פוליקוליטיס.

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

19/12/2016 | 18:27 | מאת: שאול.

שלום רב. האם אמור ויהיה נכון לחזור ולהשתמש במשחת (אנטיביוטית) פוסידון עבור הנגע פוליקוליטיס (פצעים גדולים חזקים וכואבים בשיער), למרות שהשתמשתי בו כבר במשך שבועיים (מלפני כחודש סיימתי)? ועכשיו אחזור שוב על טיפול זה, במקום לבלוע כדורים אנטיביוטים!!? מכיוון שנכון לעכשיו הכל חזר לקדמותו. במידה וכן, כמה זמן צריך ומומלץ לחזור בשנית בשביל לטפל בנגע זה? פעם קודמת רשמת לי, שזה טיפול ממושך (חודשים רבים).. אני יודע, וזאת עובדה שאנטיביוטיקה (מכל סוג שהיא), מוגבלת לשימוש, מפני שיעילה רק לזמן קצר וקצוב, ואף אינה מומלצת לחזרה בזמן קרוב לאחר מכן, כי כבר לא אפקטיבית, (חיידקים מסתגלים). אך מכיוון שאת בין היחידות שדוגלת בזמן ממושך, לכן שואל ופונה שוב, האם יהיה אפקטיבי לחזור על הטיפול שוב (משכה -פוסידון) כטיפול מקומי, מונע ואינטנסיבי, והפעם, כמה זמן (מבחינת זמנים) יהיה עלי להתמיד פחות או יותר? כמו כן כמה פעמים ביום יהיה מומלץ למרוח על כל פצע ופצע בנפרד? תודה מראש על עזרתך!!!!!!!!!!!!!!!

29/12/2016 | 14:45 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום , אין לי דרך לענות לך כמה זמן עליך להשתמש באנטיביוטיקה מקומית כגון פוסידין , ניתן להשתמש פעמיים ביום אפילו עד חודש אך ברוב המקרים אנטיביוטיקה מקומית אינה מונעת חזרה של הפוליקוליטיס לגבי טיפול בכדורי אנטיביוטיקה - לטיפול באקנה או פוליקוליטיס בהחלט מקובל ליטול אנטיביוטיקה לשלושה חודשים לפחות ולעיתים אף יותר במינון מופחת ולא לזמן מוגבל כפי שציינת מכיוון שלאנטיביוטיקות כמו דוקסילין או מינוצין יש פעילות נוגדת דלקת בנוסף לפעילות נוגד חיידקים שלה. יתכן גם שמתאים לך טיפול ברואקוטן ולא באנטיביוטיקה אני מייעצת כי תגיע לייעוץ מסודר של רופא עור מומחה בהצלחה

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור