אלופציה אראטה וצלקת בקרקפת

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

27/01/2017 | 19:17 | מאת: anonym

שלום, מה התסמינים המדוייקים של אלופציה אראטה בקרקפת? האם זה עובר עם הזמן ללא טיפול? והאם ניתן לזייף את זה כדי "לעבוד" על רופא מומחה? בנוסף אשמח גם התייחסות לכל השאלות למעלה לגבי צלקת בקרקפת.

01/02/2017 | 20:25 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום אלופציה אראטה זוהי מחלה בה מערכת החיסון של הגוף תוקפת את זקיק השיערה, יוצרת תהליך של דלקת בזקיק , מה שגורם לנשירת השיער המחלה מתבטאת במגוון צורות כאשר הצורה הנפוצה ביותר היא נשירה של שיער בצורה של שטחים עגולים חסרי שיער בקרקפת או באיזור הזקן בגברים . ישנה צורה קשה יותר בה יש נשירה של כל שיער הראש ואפילו צורה בה יש נשירה של כל שיער הגוף כולל גבות וריסים. במחלה זו אין היווצרות של רקמת צלקת בקרקפת אלא רק דלקת. ברוב המקרים של הסוג הנפוץ ( שטחים חסרי שיער) השיער צומח שוב לבד באופן ספונטני ללא טיפול ולא נותרים סימנים כלשהם למחלה . לא ידוע לי על אפשרות "לזייף" את המחלה כי במידה והשיער יגולח ניתן יהיה לראות את זקיק השיער ולזהות שלא מדובר באלופציה אראטה . לגבי קרחת צלקתית בקרקפת - קיימת מסוגים שונים - אלופציה אראטה אינה אחד הסוגים . היא אינה התקרחות צלקתית התקרחות צלקתית פירושה שנוצרת צלקת בקרקפת ממנה לרובה אין צמיחה מחודשת של שיער . יכולה להופיע במחלות כמו לופוס ( DLE ), ליכן פלנו-פילריס ( LPP ) או פטרת .

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור