סכנת הטיפול פוטותראפיה

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

22/02/2017 | 10:14 | מאת: רונית

שלום רב..אבקש לדעת מהם הסכנות מחשיפה לפוטוטראפיה ממושכת עקב אטופיק דרמטיטיס וכמה זמן מומלץ.השאלה לגבי הבן שלי..והטיפול שלו כולל רק סוג אחד של קרניים נידמה לי שאינו כולל uvb

26/02/2017 | 19:51 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום , ישנם מספר סוגי פוטותרפיה פוטותרפיה על כל הגוף- מסוג UVB או PUVA שכולל בליעת כדור פסורלן פוטותרפיה מקומית - ממוקדת לאיזור מסויים , גם היא משני הסוגים תופעות הלוואי מתחלקות לתופעות לטווח קצר כמו כוויות, פיגמנטציה שהם אינן מסוכות וחולפות ותופעות לוואי לטווח רחוק- כמו הזדקנות עור והסיכוי לעליה בסיכון לסרטני עור שאינם מלנומה - BCC או SCC מחקרים לא הראו עליה בשכיחות של סרטני עור בפוטותרפיה מקומית ועליה קלה בשכיחות בפוטותרפיה מפושטת מסוג PUVA

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור