פתרון בעיה לשומניות במצח

דיון מתוך פורום  רפואת אסתטיקה ועור

14/04/2017 | 21:14 | מאת: אביב

היי, מנסה לפתור בעיה שדי מציקה, באזור המצח תמיד יש מראה רטוב של שומניות שלא בהכרח כי יש מזג אויר חם, לפעמים גם כאשר קם משינה רואה כי הוא מבריק ואינני יודע מה לעשות. חשוב לציין כי אני מסבן את עור הפנים מס' פעמים אך לא עוזר. מקווה שיש פתרונות תודה

21/04/2017 | 23:17 | מאת: ד"ר אלה אגוזי ריינמן

שלום אתה מתאר מצב של הפרשת מוגברת של חלב מבלוטות החלב. דבר שאופייני בעיקר באיזורי קרקפת, מצח , צידי האף, סנטר וחזה . מדובר בנטיה גנטית ולכן לא ניתן להעלים את התופעה. לעיתים הפרשת יתר מבלוטות החלב מתבטאת במחלות עור כמו סבוריאה או אקנה ואז יש צורך לפנות לרופא עור להתאמת טיפול תרופתי אך במידה ומדובר בתופעה של שומניות בלבד ללא מחלות עוריות נלוות אין צורך בטיפול תרופתי. מומלץ : *להקפיד על רחצת הפנים בסבון עדין לא יותר מפעמיים ביום( מעבר לכך יכול לגרום ליובש וגירוי בעור ) *למרוח קרם לחות נטול שומן . ישנם גם קרמים ייעודיים לעור שומני כגון אפקלאר דואו של חברת לה רוש פוזה או דאבל פייט ( חברת noon ) המכיל חומצות כמו חומצה סליצילית וחומצה לקטית שעוזרים באיזון השומניות בעור כל עוד משתמשים בהם . אפשרות נוספת היא איזון השומניות עם מי פנים המכילים חומצה סליצילית שמאזנים שומניות בהצלחה

מנהל פורום רפואת אסתטיקה ועור