פיטריאזיס רוזאה- עזרה

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

03/04/2017 | 09:34 | מאת: שאלה חשובה

שלום. לפני חודש בערך הייתי אצל רופא עור ואמר כי יש לי פיטריאזיס רוזאה. הנגעים בהתחלה היו עם קשקשת עדינה ועכשיו הקשקשת ירדה אבל נשארו כתמים לבנים. האם זהו תהליך ההחלמה ואותם נגעים יחזרו להיות בצבע הגוף? וכמה זמן במקסימום עד שמחלת העור הזו עוברת? הפריחה אינה מגרדת לי ולא מרחתי כלום כל החודש הזה בגלל שנאמר כי כל הקרמים למיניהם מותירים כתמים. תודה!!

10/04/2017 | 05:32 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

פירחאזיס רוזאה חולפת תוך עד שלושה חודשים..זוהי אכן תופעה עורית שאינה מחייבת טיפול .במקרים מסויימים, בעיקר בכהי עור , פריחה עורית יכולה לחלוף ולהותיר אחריה כתמים כהים או בהירים. ברוב המקרים כתמים אלו חולפים לאחר מספר חודשים . יש להקפיד על מריחת קרם לחות פעמיים ביום ולהמנע משיזוף כולל מריחת קרם הגנה spf 30 ומעלה על איזורים חשופים .

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור