתיחת העור וכד... ולכן גם נדרש לחזור על הטיפולים אחרי מס חודשים/שנים) או גם משקמים את הקרע עצמו בעור ומקטינים אותו... ?? *כרגע יש לי כמה סימנים והם לא ממש גדולים... חשוב לי למצוא טיפול שיעזור עד כמה שניתן לשקם את הקרע עצמו כדי שבהריון הבא הסימנים שיש לי עכשיו ( מההריון האחרון) לא יתרחבו... האם תוכלי לכוון אותי לטיפול המומלץ בעיניך?? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סימני מתיחה( סטריות ) חדשים יותר בדרכ בעלי גוון אדמדם ויותר קלים לטשטוש סימני מתיחה ותיקים יותר בעלי גוון לבנבן בהיר ויותר עמידים לטיפולים . הטיפול המקובל לטשטוש סימני מתיחה הוא על ידי לייזר אבלטיבי ( מקלף ) או לא אבלטיבי ( שאינו מקלף ) . לסטריות האדומות משתמשים בלייזר וסקולרי או ipl המכוון לכלי הדם המורחבים לא ניתן לדעת בודאות מהם מספר הטיפולים שידרשו ומה מידת השיפור שתהיה כי זה משתנה מאדם לאדם ואין מספיק מחקרים בנושא

10/04/2017 | 07:58 | מאת: נוגה

תודה רבה על תשובתך, לא הבנתי אם מדובר בטשטוש שמביא לשיפור חיצוני בלבד, או גם משקם את הקרע הפנימי שנוצר בעור... ??

10/04/2017 | 08:01 | מאת: נוגה

כמו כן, האם גם טיפול פילינג יעזור? זה פשוט משמעותית יותר זול... *אני עדין בשלב של הסימנים האדומים... תודה רבה וחג שמח!

שלום, אתמול עברתי עקירת שן כירורגית ובעקבות כך אני לוקחת אנטיביטיקה- מוקסיפן למשך שבוע. אני אמורה לעשות קעקוע ביום שבת ורציתי לדעת אם יש איזשהי בעיה לעשות קעקוע בזמן נטילת האנטיביוטיקה? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אין שום בעיה בביצוע קעקוע בעת נטילת אנטיביוטיקה

03/04/2017 | 09:34 | מאת: שאלה חשובה

שלום. לפני חודש בערך הייתי אצל רופא עור ואמר כי יש לי פיטריאזיס רוזאה. הנגעים בהתחלה היו עם קשקשת עדינה ועכשיו הקשקשת ירדה אבל נשארו כתמים לבנים. האם זהו תהליך ההחלמה ואותם נגעים יחזרו להיות בצבע הגוף? וכמה זמן במקסימום עד שמחלת העור הזו עוברת? הפריחה אינה מגרדת לי ולא מרחתי כלום כל החודש הזה בגלל שנאמר כי כל הקרמים למיניהם מותירים כתמים. תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

פירחאזיס רוזאה חולפת תוך עד שלושה חודשים..זוהי אכן תופעה עורית שאינה מחייבת טיפול .במקרים מסויימים, בעיקר בכהי עור , פריחה עורית יכולה לחלוף ולהותיר אחריה כתמים כהים או בהירים. ברוב המקרים כתמים אלו חולפים לאחר מספר חודשים . יש להקפיד על מריחת קרם לחות פעמיים ביום ולהמנע משיזוף כולל מריחת קרם הגנה spf 30 ומעלה על איזורים חשופים .

27/03/2017 | 11:07 | מאת: איתי

האם ניתן להוריד שיער במכונת תספורת לגוף במקום סכין ואז ללכת לטיפול בלייזר ? כי נאמר לי במכוני לייזר שונים שמורידים עם סכין

במידה והמכונה רק קוצצת את השיער עד לחלקו הקרוב לעור ולא שולפת אותו מהזקיק אין בעיה . שים לב שהסיבה שמגלחים סמוך לטיפול היא שלא יהיו שיערות קטנות שישרפו על ידי הלייזר ולא בטוח שעם מכונת גילוח ניתן להגיע לחיתוך השיער מספיק קרוב לעור

17/03/2017 | 01:47 | מאת: צביקה

שלום! לבת זוגתי יש כתמים חומים בין האצבעות בידיים כתמים יבשים שממש אפשר לראות שהעור שינה צבע. היא טוענת שזה מהגלולות או תרופות שהיא לקחה לאחרונה. היא לא ממש רוצה ללכת לרופא ואני דואג מה זה יכול להיות? ממה זה נובע ולמה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום צביקה. לצערי לא ניתן לענות על שאלתך ללא בדיקה . מה שאתה מתאר יכול להיות תגובה לתרופות, יובש , אקזמה . יש צורך בבדיקת רופא עור

לכבוד ד"ר אלה אגוזי ריינמן שלום רב אודה לעזרתך ביום ראשון השבוע התגלחתי לפני ארוע חברתי כאשר לפחות כמעט חודש לא התגלחתי הגילוח היה ממושך והיו מקומות שנאלצתי שוב ושוב להשתמש בסכין גילוח.מרחתי אחרי הגילוח קרם אותו אני מורח קבוע על הפנים שמרגיע אותו וכעבור שעה כל העור שלי בפנים צרב ואף היה גירוי עז משהגעתי הבייתה מרחתי אלוורה והמקום נרגע. מאז יום שני כל אזור הפנים רטוב או יותר נכון יש תחושת שומניות לא נעימה בפנים כל היום והלילה מה מומלץ לעשות? האם יתכן שהשימוש באותו קרם גרם לאיזה שיבוש בעור אצלי בפנים? בברכה ronen

13/03/2017 | 20:23 | מאת: ענת

היי. קיבלתי לאחר אבחון מרשם לתרופה בשם terbinafine לפטרת בציפורן. לאחר בירור על התרופה התברר כי היא מסוכנת ויכולה לגרום לנזק בלתי הפיך לכבד. איני מעוניינת לקחת את התרופה ורציתי לדעת האם יש משהו חלופי יעיל באותה מידה? בנוסף קיבלתי מעין לק בשם לוסריל. האם הטיפול בתכשיר הנ"ל יכול להספיק? מדובר בפטריה בציפורן בשטח קטן.

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי טיפול בפטרת הציפורן . מומלץ ראשית לבצע משטח מיקולוגי מהציפורן לודא שאכן יש צמיחה של פטרת. לעיתים ישנם שינויים בציפורנים שנובעים מחבלה או מחלות עור ואינם פטרת. לאחר אבחון יש לראות כמה ציפורנים מעורבות , מה שטח הציפורן הנגוע והאם מדובר בציפורני ידיים או רגליים או שניהם . כל השיקולים הנל חשובים בהחלטה על טיפול . במידה ומדובר במעורבות של ציפורן אחת פחות מ50% משטח הציפורן ניתן לנסות טיפול מקומי בלק לוצריל פעמיים בשבוע ל3 חודשים או בemtrix כל לילה 3 חודשים. טיפולים עם אחוזי הצלחה גבוהים. יש לציין שלוקח כחצי שנה עד שנה לצמיחת ציפורן תקינה . במידה ואין שיפור תחת טיפול מקומי או שיש מעורבות של מספר ציפורנים בשטח נרחב יותר בדרך כלל הטיפול היעיל הוא רק בכדורים . 2 הטיפולים העיקריים הם 1- כדורי טרבינפין 250 מג ליום ל3 חודשים 2- כדורי ספורנוקס בטיפול פעימה . 400 מג ליום למשך שבוע אחד בחודש למשך 3 חודשים הטיפול מצריך מעקב חודשי אחר תפקודי כבד . חשוב לי לציין שהתרופות אינן מסוכנות כלל ונחשבות בטוחות .הסיכוי שיגרמו לנזק רציני לכבד הוא נמוך מאוד . העדר טיפול בפטרת ציפורנים מסוכן יותר כי יכול להביא למעבר הפטריה לעור וכניסה של חיידקים דרך העור שיכולים לגרום לזיהום מפושט בעור ואף בדם ולכן חשוב לטפל בתופעה ולא ללכת שולל אחר שמועות מוגזמות על נזקים שעושות התרופות

14/03/2017 | 10:06 | מאת: עומרי

מוצר מדהים ומומלץ - מיקוסן Mycosan נמכר באריזה סגולה בבתי מרקחת והפארמים. אצלי תוך שבועיים כבר היה שיפור. מומלץ בחום!

10/03/2017 | 09:45 | מאת: אלונה

דר' שלום ותודה מראש, התינוק הכניס כמות גדולה של אוכל לפה והוצאת לו ובטעות שרטתי אותו בלחי קרוב לפה עם הציפורן וירד לו דם. האם נשארת צלקת לתינוק כשזה יגליד, כרגע יש כמו גלד כזה צבע חום,,,לפי מה שאמרו לי שריטה משאירה צלקת. השריטה לא גדולה במיוחד ורואים אותה,,, ועוד שאלה,, בצד שמאל של הפנים התינוק שרט את עצמו לבד זה נקודה קטנטנה היה גלד ובטעות גירדתי כי חשבתי שזה ליכלוך ועכשיו יש נקודה אדומה, האם זה יחזורלצבע העור שלו ? המךון תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. אין דרך לדעת בודאות אם תשאר צלקת או לא. באופן כללי עורם של תינוקות נרפא בצורה טובה יותר משל מבוגרים והסיכוי להצטלקות נמוך יותר אך עדיין קיים. עליך להקפיד על מריחת קרם הגנה spf 30 ומעלה על איזורי השריטות כדי שלא ישארו הבדלי גוון ומריחת קרם לחות פעמיים ביום על האיזור .

26/02/2017 | 14:56 | מאת: חן

שלום, לפני כשנתיים אובחנתי באלופציה אראטה ומאז ועד היום אני משתמשת במינוקסי 2 (פעמיים ביום- בכל פעם 7 התזות). לאחרונה קיבלתי המלצה מרופא העור שלי שכדאי לי לעבור ממינוקסי 2 ל-5 בכדי להתיז רק פעם אחת ביום (5 התזות). אציין שיש לי שיער רב שצמח בעקבות השימוש במינוקסי ואני טיפה חוששת לעבור משימוש של פעמיים ביום לפעם אחת. יש סיכוי שאם אעבור למינוקסי 5 ואשתמש בו רק פעם אחת ביום, השיער שצמח מהמינוקסי ינשר בעוד מספר חודשים? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

היעילות הגבוהה ביותר היא בשימוש במינוקסי 5% פעמיים ביום היום ההמלצה היא רק למינוקסי 5% פעם עד פעמיים ביום. בהפסקת השימוש נשירת השיער יכולה להתחדש . לא ניתן לדעת אם המעבר שלך מפעמיים ביום מינוקסי 2% לפעם ביום מינוקסי 5% תגרום להתחדשות הנשירה אם את חוששת תעברי למינוקסי 5% פעמיים ביום , זה הטיפול היעיל ביותר

היעילות הגבוהה ביותר היא בשימוש במינוקסי 5% פעמיים ביום היום ההמלצה היא רק למינוקסי 5% פעם עד פעמיים ביום. בהפסקת השימוש נשירת השיער יכולה להתחדש . לא ניתן לדעת אם המעבר שלך מפעמיים ביום מינוקסי 2% לפעם ביום מינוקסי 5% תגרום להתחדשות הנשירה אם את חוששת תעברי למינוקסי 5% פעמיים ביום , זה הטיפול היעיל ביותר

היי דוקטור, אני בת 16 וסובלת מקשקשים רבים שמתרכזים בכמה מקומות מסויימים , יש לי נשירה רבה של השיער ולאחרונה התגלה לי פצע שגירדתי אותו וחשף את הקרקפת ויצא ממנו נוזל שקוף. אשמח לדעת מה זה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , ללא בדיקה ע"י רופא עור אין דרך לענות על שאלתך , יתכן שמדובר בציסטה או אבצס שקשורים לזיהום חיידקי שנוצר בגלל גרד . אני ממליצה לך להגיע לבדיקה על ידי רופא עור

25/02/2017 | 20:19 | מאת: anonym

שלום, מה ההבדל בין צלקת בקרקפת שנתפרה כירורגית לבין אחת שאוחתה באמצעות מדבקה? האם הצלקת שאוחתה על ידי מדבקה אינה אדמומית ונראית כמו קרחת אזורית? והאם יכולים להיות בה זקיקי שיער? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ושולי הפצע נסגרו לחלוטין לא אמור להיות הבדל משמעותי בצלקת , עם זאת בכל פצע תיתכן הצטלקות שונה אז אין דרך לענות על השאלה באופן ודאי זקיקי שער אינם מצויים בצלקת

22/02/2017 | 10:14 | מאת: רונית

שלום רב..אבקש לדעת מהם הסכנות מחשיפה לפוטוטראפיה ממושכת עקב אטופיק דרמטיטיס וכמה זמן מומלץ.השאלה לגבי הבן שלי..והטיפול שלו כולל רק סוג אחד של קרניים נידמה לי שאינו כולל uvb

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , ישנם מספר סוגי פוטותרפיה פוטותרפיה על כל הגוף- מסוג UVB או PUVA שכולל בליעת כדור פסורלן פוטותרפיה מקומית - ממוקדת לאיזור מסויים , גם היא משני הסוגים תופעות הלוואי מתחלקות לתופעות לטווח קצר כמו כוויות, פיגמנטציה שהם אינן מסוכות וחולפות ותופעות לוואי לטווח רחוק- כמו הזדקנות עור והסיכוי לעליה בסיכון לסרטני עור שאינם מלנומה - BCC או SCC מחקרים לא הראו עליה בשכיחות של סרטני עור בפוטותרפיה מקומית ועליה קלה בשכיחות בפוטותרפיה מפושטת מסוג PUVA

19/02/2017 | 18:03 | מאת: סיוןן

אחרי מקלחת בערב פתאום הרגשתי כשנשכבתי על הצד ליד בית השחי לכיוון הכתף-גב עליון אבל צמוד לבית שחי ימין מן גירוי שכנראה עם זה שנגעתי בו הוא אדמומי ויש עליו טיהפ פצעונים באיזור , מה זה יכול להיות? זה יכול להיות משהו בסוכן שקשור לסרטן השד או שזה רק סימנים כאלו בבית שחי עצמו ולא ליד? אולי זה קשור לדורדורנט? לא שינתי סוג אבל זה היה האויר של הסוף

לקריאה נוספת והעמקה

סיוון שלום אדמומיות ופצעונים בבית השחי יכולים להופיע ממספר סיבות - הזעה מרובה , רגישות לחומר שנמצא בדאודורנט, הדאודורנט עצמו חוסם את ההפרשה מבלוטות הזיעה או לחומר אחר שבאת איתו במגע כמו סבון למשל, לאחר הסרת שיער באיזור לא תמיד מוצאים הסבר . לא מדובר בממצא שקשור לסרטן השד עליך להגיע לבדיקה אצל רופא עור . המנעי בינתיים משימוש בדאודורנט באיזור . באופן כללי אני ממליצה לך להשתמש בדאודורנט ללא בישום וללא אלומיניום

זה ליד לא בבית שחי עצמו איפה שאני מוריד שיער זה צמוד לבית שחי איפה שאני מורידה שיער לפעמים אולי הסכין נוגעת שם בצד ימין שלו

בקיצור :) זה בצד ימין של הבית שחי ליד איפה שאני מורידה שיער

גילו אצלי נגע פיגמנטרי שחור לא סדיר ברירית הוולבא. על ידי סקירה ממוחשבת האם יש אפשרות לאבחן את מהות הנגע ללא ביופסיה. קראתי שיש בבית חולים רמבם מכשיר לסריקת נבוסים שחודר יותר לעמק. קראתי גם שיש מיקרוסקופ קונפוקוטאלי. האם יש איזהשהיא בדיקה נוספת ללא ביופסיה כי אני מפחדת מפעולה כירורגית. .

לקריאה נוספת והעמקה

ברוב המקרים במקרה של נגע פיגמנטרי לא סדיר אין דרך להמנע מביופסיה עורית אבחנתית. לא ידוע לי על מכשור מיוחד לאבחון בבית חולים רמבם . לגבי מיקרוסקופיה קונפוקלית הייתי ממליצה לך לקבוע תור לייעוץ אצל דר אלון סקופ שמומחה בנושא טל: 054-3111715

14/02/2017 | 02:10 | מאת: טום

היי, התחלתי לפני כחודשיים וחצי טיפול בראוקוטן 20 מג ליום ואין שיפור לגבי העור, הייתה החמרה והעור נרגע ועכשיו חזר למצב שנראה כמו לפני הטיפול ( חייב לציין שהרופאה שלי כן מרוצה אבל אני פחות וגם מהעובדה שנשארים על 20 מג) רציתי לדעת אם לא מוזר שאין הטבה אחרי חודשיים וחצי? והאם יכןל להיות שזה רק התפרצות והתרופה עובדת נכון תודה מראש טום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טום. התאמת המינון של רואקוטן למטופל תלויה במספר גורמים כולל - חומרת האקנה , משקל המטופל , מעקב בדיקות דם ותופעות לוואי של התרופה . בדרך כלל אם יש החמרה היא מתרחשת בחודש הראשון ואז אמורה להתחיל הטבה . במידה ולא נראית הטבה מומלץ , במידה ואין מניעה , להעלות את המינון ל40 מ"ג ליממה ואף יותר בהמשך לפי הצורך. אני ממליצה להתייעץ עם רופא עור לגבי העלאת מינון אם אתה חש שאין שיפור מספק

08/02/2017 | 00:45 | מאת: לילי

מה השמפו והמרכך בשוק (לא יקרים ונוחים לכיס סטודנט) המומלצים לשיער דליל מטיבעי וחלש ומתולתל בנוסף לזה?? (מה שאומר שיבש טיפה).

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי אין שמפו ומרכך רפואיים שאני יכולה להמליץ עליהם לדלילות שיער במידה ויש נשירת שיער מומלץ טיפול במינוקסי 5% שניתן לרכוש ללא מרשם על פי הוראות השימוש . לא בהריון ובהנקה

27/01/2017 | 19:17 | מאת: anonym

שלום, מה התסמינים המדוייקים של אלופציה אראטה בקרקפת? האם זה עובר עם הזמן ללא טיפול? והאם ניתן לזייף את זה כדי "לעבוד" על רופא מומחה? בנוסף אשמח גם התייחסות לכל השאלות למעלה לגבי צלקת בקרקפת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלופציה אראטה זוהי מחלה בה מערכת החיסון של הגוף תוקפת את זקיק השיערה, יוצרת תהליך של דלקת בזקיק , מה שגורם לנשירת השיער המחלה מתבטאת במגוון צורות כאשר הצורה הנפוצה ביותר היא נשירה של שיער בצורה של שטחים עגולים חסרי שיער בקרקפת או באיזור הזקן בגברים . ישנה צורה קשה יותר בה יש נשירה של כל שיער הראש ואפילו צורה בה יש נשירה של כל שיער הגוף כולל גבות וריסים. במחלה זו אין היווצרות של רקמת צלקת בקרקפת אלא רק דלקת. ברוב המקרים של הסוג הנפוץ ( שטחים חסרי שיער) השיער צומח שוב לבד באופן ספונטני ללא טיפול ולא נותרים סימנים כלשהם למחלה . לא ידוע לי על אפשרות "לזייף" את המחלה כי במידה והשיער יגולח ניתן יהיה לראות את זקיק השיער ולזהות שלא מדובר באלופציה אראטה . לגבי קרחת צלקתית בקרקפת - קיימת מסוגים שונים - אלופציה אראטה אינה אחד הסוגים . היא אינה התקרחות צלקתית התקרחות צלקתית פירושה שנוצרת צלקת בקרקפת ממנה לרובה אין צמיחה מחודשת של שיער . יכולה להופיע במחלות כמו לופוס ( DLE ), ליכן פלנו-פילריס ( LPP ) או פטרת .

25/01/2017 | 11:36 | מאת: Cornel

הרופא רשם לי סטפידרם קרם שזו משחה אנטיביוטית. יש לזה הסבר?

לקריאה נוספת והעמקה

סטפידרם זו משחה אנטיוביוטית שנועדה למניעה וטיפול בזיהומים עוריים ככל הנראה הרופא חשב שיש סיכון לזיהום עורי של הנגע או שקיים זיהום כעת ורצה לטפל בו לפני שהוא נוקט בפעולות נוספות מומלץ לשוב לרופא עור לביקורת לאחר שבועיים של שימוש במידה והנגע לא חולף

17/01/2017 | 10:10 | מאת: שאלה.

שלום רב, לאמי הורידו לפני כמה שבועות כמו נקודת חן מופשטת באזור המצח, (+נלקחה לבדיקה).. ממש לפני יום יומיים הגלד נפל. ובהקשר זה רציתי לשאול האם מומלץ, נכון יהיה ובטוח להשתמש באחד מהתכשירים (ג'לים) המסייעים, והמתיימרים לריפוי הצלקת שנשארה. כמו כן האם בטוחים לשימוש, האם החומרים בטיחותיים ואינם מאין סיליקון למילוי וכדומה.. והאם אינם מסרטנים, במיוחד לאחר מכן, בעת חשיפה לשמש וכדומה..? אשמח במידה ותוכלי להרחיב מעט בעניין זה, במקום להיחשף לביקורות מקדמי מכירות ובפרסומים ברשת, לאותם תכשירים, שיהיו מן הסתם טובים פלוס. רב תודות!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאחר ניתוח נשאר פצע שמגליד , לאחר ההגלדה מתחילה להיווצר צלקת באיזור . תהליך התהוות הצלקת הוא כשנה וחצי. ברגע שהפצע החלים והגליד מומלץ מייד להתחיל בתהליכים נגד התהוות הצלקת מבחינת תכשירים מקומיים יש שיפור מסויים בשימוש בג'לים כגון קלו-קוט או סקארלס , לא ידוע לי על עלייה בסיכון להיווצרות גידולים סרטניים בשימוש בהם חלק מהג'לים מגיעים עם מקדם הגנה משמש SPF 30+ שזה מומלץ מאוד. מבחינת יעילות היעילות הגבוהה ביותר נגד התהוות צלקת היא בטיפול לייזר ולא בטיפולים מקומיים

01/01/2017 | 11:18 | מאת: טיפול בצלקת לאחר ניתוח

שלום לפני 10 חודשים עברתי ניתוח לב פתוח תוך פתיחת בית החזה לצערי קיימת צלקת גדולה ויש תחושה של יקצוצים וגם תחושה לגידול הצלקת האם יש פיתרון כנגד בצלקת בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תלוי בסוג הצלקת ישנן שיטות שונות לטיפול בצלקות כמו הזרקת סטרואידים או חומרים אחרים אם הצלקת בולטת . או טיפול בלייזר לצלקת שטוחה . עליך לקבוע פגישה לאיבחון והתאמת טיפול מדוייקת

פוליקוליטיס בראש. שלום רב, ברצוני לשאול, כולם ממליצים על משחות ונוזלים אנטיביוטיים לטיפול בנגע, ורק במקרה קשה ממליצים על אנטיביוטיקה פומית. אבל בכל מקרה לא מזכירים כלל את עניין הזמנים המקובלים לעניין זה. לכן, ברצוני לשאול מהם הזמנים המקובלים לטיפול בנגע כולל מינונים מומלצים: 1. לאנטיביוטיקה מקומית (משחה -פוסידון), מינון מומלץ וזמן מקובל כטיפול? 2. לאנטיביוטיקה כדורים, גם מהו המינון המומלץ והזמן בימים, למיגור התופעה? (כמובן שלא ילקח יחד, אלה רק בשביל לדעת). תודה על עזרתך!

לקריאה נוספת והעמקה

לאנטיובטיקה מקומית - זמן טיפול מומלץ בין שבועיים לחודש בדרך כלל לכדורי אנטיביוטיקה - תלוי בסוג הכדורים , בדרך כלל טיפול באנטיביוטיקה ממשפחת הטטרציקלינים - דוקסילין , מינוצין יש צורך בטיפול של 100 מ"ג ליום למשך שלושה חודשים ולעיתים להמשיך חודשיים נוספים במינון של 50 מ"ג ליום בהצלחה

הטיפול הוא בגוף ולא באזור השפתיים. בכל מקרה חשבתי להתחיל כדורי זובירקס לשם מניעה בגלל שההרפס בא והולך. האם מומלץ? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אם טיפול הלייזר אינו באיזור הפנים אין צורך בנטילת טיפול מונע בכדורי זובירקס. התעוררות הרפס בעקבות טיפול עלולה להיות בגלל טיפול קרוב לאיזור בעור בו בדרך כלל יש התפרצות של הרפס באשר לטיפול מונע קבוע בכדורי זובירקס - לרוב מומלץ רק למי שסובל מהתקפים של הרפס בתדירות גבוהה , מספר פעמים בחודש .

19/12/2016 | 18:27 | מאת: שאול.

שלום רב. האם אמור ויהיה נכון לחזור ולהשתמש במשחת (אנטיביוטית) פוסידון עבור הנגע פוליקוליטיס (פצעים גדולים חזקים וכואבים בשיער), למרות שהשתמשתי בו כבר במשך שבועיים (מלפני כחודש סיימתי)? ועכשיו אחזור שוב על טיפול זה, במקום לבלוע כדורים אנטיביוטים!!? מכיוון שנכון לעכשיו הכל חזר לקדמותו. במידה וכן, כמה זמן צריך ומומלץ לחזור בשנית בשביל לטפל בנגע זה? פעם קודמת רשמת לי, שזה טיפול ממושך (חודשים רבים).. אני יודע, וזאת עובדה שאנטיביוטיקה (מכל סוג שהיא), מוגבלת לשימוש, מפני שיעילה רק לזמן קצר וקצוב, ואף אינה מומלצת לחזרה בזמן קרוב לאחר מכן, כי כבר לא אפקטיבית, (חיידקים מסתגלים). אך מכיוון שאת בין היחידות שדוגלת בזמן ממושך, לכן שואל ופונה שוב, האם יהיה אפקטיבי לחזור על הטיפול שוב (משכה -פוסידון) כטיפול מקומי, מונע ואינטנסיבי, והפעם, כמה זמן (מבחינת זמנים) יהיה עלי להתמיד פחות או יותר? כמו כן כמה פעמים ביום יהיה מומלץ למרוח על כל פצע ופצע בנפרד? תודה מראש על עזרתך!!!!!!!!!!!!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , אין לי דרך לענות לך כמה זמן עליך להשתמש באנטיביוטיקה מקומית כגון פוסידין , ניתן להשתמש פעמיים ביום אפילו עד חודש אך ברוב המקרים אנטיביוטיקה מקומית אינה מונעת חזרה של הפוליקוליטיס לגבי טיפול בכדורי אנטיביוטיקה - לטיפול באקנה או פוליקוליטיס בהחלט מקובל ליטול אנטיביוטיקה לשלושה חודשים לפחות ולעיתים אף יותר במינון מופחת ולא לזמן מוגבל כפי שציינת מכיוון שלאנטיביוטיקות כמו דוקסילין או מינוצין יש פעילות נוגדת דלקת בנוסף לפעילות נוגד חיידקים שלה. יתכן גם שמתאים לך טיפול ברואקוטן ולא באנטיביוטיקה אני מייעצת כי תגיע לייעוץ מסודר של רופא עור מומחה בהצלחה

15/12/2016 | 21:29 | מאת: ליאל

לפני שלושה שבועות בערך היה לי יובש בשפתיים והרפס,מאז שהוא עבר לי יש לי כתם שחור מסביב לשפתיים בצורה של השפתיים כאילו והוא לא עובר,זה לא יובש כי אני נוגעת וזה פשוט חלק מהעור השאלה שלי ממה זה נגרם ואיך אפשר לטפל בזה?

לקריאה נוספת והעמקה

הרפס ו/או יובש בעור יכולים לגרום לדלקת עורית. כאשר הדלקת חולפת יכולה להשאר היפרפיגמנטציה ( עודף פיגמנט ) באיזור בתלות בגוון העור והנטייה . בדרך כלל פיגמנטציה זו עוברת עם הזמן . אני ממליצה להקפיד על הגנה משמש עם מסנן קרינה spf 50 ולקבוע תור לייעוץ רופא עור מומחה העוסק בטיפולים אסתטים לחוות דעת לגבי טיפול אפשרי

15/12/2016 | 15:15 | מאת: דידי

שלום רב, יש לי ילדה בת 3 היא נפלה על השפה כשהייתה בת שנה וחצי, הלכנו ישר למוקד נפתחה לה השפה התחתונה ואמרו לנו שאין צורך בתפרים. היום בשפה התחתונה בצד שמאל האזור של החתך בולט ורואים את הצלקת. האם יש סיכוי שזה יעבור ומה ניתן לעשות בנושא?

לקריאה נוספת והעמקה

קיימים טיפולים שונים לצלקות . יש צורך בבדיקה על ידי כירורג פלסטי או רופא עור על מנת להעריך את סוג הצלקת ומיקומה המדוייק ובהתאם יומלץ על טיפולים אפשריים

13/12/2016 | 15:21 | מאת: אתי

בת 60 בריאה מעוניינת בהמסת שומן בקור באזור הבטן.(בטן לא גדולה מידי, אני אישה לא שמנה רק עם בטן"). יש לי כתמי עור - ויטיליגו. האם יש סכנה כלשהיא או מניעה לבצע המסת שומן בקור

לקריאה נוספת והעמקה

ויטיליגו אינה מהווה התווית נגד ( קונטרא אינדיקציה ) ידועה בספרות לטיפול של המסת שומן בקור

12/12/2016 | 15:13 | מאת: שאול.

שלום רב, שלום רב קרוב ל-40 כל חיי דוגל בניקיון ואסתטיקה אך משום מה לפני כחודש אובחנתי בפוליקוליטיס, (פעם ראשונה בחיי) פצעונים בראש שהזדהמו משום מה, (ממש לא מבין איך זה יכול לקרות לי), יחד עם זאת, לא מצליח להיפתר מהם. במשך שבועיים ימים מרחתי משכה אנטיביוטית, (מרשם רופאה) שעשתה רושם שהכל נרגע ועבר, ופתאום שוב לאחר כמה שבועות שוב חזר, אפילו למקומות שלא היו קודם לכן בראש. מה עליי לעשות כעת? האם יש דרך להיפטר מהנגע ללא אנטיביוטיקה? במידה וכן, מהי? [מכיוון שלזכותי לצערי היסטוריה ארוכה עם מש' האנטיביוטיקה (ראוקטאן - מינונים גבוהים וארוכים בעברי), +מוזהה עם מחלת הקרוהן (ובאלון של "צפוייט פורטה" רשום: ייעוץ רפואי לפני תחילת טיפול לחולי "קולוטיס" השאלה אם זה רק קולוטיס, שזה די דומה ומה שאומר שלא הכי מומלץ)]. והאם ובמידה, לאחר האנטיביוטיקה המקומית שלא צלחה, אטול את כדורים האנטיביוטיים (צפוייט פורטה 500MG) שלושה כדורים ליום במשך שבוע, האם זהו באמת המוצא האחרון, והנגע לא יחזור יותר? או שמה רצוי וכדאי לבדוק משהו אחר (ידידותי יותר) קודם לכן? כמו כן עם מה ממליצה לחפוף כעת, וכמה זמן? רב תודות על העזרה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , ממה שאתה מתאר יתכן שמדובר בפוליקוליטיס עמוקה כמו 'פוליקוליטיס דה קלבנס ' . במיוחד אם סבלת מאקנה בעבר זה נוטה לבוא יחד . הטיפול המקומי לצערי לרוב אינו מועיל במקכים כאלו ויש צורך בטיפול ממושך של חודשים רבים באנטיביוטיקה ייעודית כמו דוקסילין ( לא צפביט ) או רואקוטן . הטיפול מותנה כמובן בבדיקה ואיבחון עי רופא עור מומחה ומעקב בדיקות דם

10/12/2016 | 23:52 | מאת: נורית

תינוקת בת שנה ושבע עם פיטריה בקרקפת מטופלת בדיפלוקן סירופ 5מל פעם ביום , האם ניתן לתת לה את התרופה יחד עם חצי כוס מיץ תפוזים ? רק ככה היא לוקחת אותה בקלות

אין שום בעיה בנטילת דיפלוקן עם מיץ תפוזים או עם אוכל

05/12/2016 | 08:08 | מאת: ע.ג

שלום, חתני עבר ניתוח להסרת נבוסים 1-בגב-dysplastic compound nevus(מרחק מינימלי משולי כריתה 2 מ"מ) בין אצבעות 2-כף הרגל-compound nevus אלה תוצאות הבדיקה הפטלוגית . מה משמעות תוצאה זאת ?ומה עלינו לעשות בהמשך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , התשובה מתאימה לנבוסים , נקודות חן עליכם לחזור עם התשובה לרופא עור בקופ"ח על מנת להחליט על המשך מעקב השומות הנדרש

01/12/2016 | 10:32 | מאת: ליאורה

אתמול התחילה לי נפיחות בשפה העליונה היום זה כבר יותר כמו שלפוחית זה לא כואב ולא מעקצץ רק טיפה אי נוחות כשאני אוכלת או מדברת. אני זוכרת שזה קרה לי שנה שעברה גם ועבר. האם זה הרפס? ואם לא האם זה בסדר שאני משתמשת בבפנטן פלוס? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , כמובן שלא ניתן לענות באופן מדוייק על שאלתך ללא בדיקה פנים אל פנים של רופא עור אך הסיפור של מקרה חוזר של נפיחות בשפה ושלפוחיות נשמע כהרפס סימפלקס- HSV הטיפול במצב זה הוא בכדורי זובירקס בלבד וטיפולים מקומיים בדרך כלל אינם יעילים . אין שום בעיה במריחה מקומית של בפנטן או ביאפין.

ברוכים הבאים לפורום רפואת עור ואסתטיקה רפואית בניהולי אני דר אלה אגוזי ריינמן- מומחית ברפואת עור ובטיפולי אסתטיקה רפואית עכשיו כשהחל להתקרר בחוץ הרבה אנשים פונים אלי בשאלה איך אפשר לטפל בנזקי הקיץ, בכתמי העור , הפיגמנטציה העיקשת שנותרה ? חדש מהתנור! כתבה שלי שפורסמה בזאפ דוקטורס בנושא החם של החורף: כל דרכי הטיפול המומלצות להבהרה אפקטיבית של כתמי העור. למה דווקא עכשיו? ואיך תדעו באיזה טיפול לבחור? כל המידע מחכה לכם בכתבה. http://m.doctors.co.il/articles/article.html?articleid=20259

ברוכים הבאים לפורום בניהולי בנושא רפואת עור ואסתטיקה רפואית אני ד"ר אלה אגוזי ריינמן ואני מומחית ברפואת עור ובטיפולי אסתטיקה רפואית עכשיו כשמזג האויר בחוץ התקרר רבים מתעניינים בטיפול בכתמי העור שהותיר על פניהם הקיץ שעבר .לצורך כך פירסמתי כתבה בזאפ דוקטורס בנושא החם של החורף: כל דרכי הטיפול המומלצות להבהרה אפקטיבית של כתמי העור. למה דווקא עכשיו? ואיך תדעו באיזה טיפול לבחור? כל המידע מחכה לכם בכתבה. http://m.doctors.co.il/articles/article.html?articleid=20259

27/06/2006 | 17:56 | מאת: פרח

אני משתמשת ברט אויט, ויש קצת שיפור, השאלה היא מה לעשות עם כתמים ישנים על הפנים, יש איזה דרך להוריד אותם? תודה,

09/06/2006 | 19:53 | מאת: טליה

ד"ר יהב שלום, אני יודעת שלעתים פונים לרופא עור בבעיות הנוגעות לציפורניים, אך במידה וקיים פורום אחר המתאים יותר לשאלתי, אשמח אם תפנה אותי אליו. במהלך שלושת החודשים האחרונים אני נמצאת בדיאטה לצורך ירידה במשקל. טרם התחלת הדיאטה היו לי ציפורניים חזקות ובריאות, אך במהלך החודשים האחרונים הן נהיו שבירות מאוד ונוטות להתפצל, דבר שאינו מאפשר את צמיחתן. 1. ממה יכולה לנבוע התפצלות הציפורן ו"חולשתה"? 2. מהו הטיפול בו ניתן לנקוט על-מנת למנוע תופעה זו ולשקם את הציפורניים כך שישובו להיות בריאות וחזקות? בתודה מראש, טליה

09/06/2006 | 14:48 | מאת: סאלי

שלום, אני מטופלת בוראקוטן 60 מ"ג ליום כבר חודשיים וחצי ורציתי לדעת האם מותר לעשות ניתוח אף? ואם לא, כמה זהמן מתום הטיפול יש להמתין?< תודה רבה

09/06/2006 | 12:12 | מאת: יואל

שלום רב, הרקע: גילי כ-50, סובל שנים ארוכות מפסוריאזיס מפושט ברוב הגוף. לאחרונה נמסר לי - שלא ע"י רופא או תזונאי - כי אנשים שנמנעו מלאכול מזון המכיל חיטה נוצר אצלם שיפור משמעותי (לטענתם, כך שמעו, שההמחלה נעלמה כליל ולתמיד אצל אותם חולים). מבחינת מוצרי המזון הכוונה במיוחד ללחם (אך גם לשאר המוצרים המכילים חיטה, כגון עוגות וכו'), לטענתם הדבר מתייחס במיוחד למרכיב מסויים בחיטה (גלוטומט? או בדומה לכך). זה המקום לציין כי אותם אנשים סבלו גם מעודף משקל ולאחר השינוי התזונתי - ירדו מאד במשקל, מבחינתם הדבר מצויין. לעומת זאת המשקל שלי תקין ביחס לגובה ולכל פרמטר אחר, כמו כן הוא משקל יציב מאד, לאורך זמן. שאלותי הן: 1. האם יש ממש בדברים? 2. מהו שם המרכיב המדוייק שנמצא בחיטה ועוזר בנדון? 3. אם יש ממש - מה התחליף ללחם? (האם יש לחמים שאין בהם כלל חיטה?) 4. האם אין בדבר נזק בריאותי מכיוון אחר (עקב מחסור במרכיב מסויים לגוף)? 5. האם ניתן - מבחינה בריאותית בלבד - "להתנזר" מחיטה (או מאותו מרכיב) לאורך זמן, חודשים ושנים?

שלום רב רציתי לשאול האם יש אפשרות של נשירת שיער פתאומית בקרקפת הראש בשטח נרחב למדי עקב רחצה עם מים חמים מאוד (כמעט רותחים) ? במידה וכן, תוך כמה זמן אני עשוי לראות צמיחה מחוגשת של אותם זקיקים שנשרו? בברכה זאב

07/06/2006 | 14:20 | מאת: לולי

אני מטופלת ברואקוטן כבר מספר חודשים ויש לי כמה שאלות: 1. היום ברגע של חוסר ריכוז לקחתי 40 מ"ג במקום 30 מ"ג.. רציתי לדעת האם זה קריטי? 2. לפני הטיפול הייתי רקדנית והבנתי שבעת הטיפול אסור לבצע פעילות גופנית כלשהי.. בזמן האחרון יצא לי להיות בשני שעורי ריקוד בגלל המסיבת סיום ואני רוצה לדעת האם אני בעצם מזיקה לעצמי כשאני רוקדת ? ואם כן כיצד מתבטא הנזק? והאם הוא יכול לבוא לידי ביטוי בבדיקות הדם?? שאלות אלה מטרידות אותי ואשמח מאוד לקבל תשובה בהקדם. תודה מראש, לולי! המשך יום נעים

07/06/2006 | 10:38 | מאת: נגה

יש לי שקיות מתחת לעיניים. האם תרגילי חיזוק העפעפיים שמפורסמים בספרים יכולים להעלים אותן?

07/06/2006 | 02:49 | מאת: ענת

אני עוברת עכשיו תהליך של הורדת שערות מהפנים בעזרת מחט חשמלית ומפריע לי מאוד שיש לי פצעים על הפנים. האם תמיד נהיים פצעים וגלדים לאחר שימוש במחט חשמלית? אם כן, מה הסיכוי שהפצעים לא ישאירו סימן? האם מותר לשים מייק- אפ על-מנת לכסותם? תודה רבה, ענת.